Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Gulbim atņems virsnieka pakāpi

Par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu un prettiesiskām darbībām Aizsardzības ministrija (AM) ir sagatavojusi nepieciešamos dokumentus, lai ar izdošanas dienu atceltu pavēles, ar kurām Nacionālo bruņoto spēku (NBS) virsleitnantam Edgaram Gulbim tika piešķirtas virsnieka dienesta pakāpes. Aizsardzības ministrs Vinets Veldre (Tautas partija) šodien sagatavotos dokumentus nosūtīs Valsts Prezidentam, kurš kā valsts bruņotā spēka augstākais vadonis piešķir vai atņem dienesta pakāpes NBS virsniekiem.

Dienu informēja AM pārstāvis Airis Rikveilis, dokumenti sagatavoti, pamatojoties uz NBS veiktās dienesta izmeklēšanas atzinumu, kurā secināts, ka toreizējais zemessardzes virsniekvietnieks E.Gulbis dienesta laikā sniedzis nepatiesas ziņas par savu izglītību, lai saņemtu nākamās dienesta pakāpes. Ar šādu rīcību viņš panāca pavēļu izdošanu par pirmās virsnieka – zemessardzes leitnanta – dienesta pakāpes piešķiršanu 1996.gadā un paaugstināšanu virsleitnanta pakāpē 2002.gadā.

Tāpat izmeklēšanas atzinumā secināts, ka dienesta laikā virsleitnants E.Gulbis apzināti, ilgstoši un pastāvīgi pieļāvis likumu un citu normatīvo aktu pārkāpumus, kā arī vairākkārt veicis darbības, par kurām paredzēta arī kriminālatbildība, informēja ministrija.

Jau ziņots, ka dienesta izmeklēšanas laikā konstatēts, ka virsleitnants E.Gulbis savās pašrocīgi rakstītajās autobiogrāfijās nav norādījis faktu par to, ka pirms iestāšanās dienestā ir tiesāts par tīša nozieguma izdarīšanu, kā arī ir sniedzis nepatiesas ziņas par savu vidējo izglītību. Arī dienesta gaitas izvērtēšanas un atestācijas materiālos nav norādījis, ka tajās iekļautā informācija par viņa vidējo izglītību ir nepatiesa, tādējādi apzināti maldinot bruņotos spēkus un slēpjot apstākļus, kas viņam liegtu pildīt profesionālo dienestu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas