Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Godmanis: Var ietaupīt, būtiski samazinot ministriju skaitu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Anna
A
Iedomāsimies tādu scenāriju - Amerika iesledz naudas drukātāju jau ir lēmums 600 miljardi papīrišu. Dolars lēnām sāk krīst un provocē jaunu krīzes kārtu, kaut arī lēni tekošo. Bet Eiropai ir jāsaspiež jostas. Pie tam kaut kada veida ir jāizvilk Īriju. Tatad nevar būt ne runas par palīdzību fašistu Latvai. Viņu to pielidēju, kurai nav nekāda svara Eiropā, jaundzimušo starp milžiem pametis liktenim, lai izkļūst kā var .Tē mums arī sāksies strīdi par finanšu pārdales kontroli. Pārvedot naudu no viena sfēras uz otru var kaut ko sev piesavināt. Līdz vienkāršiem cilvēkiem nekas neaizpeldes, tikai līdz radiniekiem. Pabriks te nesen teica: "sociālajās programmas ir jānogriež līdz galam"? – vairs nav kur ņemt naudu ???!!! Nav taisnība! Naudu - aptuveni 100 miljonu latu gadā - burtiski guļ zem kājām - tik daudz, Latvija tērē uz ir pilnīgi nevajadzīga valsts aparāta uzturēšanu! Lai pārvaldītu tik mazu valsti kā Latvija pietiek ar piecam ministrijam, bet kopējo valsts amatpersonu skaitu ir jāsamazina no pašreizējiem 90 tūkstošiem līdz 18 - tūkstošiem. Kā Igaunijā! Bet valdošie nekad brīvprātīgi neveiks šādu krasu soli, jo tikai valsts amatpersonas un viņu ģimenes locekļi ir viņu vēlētāji! Valdošiem naciķiem - samazināt valsts aparātu - nozīmē zaudēt varu – pie tam - ne tikai nākotnē! Bet 134 miljonu latu - var viegli atrast. Tas ir Aizsardzības ministrijas budžets. Jābūt reālistiem - Latvija nevar sevi aizstāvēt, pat ja tai būtu no kāda aizstāvēties. NATO var būt arī iejauksies, bet, kad tas iejaucās, tas neatstāj pat akmeņa no akmens no aizstāvētiem. Atstājiet budžetā 4 miljonus uz svinīgu rotu un svētku orķestri un arī ministram, lai viņš daudz neruātu. Un pietieksi. Un jā būs vēlme karot, dodieties uz palīdzību Bricim biatlonā.
Ieva
I
Pirmkārt kur tu ņemsi tādu prezidentu, kas zinās, ko nominēt. Otrkārt nevajag glorificēt premjera lomu: tam ir jābūt nevis visgudrākajam valdības pārstāvim, bet labākajam organizatoram. Ministri jā, tā ir cita lieta, taču profesionālisms arī ir stipri nosacīts jautājums- varu derēt, ka Latvijā ir pilns vēlētāju un arī tā saukto ekspertu, kas paziņos, ka Latvijā nekas nenotiks, kamēr te būs krievi (visi vai tie, kas iebraukuši pēc 1940., tas jau šādiem nav svarīgi), vai arī tādu, kas uzskata, ka veselības aprūpē galvenais ir celt ārstu algas, neuztraucoties, vai atradīsies daudzi, kas pie tādiem ārstiem ies....vai arī pedagogi, kas bļauj par atsevišķas Latvijas vēstures ieviešanu, jo, pasarg Dievs, ja skolēniem ļaus pašiem vērtēt notikumus Latvijā pasaules vēstures kontekstā....
brīnos
b
Ivaram vispār vajadzētu klusēt 'naudas taupīšanas jautājumos', ņemot vērā to putru, kuru visi strebjam, tai skaitā viņa pašrocīgi parakstīto papīru dēļ pāris gadus atpakaļ
jenots
j
Duraks, bija jāaizbrauc uz Briseli, lai taptu tik gudrs. Tauta sen to zināja. Astoņas, septiņas ministrijas? Tas ir tik pat skaidrs, kā tas, ka Daugava ietek Rīgas jūras līcī, ka zābaku velk kājā, ka kaķis ņaud.
mazepa
m
Ne jau ministriju skaits ir tas izšķirošais....kaut arī tas ir nozīmīgi....galvenais ir ,lai ministri strādātu kā vienota komanda ...to nevar izdarīt pie šādas parlamentāras sistēmas....vajag , lai prezidents nominē premjeru un tas veido komandu no profesionāļiem un nevis no politikāņiem , kuri velk to deķīti katrs uz savu pusi.....ir jāpiekrīt, ka ja mazāk būs to ministriju un attiecīgi deķīša vilcēju - varētu būt ekonomija un labāka sadarbība....taču atcerēsimies par līdaku ,vēzi un gulbi....tur bija tikai 3 ministrijas un katra vilka uz savu pusi ! ..un rati stāvēja uz vietas !....tā ka svarīgākais -ir jāraksta tāda jauna Satversme, kur Ministru Kabinets būtu VIENA KOMANDA !
Ieva
I
Ko var pļurkstēt! Viss ir atkarīgs nevis no ministriju, bet konkrētajām ministrijām pakļauto ierēdņu skaita! Turklāt ne tikai no tā, jo, piemēram, regulāri lasot, kā ministrijas notrallina naudu un valdībai, ieskaitot kārtējo premjeru, no tā ne silts, ne auksts, rodas iespaids, ka pirmkārt jāsamazina paši ministri- sliktāk noteikti nebūs, toties ministru algas un sekretāru-palīgu likmes ietaupīsies.
dihlofos
d
Pētersone vēl nebija iedevusi.
dihlofos
d
Nu bet tas taču bija LNT ziņu raidījums.
ihaha
i
A ko ta' pats nesamazinaaji?
pro
p
Lūdzu, vai nebūtu iespējams šo ģīmi novākt no priekšplāna? Gribētu nekad to vairs neredzēt... Vismaz uz brīvām kājām.
bidzho
b
kas tev Ivar to trauceeja izdariit kad biji premjers!! tagad jau no opoziicijas ierakumiem viegli d.........t !!!!.
Ministry of Truth
M
Šo cilvēku valsts lietās intervēt ir slikts tonis. Vai sāksiet intervēt arī izvarotājus, kā saglabāt labu erekciju? Abstrahējoties no šī lohotrona, pat dižais domātājs lietas sarindo aplamā secībā: 1) skaita samazināšana kā galvenais ieguvums, 2) finansiāls ietaupījums ("papildus ietaupot").
sex
s
Vecais ēbrejs kopš mīlēšanās ar Pētersoni izskatās jaunāks!
info
i
Koziols- Šlesers- Godmanis no LPP/LC. Vai nav skaidrs ko Diena pārstāv?
Sīmanis
S
Laikam Diena pārstāv LPP/LC intereses, tāpēc katru nedēļu "ekspertē" izcilais Godmanis. Vispār šis fakts pats par sevi ir ciniski šausmīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas