Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Godmanis paredz, ka budžeta veidošana ievilksies līdz oktobra beigām

Saeimas frakciju atšķirīgo viedokļu dēļ par budžeta plānu un ministrijām dotais uzdevums samazināt tēriņus būtiski aizkavēs budžeta izstrādi. Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) trešdien žurnālistiem norādīja, ka, visticamāk, tas ievilksies līdz oktobra beigām. Iepriekš valdība plānoja budžetu Saeimā iesniegt 8.oktobrī.

Premjers trešdien budžeta veidošanu pārrunāja ar Tautas partijas frakciju, kas konceptuāli atbalstīja budžeta projektu. Godmanis ar frakcijas deputātiem pārrunāja gan plānoto izdevumu samazināšanu, gan štatu likvidēšanu.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka valdība nākamā gada budžetu vienojusies veidot ar 1,85% deficītu. Turklāt, lai sasniegtu šādu rādītāju, visām ministrijām jāsamazina izdevumi par 10,67%, un valdība arī vienojusies solidāri nepalielināt algas nākamajā gadā nevienas profesijas pārstāvjiem.

Ar algu iesaldēšanu gan neapmierinātas ir arodbiedrības, kas uzskata, ka valdībai būtu jāpalielina algas, vismaz kompensējot inflāciju 17% apjomā, un, lai to izdarītu, nepieciešamības gadījumā valdība varētu veidot nākamā gada budžetu ar lielāku deficīt

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas