Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Godmanis: šī brīža situācija ir nieks pret 1991.gada krīzi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lāpītāja.
L
Patiesi, ir piepildījies tas,ko paredzēju,kad Godmani Zatlers aicināja.Nekas sliktāks nevarēja būt. Godmanis pilnīgi nederīgs ambiciozs teorētiķis,kurs pieradis ka fiziķis eksperimentēt, bet to var datīt kamēr tā ir teorija vai laboratorijas apstākļi,kur neveiksme eksperimenta piederas pie lietas un sekas nerada. Mums bija tā nelaime dabūt viņu par premjeru toreiz un Zatlers šis absolūti apolitiskais dakteris,kurš kā latvisks tautfrontietis joprojām nav sapratis kur kājas aug gan viņa labklājībai visus 18 gadus,gan ierindas reņģēdāju postam,viņš savu krēslu zoodārzā dabūja apsviedīgās sievas radniecības dēļ ar TP Kalvīša madāmu, jo TP vajadzēja kādu savu lielāko kretīnu,kuru tad sieva varēs diriģēt,tā kāTP vajag,un šis tautfrontes naivulis paaicināja mums par nelaimi atkal Godmani. Kādi murgi viņam veļas ārā salīdzinot 1991.g. ar šodienu. Nu nevar tak salīdzināt peļu sūdus ar putraimiem.Tās ir pilnīgi dažādas lietas. Toreiz grūtības bija citas.Rubļa piesaiste brūkošās PSRS ekonomikai (un nevajag te murgot kā daži par algām latos tolaik,nekā tāda nebija-bija šausmīgas hiperinflācijas skarts rublis, blats un preču deficīts kas no tā izrietēja, energo resursu atkarība,kura gan savā veidā saglabājusies ari tagad),grūtības bija citas,ne jau vienkāršas,bet tad bija citas manevra iespējas,cits politiskais uzticības potenciāls.Un ko Godmanis izdarīja, nevis izmantoja iespēju ar dolāra,kurš bija zirgā pret rubli maiņas monopola palīdzību stabilizēt ekonomiku un sākt plānveidīgu pārkārtošanos,bet gan atdeva valūtas maiņu tagad bēdīgi slavenā Parex rokās(kuri 20 gadus smēluši krējumu,tagad izēsto čaulu uzmet valsts galdā), atļāva nevis pārkārtot modernā kooperācijā ar reālam pajām, bet gan nomērdēt badā pie saites kūtī kolhozu govis,spekulantu lupatu bodēm atdot bērnudarzu ēkas,kuru tagad trūkst, palaist brīvātirgū jau tā apssaubāmos sertifikātus un atļaut bez kādas reālas kontroles prihvatizēt par sviestmaizi valsts mantu tā laika veiklajiem zēniem Šķēlem,Šleseram,Gailim, u.c. tagad nu likumsakarīgi kad šī kompānija pa 20 gadiem novedusi valsti līdz kliņķim Godmanis vēl piebeidz visu iegrūžot valsts budžeta(arī pensiju uzkrājuma) naudu savā un sieviņas bijušajā darba vietā Parex, un tagad sāk savlaicīgi rādīt ar pirkstu uz nabaga nelaimīgo Dombrovski,kam tā bankrotējusī un izlaupītā LV jaglābj, un kurš tagad visus iepriekšējo valdību radīto bez sāpēm nevarēdams uz brokastlaiku saglābt, dabūsvisus tomatus uz sevi, jo mums ir gana malā stāvētāju,kuri grib lai nāk glābējs,kurš rīt uz brokastlaiku viņiem atkal iedod lētus kredītus ,lielas algas un reklāmās solīto dzīvi.
Raimis
R
Te gan šoreiz viņš aizmirsa vienu niansi. 90 gadā mēs nevienam nebijām parādā tādus miljardus Ls. Pat G-24 kredīti, ko daudzi no šī brīža politiķiem nesodīti iegrāba sev kabatā, tādas pupu mizas vien bija.
XXX
X
Kurā vietā tur bija jāsmejas???!!!
Zilite
Z
Vija 09:25 KAPEC VIJA ATKAL NAV PAEDUSI ? Labaka bauma , ko esmu dzirdejusi par Ivaru Godmani , skiet nak no 90.-to gadu sakuma Latvijas - esot sarausis daudz naudas un iegadajies sev mebeles .... Laiks ir gajis , nu jau Vija un vinas domubiedru pulks , galdus un skapjus ir spejusi nopirkt pasi. Bet miera un taisnibas virs zemes nav. Tagad ta rupe kluvusi dzilaka - iespejams , Vijai nav izdevies nopirkt visus karotos gruntsgabalus ! Tapec tas izsalkums ta moka ! Tada ir dzive , Vija ! Drosi vien , ka izsalkums mocis biezi - vai pat - vienmer ! Ta rodas izsalkusie , jeb vinus var devet ari par " istajiem soferu berniem " . Tas ir specigs , ar " gaisu vaigu iekrasots " iedzivotaju slanis Latvija. Visu zin . Visu saprot . Par visu interesejas. Pat par valsts prezidenta Valda Zatlera gimenes intimo dzivi. Ja , LATVIJA ! Nekad nedomaji , ka tik speciga skira izskilsies tava ligzda - " soferi un vinu berni " . / varbut - jauns proletariata paveids / Slikti izglitoti , naudaskari un varaskari . Bet labi intriganti . Iespejams - vairakas paaudzes. " Soferu berni " , - esiet stipri ! , - jautajiet savas dzimtas - " kam mammin , tetin , paliki par soferi un mani ari tadu skoloji ...? " Latvija valda " soperu " domasana un tapec Vija atkal nav paedusi ! Un vel - sie " soferi un vinu berni " savas slimigi nemierigas darbosanas rezultata / slepjot savus patiesos merkus / , nelauj sabiedribai isti un patiesi aptvert sodienas Latvijas patieso stavokli , un ka " absints " sava komentara raksta - Latvija nevar izlekt no pasaules krizes viena pati ! Un vel - izmantojot apzimejumu " soferi un soferu berni " , neesmu domajusi cilvekus , kuru profesija ir autotransporta vaditajs / soferis / . Parstavu ari viedokli , ka autotransporta vaditaju berni ir tiesigi stradat un ienemt labi apmaksatus darbus. Atbilstosi savai izglitibai un spejam.
anna :)
a
kļūda, lasīt pieclatnieks
anna :)
a
1991.gadā, mīlīši, mēs nemaz latus nezinājām un algas, ja maksāja, tad maksāja repšos. Pirmais pieslatnieks parādījās 1993.gada martā. Es to atceros labi, jo tajā dienā man bija braukšanas eksāmens!!!!! Par kādiem 130 Ls mēnesī te viens runā, ko?
R(8)
R
Godmani , Godmani , kauns nau tev par sadiem izlecieniem , tauta mirst bada un tu te muldi , ka Latvija nau BANKROTEJUSI , ka tagad mes dzivojam labak ka 91 gada nu ja tauta ir vienigi tikai politiki tad tas ir saprotams , bet gribtu redzet ka tu GODMAN kungs varetu izdzvot ar 300Ls algu menesi vai ari ar pensiju 100Ls apmera....................................
arturs
a
aminjaa tikai naak 90to gadu anekdote. dievs radiija pasauli, peec tam cilveekus, baltus, dzeltenus, melnus vienu izveidoja no meesliem. peec kaada laika gaaja skatiities kaa tad cilveekiem iet. Baltajiem iet labi, dzeltenajiem normaali, melnie arii kaut kaa dziivo. meklee to kursh bija no meesliem un nevar atrast. begaas atrod to baltijas juuras krastaa seezot pie juuras, galvu apkjeeris ar rokaam. dievs vinjam jautaa- В чем дело, разве все так плохо? cilveecinjsh tam atbild- es pa krieviski nekaa nesaprotu.................
arturs
a
atskjiriiba taa ka 91 gadaa vareeja nopelniit naudu, bija visi resursi. tagad naudu nopelniit nav praktiski nekaadas iespeejas. uzneemeeji paarceljas uz citaam valstiim taapeec ka tiek paaugstinaati nodoklji, darba speejiigie aizbrauks jo nav un nebuus darba vietas, pensionaari atstaati izmirshanai jo jau tagad tie praktiski nevar nomaksaat komunaalos maksaajumus. kaa jums taada naakotne? un juus veel tagad risinaat probleemas kas dziivos latvijaa, un kaadaa valodaa tie runaas..........
Piebilde
P
1991.gadā bija daudz labāka situācija, jo lai arī bija cerība un iespējas sākt visu no jauna. Tagadējais jauno mašiņuku daudzums ( pārsvarā līzings ) nav rādītājs, jo ne šodien ko privatizēt, ne arī ražošana, pat ne cukura un savu kuģu un to mazāk ( cik jau sagriezti). Šodien ir tik parādi.
žanis
ž
tad cik jums abiem gadi bija? :) 1991. lats?! :))))
Q
Q
Jau tad, kad ielika Godman par premjeru, teicu, ka viņš mūs novedīs vēl dziļākā ellē, kā 91.gadā! Nu to viņš ir izdarījis!
lno
l
91. gadā ieņēmumi bija 130 Ls - tagad 330 Ls. Šodien ar 330 Ls es varu dzīvot tiešām daudzdaudzdaudz labāk nekā 91. gadā ar 130 latiem - tas tiesa. __________________________________________ 91. gadā 130Ls? Cik Tev bija toreiz gadu vai nebiji vēl uz šīs pasaules? 130 Ls, toreiz būtu vismaz 260 USD un tā bija mizīga nauda, jo viesnīcā Latvija pusdienas varēja paēst par 1 dolāru, nerunajot par to, ka par apkuri, elektrību masāja kapeikas, bet ūdens bija bezmaksas. Tiaki nevajag domat, ka tad bija leiputrija tādu naudu saņema loti niecīgs iedzīvotaju skaits. Toreiz visus vienoja cerība un ideja par demokrātisku valsti, un cilveki bija gatavi kādu laiku staigāt pastalās.
žanis
ž
ieskrienies, muļķīt - tarp pirmajiem, kas 90-tajos sāka shēmot biju ES un ar Godmani neko tādu sarunāt nebij iespējams, jo viņš tāds paprasts ir - valsts 1. vietā.
Žanim
Ž
Godmanis bija starp pirmajiem, kas 90-tajos sāka shēmot, kā izzag valsti un padodas tas viņam ļoti labi, tas ir vienīgais ko viņš māk, bez kasīšanās vēl.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas