Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Gulbenes rajonā vēl joprojām daudzviet nav elektrības

Pēc pirmdienas spēcīgā viesuļa otrdienas rītā Gulbenes rajonā vēl daudzviet nav atjaunota elektrības piegāde. Visus bojājumus plānots novērst līdz dienas beigām. Latvenergo Gulbenes tīklu rajonā aģentūrai BNS apstiprināja, ka Gulbenes rajonā ir apzināti vēl aptuveni 30 nenovērsti bojājumi zemsprieguma elektrolīnijās un aptuveni četri bojājumi augstsprieguma līnijās.

Pēc elektrovadu bojājumiem rajonā varot izsekot, kur pirmdienas vakarā plosījušies divi negaisi pēc kārtas. Starp abiem bija nepilnas stundas intervāls.

Grūti pieejamā purvainā vietā Stāmerienas pagasta Kalnienā aiz Ludza ezera ir nolauzti vairāki zemsprieguma elektrolīnijas balsti. Stradu pagasta Stāķos vienviet nolauzti četri zemsprieguma elektrolīnijas balsti.

Otrdienas rītā vēl elektrības Gulbenē nebija vietām Viestura un Malas ielā. Elektrības nebija arī daļā Beļavas pagasta.

Gulbenē pirmdienas pēcpusdienā bija spēcīga krusa. Daļēji tika izgāzta siena ar visiem logiem Draudzesskolas ielas ēkā, kur atrodas vācu šūšanas ražotne. Vēl joprojām turpinās postījumu apzināšana un koku novākšana.

Gulbenieši pirms pirmās vētras debesīs novēroja gubu mākoņus un ko līdzīgu virpuļviesulim. Pilsētā pludoja ielas, bija daudz kritušu koku, tostarp kapsētā.

Jau vēstīts, ka Gulbenē pirmdienas pēcpusdienā negaisa un viesuļa laikā vēja brāzmas sasniegušas pat 22 metrus sekundē, ziņoja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra. Pirmo vētru ar lietusgāzi Gulbenē novēroja pēc pulksten 15. Kad tā rima, īsi pirms pulksten 17 nāca vētras otrais vilnis.

Spēcīgs viesulis plosījās daudzviet Vidzemē un Latgalē.

Negaisi plosījušies arī Igaunijas dienvidos. Veru pilsētā dažu stundu laikā nolijuši vairāk nekā 50 milimetri lietus, kas atbilst teju mēneša normai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vētra pirmdien

«Telefona centrāles 112 attiecīgajos rajonos pat bijušas tik noslogotas, ka iedzīvotāju zvani pāradresēti uz Rīgas centrāli.»

Inga Vetere, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preses un sabiedrisko attiecību speciāliste.  

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas