Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Guļāns: "Tiesāšanās kā ķēķis" skandālu tiesa izturēja godam

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Andris Guļāns uzskata, ka pagājušā gada augusta skandālu saistībā ar grāmatas _Tiesāšanās kā ķēķis _iznākšanu AT ir izturējusi godam. Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam _100. pants _viņš atturējās nosaukt savu favorītu sava amata pēctecim.

Andris Guļāns nepiekrīt, ka tiesneši nebūtu izvērtējuši notikušo saistībā ar iespējamām advokāta un atsevišķu tiesnešu telefonsarunām. "Varbūt uz ārieni tas neizskan, bet daudzi tiesneši to dziļi pārdzīvoja," teica Guļāns, atzīstot, ka tas bija viens no pēdējā laika nopietnākajiem procesiem, kur parādījās daudzu kolēģu un tai skaitā arī viņa paša atieksme un domāšana, kā tiesneši izturas pret šiem procesiem. "Tas bija ļoti svarīga un vērtīga skola, kurai mēs izgājām cauri un kopumā, es uzskatu, ka Augstākā tiesa šajā posmā izturēja godam," norādīja Guļāns.

Intervijā viņš noliedza, ka būtu izjutis spiedienu no politiķiem savas darbības laikā un pauda, ka vēlētos, lai nākamais AT priekšsēdētājs nodrošinātu, ka AT ir vadošā un profesionālākā tiesu instance valstī. Vadītājam būtu jāskaidrotu sabiedrībai AT funkcijas un jāveicina labas pārvaldības princips. Savu favorītu šim amatam viņš solīja nosaukt plēnuma laikā.

Jau ziņots, ka piektdien AT plēnums izvirzīs priekšsēdētāja kandidatūru, kuru jāapstiprina Saeimai.

Top komentāri

!
!
Jau tagad parodijas par tiesu vietā ir nākuši parādu izsitēju kantori ar savām metodēm, sarakstiem un lietu virzību, tā ka viss lēni rit savu gaitu. Apaļie kukuļojas, steidzīgie izsit, negaidot.
šuriks
š
Visi stāvēja kā pamests mūris un katrs atsevišķi izlikās par tukšu šlauku... Beigas iznāca kā krievu aņukā: Čto ti Janka luriš čerez šlauku,nado vodu pumpovatj!
dzeris
d
Jā, to, kā viņi pārdzīvoja, varēja redzēt konferencē, kur viena daļa ņirdza, vina daļa vispār neklausijās. Advokāri arī pārdzīvoja, kad slaveno Tihonovu mierīgi atjaunoja amatā. Droši, ka tie menti, kas Gulbi spīdzināja, vēl tagad aiz pārdzīvojumiem raud.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas