Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Godīgi uzlidojis Vanadziņš

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Omīte
O
Vai, cik jauks rakstņš! Ticu, ka neviens neprātis pa šo laiku valsts pamatus nav izšķobījis un ierēdniecības standatus nav aizskāris! AugsTi kvalificētie ierēdnīši, nabadziņi tā jau mūkot prom no slikti atalgotajiem amatiem.. Mēs, omītes esam ļoti noraizējušās un atliekam pa 50 santīmiem katru mēnesi ierēdņu atbalsta fondiņā. Uz mums varat paļauties!
:)
:
Cik te visi svēti un morāli šķīsti ir savākušies un komentē :) Atbildiet nu paši sev godīgi - jūs neizmantotu kāda likuma nepilnības vai caurumu? Nez kādēļ tad visā pasaulē tiek algoti juristi un finansisti, lai indivīfi un kompānijas ietaupītu nodokļus vai palielinātu ienākums :)
hmm
h
Vanagmammis vēl tup iekš LB??? nav no kauna atstājis amatu? Emmai: ir kļūda, bet tam nav nozīmes. Min. māmiņalga ir 50 lvl ja pareizi atceros, bet nu ta snemaina lietas būtību. Satversmes tiesa tiešām visu to māmiņalgu sistēmu sačakarēja, dodot iespēju negodīgiem papučiem uz urrā saņemt lielos milzu pabalstus, ne dienu mājās nesēžot ar zīdaini un neņemoties ar krūtsbarošanu u.c. valstiski svarīgām lietām. Skat, Šķēle jau pirmajā dienā pēc glaunā amata demogrāfijas komisijā paziņoja, ka : māmiņalgu ierobežojumi jāatceļ tikko notecēs paredzētais pagaidu laiks... (pat tie niecīgie ierobežojumi attiecībā uz strādājošo papuču mega-pabalstiem) lai oranžie atkal var uzvārīties uz demogrāfijas politikas ziediņiem. LIEKUĻI
Emma
E
Manuprāt autore apzināti (vai neapzināti) jauc divus dažādus pabalstus - bērna piedzimšanas pabalstu un tos 8 latus, kurus izmaksā visiem vienādi, kad bērnam paliek divi vai trīs gadi. Ja manas aizdomas ir pareizas, tad ne uz ko citu kā sensāciju meklēšanu šis rakstiņs "nevelk" un autorei "fuj".
Atmiņa
A
Kādus gadus atpakaļ arī vienai ierēdnei , izmantojot likumdošanu , bija iespēja saņemt vairākus tūkstošus sakarā ar bērna piedzimšanu un viss bij likumīgi. Tikai toreiz viņu padarīja par krāpnieci un gatavojās pat tiesāt ( varbūt pat notiesāja). Redz kā laiki mainījušies....
emu/strauss juniors
e
Manas disertācijas tēma: "Vanag-mammja un citu pie-siles-putnu darbi un nedarbi un to ietekme uz Latvijas (ne)rezidentu izcili lielo e-migrēšanu" p.s. nez kā pa-angliski ir "vanag-mammis"? pa-krieviski tos putnus laikam sauc: pri-kortinije-ptici
Ezis
E
Normāli!! Liekas ka vienīgā iespēja atgūt LATVIJU ir atstāt šo padomju pārdēvēto varas aparātu vienu pašu šeit. Tad varbūt šis monstrs beidzot bankrotēs un izveidosim jaunu normālu valsti. Vienīgā iespēja, jo ērces ir tā piesūkušās, ka sāk domāt ka visi ir atkarīgi no viņām ,bet ja nebūs miesas no kā sūkt ,Jūs neesat nekas. Un vienīgais labums ,ka tagad ir iespēja aizbraukt,jo PSRS to apzinājās un neļāva miesām pazust ,nebūs ko sūkt. Vispār jādara ātrāk ,viņas var izdarīt to vēlreiz.
Einārs
E
Es arī adresi norādīju, ja kādam ir interese par manu personību! Jo esmu gana daudz dzirdējis gan par policiju, gan muitu, gan pārējiem ierēdņiem. Ceru, ka Vilnītis, Miķelīša znots(bija ļoti labs un jautrs cilvēks Ainažos|, lai vieglas smiltis) varēs mani atrast.Ja būs ar viņiem problēmas, ceru ka, varēšu jums uzrakstīt? Un pieņemsiet?Savādāk, jau tajos juridiskajos džungļos jebkurš normāls cilvēks neorientējas. Un tādēļ mums iebaro, ka tas ir slikti, tas nav pēc likuma un t.t.Manas nodokļu maksātāja prasības ir ATLAIST VILNĪTI. Tas sākumā. Jo uz viņa algas arī varēs ietaupīt.Savādāk, visi tiesneši un arī pārējie valsts kalpotāji domā ,ka viņu algas ir neatkarīgas no mūsu ekonomikas. Eu atveriet acis? Ja es aizbraukšu uz Norvēģiju, tad par mani arī minimālo nodokli nemaksās! Kā Jūs domājat, no kurienes rodas nauda Jūsu algām???
Einārs
E
Tieši vārdi (no jums) ir tie galvenie! Tieši no jums to naudu atņem, kur var būt vēl mnesaprotošāks cilvēks???
Einārs
E
Viss jau ir likumīgi. Tādēļ mums tagad jāsavelk jostas, jo daži likumi ir likumīgāki par citiem. Nebrīnīšos, ja tas pasaulsvarīgais ierēdnis būs ,kaut nepastarpināti, piedalījies likuma tapšanā.Jo ierēdņu korpuss mūsu slavenajā zemē arī (tāpat kā politiķu) ir ļoti saistīts.Vēl viens svarīgs jautājums! Varbūt vajadzēja citā rubrikā, bet gribēju, kā svarīgāk. Ceru, ka nepazudīs. Par mūsu apmaksātajiem ierēdņiem vispār! Arī KNAB šefs Vilnītis tiek apmaksāts no nodokļu maksātāju naudas, vai varbūt es kaut ko nesaprotu?Tātad viņš nav dievs debesīs, bet gan mūsu visu apmaksāts ierēdnis! Lai arī , ar ne to švakāko algu! Kāpēc visi ierēdņi domā, ka gan jau valsts izķepurosies, bet es savu dzīves līmeni nepazemināšu? Mēs te cīnamies ar visiem maksājumiem, bet Vilnītis cīnās ar tiem, kam mums vajadzētru palīdzēt? Un atkal par mūsu naudu? Vai, cienītie, Jums tas neliekas absurds.Ja Viesturs Koziols aktualizēs šo jautājumu arī biznesa aprindās, tad varētu, kas iznākt. Kamēr es te viens par savu nodokļu maksātāja naudu cīnos, tikmēr tādi Vilnīši mūsu valstī dzīvos un priecāsies, ka ir tik labas algas.Jo neviens tā arī nav aizdomājies ,ka bez valsts prezidenta atklātām vēlēšanām, vajadzētu arī galvenā korupcijas apkarōtāja atklātas vālēšanas?Par ko es viņam maksāju,-par demoralizēšanu?Es pieprasu sasaukt valsts sapulci, jeb referendumu ,un atlaist Vilnīti. Ja reiz Dombrovskim ir sasietas rokas!!!Tas stulbais,apaļais smaids jau būtu karikatūru galvenais objekts! Bet galvenais??? Par ko ES viņam maksāju algu??? Viņš varbūt iedomājas, ka tā nauda aug kokos???
daunitis
d
Klau, kā Vanagam ar veselību? Nupat viens LB (ne balzāma!) ierēdnis slikti beidza Francijā, uz sliedēm.
līkais
l
jā, par to pabalstu un pensiju sistēmu latvijā, ko ierēdņi lepni un kļūdaini sauc par 3 pīlāru sistēmu, tā mēģinot pielīdzināt savu neprāta murgojumu normālai 3-kāju pensiju sistēmai, smiekli nāk jau sen. Normāla pensiju sistēma tiešām stāv uz 3 "kājām" - valsts, darba devēja un paša pensionāra maksātajām / uzkrātajām daļām. Tikai šo daļu apmērs un iespēja tās saņemt atšķiras no Latvijas sistēmas kā diena no nakts. Valsts maksātā daļa VISIEM IR VIENĀDA (šveicē 2200 CHF mēn.). To saņem tikai no 65 g.v. un pilnā apmērā tikai tad, ja darba stāžs ir 40 gadu. Jo stāžs mazāks, jo mazāku summu saņem cilvēks. Normāli - negribi strādāt, - negaidi neko no valsts. Latvijā, lai saņemtu pilnu pensiju, darba stāžam vēl nesen bija jābūt TIKAI 10 gadiņiem!!!! Tagad mazliet palielināja prasības, bet tikai nedaudz, līdz 15. Tupums augstākais! Darba devēja daļa ir atkarīga, protams, no darba devēja maka, to var saņemt priekšlaicīgi, jau no 55-58 g.v. , ko daudzi arī izmanto. Tie ir beznodokļu ienākumi, bet to apmērs gadā ir ierobežots. Ģimenēm noteikumi ir labāki, kā vientuļajiem. Un tad vēl paša uzkrātais. Krāt pensiju pašam ir labais tonis, veselais saprāts, norma. Un tas notiek. Arī te, atšķirībā no LV, likumdošana regulē gan uzkrāšanu, gan izmaksas - uzkrājumu pārvaldītājs, piem., nedrīkst spēlēties ar šo naudu akciju tirgos, notrallināt to, apmācot savus brokerus, kā latvijā - uz pensiju uzkrājumu apkalpošanas un bezatbildīgas ieguldīšanas rēķina nekur tā neiedzīvojas, nekur tā nečakarē klientus, kā LV. Rezultātā - kur valsts atbildīgi pieņem NORMĀLIEM pavalstniekiem labvēlīgus, saprotamus un izdevīgus, kaut sūrus, likumus, tur arī pavalsnieki ciena savu valsti un ir lojāli tai. Latvijas likumdevējs jau 20 gadus likumus apzināti taisa ar caurumiem, nesteidzas labot acīmredzamās kļūdas, nevēršas pret nekompetentiem stipendiātiem, ierēdņi un politiķi valsts dienestā kļūst par miljonāriem, utt. utjpr. , tādēļ arī rezultāts ir tāds, kāds ir - šāds darbs cieņu NEIZRAISA. To pat par darbu grūti nosaukt.
Jukums
J
Kā naglai uz galvas! Tikai, kā lai to novada līdz politiķu apziņai, kā lai piespiež publiski atbildēt uz šo vienkāršo un sen jau citās valstīs realizēto priekšlikumu? Viņi vienkārši ignorē šīs pašsaprotamās lietas.
No malas
N
Man dikti patīk apzīmējums - māmiņš Vanags!
J
10 vanagi un konsolidācijai pusmiljons rokā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas