Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Gruškevics: samazinājums varētu skart ap 6000 pedagogu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ezis
e
Dīvaini tie cipari. Vai tie gadījumā nav visi LV skolotāji? Jau labu laiku skolās tie trūka, bet tagad tiek saukti kaut kādi dīvaino cipari... Izskatās, ka IzM ir pamatīgi aizrāvusies ar savām mistiskajām reformām. Varbūt, ka vispirms vajadzētu sākt ar sevi un tad sabiedrībai arī paskaidrot - kādas konkrēti reformas notiks, kā tās notiks un kāds ir paredzamais rezultāts! Pagaidām, šķiet, valda viens vienīgs haoss.
Pupu mizas
P
matematika, valodas ir 4 lidz 5 reizes nedelaa uz vienu klasi. Fizika, maksla, muzika,kimija utt. 1 reizi nedela uz klasi! Kaa so prieksmetu skolotaji, lai izdzivo, paedina savu gimeni? Vini vienkarsi aizies no skolam. Jau tagad katastrofali trukst fizikas un kimijas skolotaju. Agrak skolas macija astronomiju un rasesanu. Tagad sie prieksmeti jau sen pazudusi, jo ar 1 stundu nedelaa uz klasi, neviens sads skolotajs nespej izdzivot!
Pupu mizas
P
piedāvā palielināt slodzes ------------------------------- Fizikas, makslas, biologijas, kimijas utt. skolotajiem nekad nav sanakusi pat viena slodze 21 st. nedelaa, jo so prieksmeti ir tikai 1 reizi nedelaaa un .piem, fizika, kimija tikai ierobezotam dauzdumam klasu. Kur sie skolotaji nems to slodzi????? Tas nozimee viniem algas kritisies par 50 % Skolas drizumaa vispar paliks bez specialistiem un musu skoleni nebus konkuretspejigi zinasanas! Tas viss izskatas pec izglitibas sistemas sabrukuma!
v.
v
Tikmēr kamēr IZM strādās tādi gudrinieki kā M. Gruškevics un citi., izglītības sistēmas Latvijā nebūs.
Inta
I
Vienmēr esmu zinājusi, ka gribu būt skolotāja. Man patīk mans darbs. daru to godīgi un pēc labākās sirdsapziņas, un tagad man piedāvās pārkvalificēties. Par ko? Jau tagad varu pateikt, ka šo jauno darbu darīt negribēšu. Un par ko var piedāvāt pārkvalificēties, ja darba nav un bezdarbnieku rindas aug augumā?Neļaut strādāt darbu, kuru pats cilvēks ir izvēlējies, tā ir vardarbība.
Ale
A
Nu varbūt ari pensionāriem būtu jāiet pensijā un jāļauj strādāt jaunajiem, galu galā pensionāriem ir vismaz pensijas, bet ko lai dara jaunie...nu tikai ir viens bet....kā lai strādā ar vienas slodzes atalgojumu 340-350 Ls,kad pašiem ir jāpērk un jāgatavo dažādi izdales materiāli...
Q
Q
Izglītības sistēma nav tikai skola un skolotāju skaits uz vienu skolēnu! Papildus ir valsts ministrija, pašvaldība, apkārtējā infrastruktūra, skolēna ģimene un dzīves vieta! Nu paskatatieties uz to visu plašāk un tad sāciet risināt probz ņemot vērā visus faktorus!!!
uga
u
un? ko tu ar to gribēji teikt? ka statistika ir sūds? ka vidējais lv skolēns ir par galvastiesu mīļāks un jaukāks par vidējo vācijas skolēnu? Ka Jēkabpils rajonā, kur pamatskolās ir 6,5 skolēnu uz vienu skolotāju (IZM dati), ir labākie skolēni pasaulē? Tik nezkāpēc neredz, nejūt tos jaunos, spējīgos valsts mainītājus, vidusskolu beidzējus...
acene
a
Samaziniet Grušu un nākošais , kas nāks viņa vietā ,jau runās citādāk, Puisis aizsēdējies amatos.
... to uga
.
Par vidējo līmeni runājot... Vai Tu zini, ka saskaņā ar statistiku vidēji katram cilvēkam ir viens sēklinieks un viena krūts?
uga
u
nu... tikko paskatījos. lv 10, vācijā 15. ok, ir dānijā mazāk un vēl šur tur, bet LV ir topa augšgalā kopā ar otru ES bankrota valsti Ungāriju. Feini. turklāt olimpiāžu laureāti neko neparāda. nu ir daži. forši. visiem ir, daži. vidējais līmenis ir svarīgs un tur nekā laba nav.
... >> uga
.
Tas *nav* fakts, vispirms vismaz paskaties internetā oficiālo statistiku par citām valstīm. Par Latvijas skolēniem runājot, to starpā ir daudz starptautisko mācību olimpiāžu laureātu, tātad nevajag...
Cits avots
C
Diemžēl vietējā cenzūra neļauj ievietot komentāros konkrētus ciparus un linkus, bet jebkurš tos var atrast pats, ievadod gūglā "UNESCO Pupils-teacher ratio in Latvia". Tad varēsiet salīdzināt skaitļus.
who cares
w
"Aiz mums ir mūsu Ģimenes." == - Man steidzami vajag darbu. Man ir sieva un septiņi bērni. - Ļoti labi. Ko vēl jūs protat?
uga
u
Populisms! Tīrākais populisms. Ir viegli muldēt, ja par saviem vārdiem nav jāatbild. Šitā SCP populistiskā muldēšana aiz vien samazina vēlmi par jums balsot. Bail paliek - a ja nu tiešām ir tādi paši grūtgalvji kā JL sākumā. Ar skaistām frāzēm cilvēkus nepabarosi. Fakts, ka LV ir proporcionāli vairāk skolotāju nekā citur Eiropā ir fakts. To neviens (!) nenoliedz. Bet kaut kā nav redzēts, ka LV skolēni būtu paši paši labākie visur un vienmēr. Pa vidu vien muļājas, ja ne pa aizmuguri. Tad ko darīt? Konkrēti iesakiet, nevis mētājieties ar fŗazēm (mēs nodrošināsim, mēs izdarīsim). Apnikuši šitie solītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas