Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Grūtups: Godmanis pieļāva vēsturisku kļūdu, paļaujoties uz liberālismu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
citāts
c
"Toreiz politiķi domājuši, ka cilvēkiem jādod divas lietas: personiskā brīvība un privātīpašums, un viss notiks." - bet -iedeva vēl trešo - pilnīgi oriģināli zagšanai pielāgotu priHvatizācijas sertifikātu tirgu kombinācijā ar melnō tirgu un pašu prihvatizaciju par divejādām cenām - no bankrotā novestiem zemniekiem/strādniekiem par 0,30 Ls, bet Kapšanai - jau par apmaksu ar nominālcenu - 28,00 Ls, turklāt steidzinot ar vairākkārtēju baidīšanu, ka sertifikāti tūlīt tūlīt vairs nederēs izmantošanai. Un Grūtups gan vienīgais nebūdams, piedalījās tai šhemošanā un arī LTF ierindas ap'vārdošanā.
SKORCEZE
S
Lasu un brinos,tik daudz gudru cilveku seit raksta pareizi,nu tad izdaram pareizo izveli ,un 17 balsojam par jaunajiem,pietiek so meslu ,un kad bus pie varas ,saukt pie atbildibas godmanus ,sleserus ,karginus,krasovickus,tadiem noziegumiem nav noilguma,P.S , ne jau pa velti godmanis uzstajas un stastija pa televiziju ,ka vinam draudets ar nosausanu,tad jau bus pelnijis
;)
;
atvainojos, bet katrs pirmklasnieks, var sabērt runas plūdus kā mūus politiķi un to spnsori slēptie oligarhi -labums no tā? Grūtup ja tik gudrs -nāc izdari atgriez nozagto latvijas tautai. Runāt mums tagad mākvisi -nav kas reāli izdara to ko sola ;D
vvv
v
kā šis nelietis apriebies ar savu plekstēšanu, privatizators atradies! izkastrēt un pakārt, par maz būtu! padomju sociālistisko tiesību apoloģēts un zagļu likumu brūvētājs
Fredis
F
Viegli ir nosodīt,[sevišķi post factum]. Ir taču jāsaprot arī tas apstāklis,ka šī jaunā iegūtā situācija bija ļoti gribēta,taču pavisam sveša mūsu tautai,kas pusgadsimtu bija nodzīvojusi zem citas sistēmas.Kāds no gudrajiem jau kaut ko zināja kā rīkoties,taču lielāko daļu neskaidro jautājumu bija jānoskaidro caur ārzemju ''gudrajie'' un to jau neviens nevar izfiltrēt,kas kuram konsultantam dzīvo dvēselē un galvā.Tamdēļ piekrītu Grūtupa kunga secinājumiem,taču tas ir fakts neapstrīdams,ko viņš atļaujas pateikt šodien.
joska
j
Godmanis ir maita un nodevejs! Vinam cietuma vajadzeja sedet, ne Briseles torni!
Memory
M
Reigans un Tečere, Gorbačovs un Jakovļevs, Godmanis un Īvāns - visi ir varoņi, jo vadīja cīņu pret ''ļaunuma impēriju'' ! Apvienotie Rietumvalstu spēki un 5. kolonna guva pilnīgu uzvaru 1991.gadā sagraujot PSRS un visu tās sistēmu. Slava grāvējiem!
  • 2
  • 1
rekur
r
Speciālistu, kuri labi orientējās ekonomiskos jautājumos Latvija ir pieticis vienmēr, gan 1991.g. gan šodien. Cits jautājums, kāpēc Polijas vai Čehijas valdības ekonomiskās politikas veidošanu vienmēr konsultējuši solīdi universitātes profesori , bet Latvijas nekad. Acīm redzot tādi konsultanti partiju blicēm nebija vajadzīgi. 1991.g. bij pavisam cits psiholoģiskais klimats nekā šodien. Visi nacionālie spēki agresīvi pieprasīja- likvidēt (sagraut} "hipertrofēto" padomju lielrūpniecību. Kā avīzes intervija izteicas ekon. min. Kehris-"jo ātrāk viņa sabruks, jo labāk´. To pašu aicinaja darīt atbraukušie latv. emigranti no ASV. Vienīgā balss, kura aicinaja būt sapratīgiem- bija Norberts Klaucēns no ASV. Nu tad viņu tūlīt pat apzīmogoja ka nacionalo interesu nodevēju. Toreiz jebkuru racionālu argumentu tūlīt pat apzīmogoja, kā " stagnātu" vai "anti- nacionālu". Latvijas Banka pēc lata ieviešanas gada laikā mākslīgi pacēla lata kursu pret dolāru 2x ( revalvāvija). Izdarīja to, ko nedara neviena pasaules valstī. Rezultātā viss eksports no lielajam rūpnīcam , kļuva 2x dārgāks un visi eksporta uzņēmumi nobankrotēja. Latvijas banku (Repši) konsultēja ASV baņķieris Uldis Klauss. Viņš avīzei lepni paziņoja- "man algu maksā ASV valsts departaments".
Jēpītis
J
Nepārmetu grūtupam par novēlotu grēku nožēlu. Labāk vēlāk nekā nekad ! Nekad nepiedošu nelietim Godmanim (Šķēlem,Šleseram, Lembergam ) un viņu nelietīgiem pakalpiņiem : Kehrim, Birkavam,Naglim,Brigmanim u.c., kas balstīja un realizēja prettautisko politiku. Ceru sagaidīt no Grūtupa grāmatu ar patiesu atzīšanos par pastrādātiem noziegumiem šīs grupas sastāvā.Vēsture tiesās mūs visus, bet piedots tiks tikai tiem, kas nožēlo.Tādi nebija Staļins, Hitlers,Huseins,Kadafi un nav Godmanis.
atmina
a
Ari stalina un Hitlera noziegumi tika velak atziti un ari nosoditi. Tapec Latvija ir jasariko tiesa, kura tiktu tiesati, lidzigi ka Nimbergas tiesa, Latvijas valsts izlaupitaji un Latvijas iedzivotaju apzadzeji, tautsaimniecibas un lauksaimniecibas iznicinataji, Godmanis un LC, Skele un TP, Lembergs un ZZS, Straume un TB/LNNK, Kinna, Riekstins, Ulmanis, Freiberga, Kalvitis, Gegeris, Grutups, Pabriks, Piebalgs, Kesteris, Demakova, Ivans, Kalniete, ...ir jatiesa un jasoda visi tie, kuri ir veikusi noziegumus pret Latvijasj valsti un tautu kamer vini ir dzivi. .
pilnīgi riebjas
p
nabadz'ības un bezdievības izraisīta alkatība un zagšana = padomju produkts, tā, lūk.
eu centrā
e
90.gados mēs daudz ko nesapratām un nezinājām Un tieši tad, 90 mitajos arī sāka zagt aiz Valdībai aiz muguras. Protams par to zināja visi lielie trumpji. Lūk tā Baltijas banka un citi tarakāni. Un nākamajos gados sāka uzņemt apgriezienus visi kuri nav taisīti ar pirkstu bļodā! Grāba, tāka, ka knapi aiznest varēja. Tad Māra Gaiļa laiki! Un tajos laikos, vēl spēcīgāk uzņēma apgriezienus, kuri bija blakus tam lēmēj katlam. Un tā rezultātā savairojušies Miljonāri Zagļi, kuri savā veidā arī sagrāvuši Latviju. Un no viņiem nav nekāda labuma iedzīvotājiem. Tikai viņiem pašiem un tuvākajiem. Kuriem atkrīt drupatas. Un iedzīvotāji ir spiesti emigrēt prom, jo nevar gadiem izturēt šo nenormālo slogu. Nav darba, nav pietiekoši naudas ar ko elementāro samaksāt.
Troll
T
Un Sandras Kalnietes grāmatā ikviens var izlasīt un saprast, no kurienes nāca ideja par "tautas frontēm" Baltijā. Tikai šīs idejas autori negaidīja, ka izveidosies tik liels spēks, kas salauzīs uzlikto rāmi - "jā, Pad.savienībā bijām iedzīti ar varu, bet tagad iestāsimies likumīgi, slēgsim savstarpējus līgumus..." Vēsturiski ņemot, tautfrontisma ideju izstrādāja jau Ļeņins - kā saglabāt komunistu kundzību, kritiskos brīžos it kā piekāpjoties un sadarbojoties ar citiem. Praksē tautfrontisms dažādās zemēs tika iedarbināts 30-to gadu 2. pusē (Dimitrovs) - piem., Spānija, Portugāle, Francija pēc kara A.Eiropas valstis, tad vēlāk Latīņamerika, Čīle u.c. Viss tika pāromāts un labi organizēts. Tauta Latvijā ja ne saprata, tad juta, kas ir kas. Ne velti sākumā tik populārā Tautas fronte katastrofālā ātrumā zaudēja tautas atbalstu un 5. Saeimas vēlēšanās smagi izkrita cauri.
YTRE
Y
Igauni nesen teica, mes izdarijam pareizi, ka pardevam savus nacionalos uznemumus investoriem, lai nepielautu situaciju, ka rodas vietejie oligarhi kas tos sagrabj un izmanto savas labklajibas nostiprinasanai. Tiesi tas notika Latvija. Un diemzel. Latvija taja laika nebija cilveki, kas zinatu ka un kada veida vadit un celt/ attistit valsti. Bet vini atteicas ari no palidzibas no arpuses. Ja, daudz kas tika izniicinats, bet daudz vareja saglabt, pardodot ar nosacijumimem, aicinot investorus, nevis tos cakarejot, krapjot un prasot kukulus. Un ta radas slavenie oligarhi, kas diemzel istenoja elites politiku, zaga un zog, katrs sava ''tautsaimniecibas sfera'' un vel ietekme politiku. Un tiesi del siem cilvekiem Latvija ir tik loti atpalikusi.
90 gados
9
Valsts televīzijā izplātījies, ka valūtas maiņas monopolu nav normāli atstāt vienas privātfirmas (Parex) rokās, viņš pēc trim dienām savu apņemšanos šo lietu labot aizmirsa. Skleroze vai bailes?
Opa
O
Es nepiekritu Grutupa viedoklim,jo, paskatamies uz Igauniju. Vini izdarija tiesi to, vini saka buvet konkuretspejigu ekonomiku pardodod valsts uznemumus , kas , piedodiet Grutupa kongs, bet nebija spejigi pat tuvu stavet Rietumu un Azijas uznemumiem konkurencee, LAI atbrivotos no tadiem vietejiem ''saimniekotajiem'' ka Skele Slesrs un Lembergs. Lai nelautu siem negodigajiem cilvekiem sagrabt uznemumus, iegut varu , ipasumus un naudu, un tada veida apstadinatu valsts attistibu. Tiesi tas notika Latvija. Politikai vajadzeja but tiesi pretejai. Vajadzeja maksimali aicinat arvalstu investorus invested razojosajos uznemumos, nevis tos nolikvidet pa santimime, un savakt atlikuso vertibu sev. Ta bija Godmana kluda, ja, jo LC rijigums bija liels, bet ne tik liels kads pec tam bija TP un Sleseram. Tiesi tadel, ka ta nenotika, Latvija ir nabadziga, jo ta nespej izklut no si apburta loka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas