Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Grib paaugstināt sodu par braukšanu sabiedriskajā transportā bez biļetes līdz 15 latiem

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmums "Rīgas satiksme" vēlas paaugstināt sodu par braukšanu bez biļetes pilsētas sabiedriskajā transportā līdz 15 latiem, tādēļ kompānija Satiksmes ministrijā (SM) ir iesniegusi priekšlikumu grozīt Administratīvo pārkāpumu kodeksu, vēsta BNS.

Viņš sacīja, ka "Rīgas satiksme" vēlas arī precizēt pašvaldības kontroles dienestu pilnvaras šādu pārkāpumu izskatīšanā. Ļublins atzina, ka ministrija pamatā piekrīt, ka jānosaka precīzs regulējums par sabiedriskā transporta lietošanas nosacījumu pārkāpumiem un to izskatīšanas kārtību.

Pašlaik soda nauda par braukšanu sabiedriskajā transportā bez biļetes ir divi lati, bet par citiem sabiedriskā transporta lietošanas noteikumu pārkāpumiem - pieci lati.

No 1.februāra "Rīgas satiksme" paaugstināja braukšanas maksu tramvajos, trolejbusos un autobusos no 20 līdz 30 santīmiem. Savukārt no 1.marta tramvajos ieviesta kompostieru sistēma. Tā kā daudzi tramvaja pasažieri nekompostrē biļetes, tad aktuāla kļuvusi kontroles dienesta darbība un soda naudas apjoms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas