Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Guļāns būs Administratīvo lietu departamenta senators

Bijušais Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Andris Guļāns turpmāk pildīs senatora pienākumus Senāta Administratīvo lietu departamentā. Sākontēji gan A.Guļāns vēlējies strādāt Krimināllietu tiesu kolēģijā, taču savas domas mainījis un iesniegumu, kurā pausta šī vēlme, atsaucis, _Dienai _paskaidroja AT preses sekretāre Rasma Zvejniece.  Ar A.Guļānu nav izdevies sazināties, jo viņš šobrīd atrodas atvaļinājumā.

Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa uzskata, ka A.Guļāna pieredze, zināšanas un profesionālā kvalifikācija ir atbilstoša darbam Senātā un tā būs vērtīga un noderīga.

A.Guļānu senatora amatā atbalstīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija. Vienbalsīgu lēmumu par A.Guļāna iecelšanu Administratīvo lietu departamenta senatora amatā pieņēma Administratīvo lietu departamenta senatoru kopsapulce.

Senatora pienākumus Administratīvo lietu departamentā A.Guļāns sāks pildīt 21.jūlijā, kad departamentā būs vakanta senatora amata vieta, jo senators Aldis Laviņš tiks pārcelts Civillietu departamenta senatora amatā.

Pēc amata pilnvaru beigām jūnija vidū, A.Guļāns intervijā Dienai stāstīja, ka pēc AT priekšsēža krēsla atstāšanas vislabprātāk gribētu atgriezties savā izejas punktā 1994.gadā, kad AT karjera sākās kā Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnesim.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas