Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Godmanis: vājais punkts aizdevuma saņemšanai ir Einars

Video, kas ievietots portālā "Collective Memory" bijušais premjers, tagad Saeimas deputāts Ivars Godmanis pauž, ka vājais punkts aizdevuma saņemšanai ir Einars. Visticamāk, ar to domāts pašreizējais finanšu ministrs Einars Repše (JL). Video ievietojusi kāda Sabine Rapa, kura iepriekš portālā pievienojusi vēl tikai video vēstījumus ar Jāni Streiču.

"Es runāju ar [Latvijas Bankas vadītāju Ilmāru] Rimšēviču. Es saku, Ilmār, nu tad vismaz tu pagarināsi to kredītlīniju, viņš saka - to kredītu viņi pagarinās. Bet ar to pietiks tikai līdz jūnijam nauda. Tas nozīmē, ka viņiem tagad uz 10. maiju ir jābūt visam saskaņotam," video stāsta I. Godmanis. Ja saskaņojuma nebūs, "tad ir finišs". 

Runājot par aizdevumu, viņš pauž, ka te "atbraucot tādi, kam patīk ņirgāties". Iepriekš bijis vācietis, bet tagad esot anglis. Saistībā ar šo pārstāvi, viņš kritiski izsakās par Lielbritānijas "štrunta" ekonomiku, prognozējot, ka "viņiem defolts būs ātrāk nekā mums".

Tāpat skeptisks I. Godmanis ir par tūrisma politiku Latvijā. "Tu netaisi te nekādas reklāmas par kaut kādu tūrismu šeit! Tad tu esi idiots pēdējais, ja tu to dari! Jo šī nav tā vieta, kur tūristam braukt," pauž I. Godmanis, to pamatojot ar Latvijas vēso klimatu. Iepriekš redzētie britu tūristi no Rīgas pazuduši tieši britu ekonomikas dēļ, kā rezultātā devalvēta britu mārciņa un britu tūristu skatījumā Latvija vairs nav lēta zeme. "Šitie dzērāji visi, kas te dzerstījās, un pa tiem krogiem tās te meitas tvarstīja - reāli mārciņa nokrita pa 50% pret dolāru un pret eiro 28%,  tāpēc jau nav vairs šitie dzērāji," stāsta I. Godmanis.

Vērojot pasaules ekonomiku, I. Godmanis uzskata, ka atveseļošanās būs jūtama 2010. gada pirmajā pusē, kas, savukārt, Latvijai varētu nozīmēt dižķibeles pārvarēšanu 2010. gada septembrī vai vēlākais decembrī, uzskata bijušais valdības vadītājs.

Projekta Collective Memory autors ir reklāmas aģentūras !MOOZ radošais direktors Ēriks Stendzenieks, tā patrons ir Valsts prezidents Valdis Zatlers. Projekta ietvaros ikviens aicināts "veidot un papildināt mūsu tautas dzīvo vēsturi, kas savā pilnīgākajā formā sastopama vien mūsu vecāku un vecvecāku individuālajā pieredzē un atmiņās, kura līdz šim nekad nav bijusi dokumentēta", ievietojot projekta mājas lapā video, vēsta iepriekš izsūtītā informācija presei. "Collective Memory ir mūsu visu kolektīvā atmiņa, dzīvā vēsture, aizejošā laika liecību krātuve," teikts projekta mājas lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO


Video var noskatīties "Collective Memory" mājas lapā!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas