Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Iebraukšanas maksu Jūrmalā nemaina

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Janis
J
Jūs kaut kur uzrakstat tos ceļa nummurus lai zinu kādu maršrutu izvēlēties, citādi ir tik daudz nevajadzīgas informācijas
Mareks
M
Dubultu kapos var iebraukt arii no Kauguru puses, nemaksaajot latu.
Ansis
A
un starp citu, mees stradajam firmaas, kas maksaa nodokljus riigas pashvaldiibai. Un Tavs, riidzinieka dizhais samaksaatais nodoklis nesedz pat vienas bedriites aizlaapishanu uz sajaataa salu tilta. taa kaa - atslaabsti, seedi savaa 12 staaviigajaa bloku maajaa, Zolituudee, skaties kaa kaiminsh ved kakinaat suni un sapnjo par aizbraukshanu nopeldeeties...
Ansis
A
Esi politiski aktiivs, noorganizee iebraukshanas maksu riigaa, visi buus laimiigi un prieciigi.
gm
g
Gadījumā ir tā, ka Jūrmala ir daļa no valsts vārdā Latvija un viņi nekautrējas izmantot tos labumus, ko sniedz šī valsts. Nospiedoši liela daļa no viņiem strādā ārpus Rīgas, bet naudu ved Jūrmalai nevis atstāj vietās, kas viņiem dod darbu, ienākumus. Man nav saprotams kādēļ viņi var mierīgi jāt Rigas infrastruktūru, kas tiek uzturēta par rīdzinieku nodokļiem, bet iebraucot Jūrmalā man redziet ir īpašāk jāizturas pret viņu ekoloģiju, jāpiemaksā, kas pa daļai nozīmē taupīt svaigu gaisu arī tādiem tipiem kā Kargins, Krasovickis, Tampe, šaubīgiem pasavaldības policijas vadītājiem un tādā garā. Tā ir jūrmalnieku izvēle, ka viņi pārvērš savu pilsētu par "īpašu" zonu. Ir pretīgi pirkt biļeti, lai apmeklētu tuvinieku kapus. Nu nav man žēl tā 1 Ls, pretīga ir attieksme. Un, lūdzu, braucot uz Rīgu, mazāk ed zirņus, kāpostus, lai nepiesmirdinātu Rīgas ekoloģiju ar savām īpašajām jūrmalnieka gāzēm.
Ansis
A
Kaads maksaa par mashiinas staaveshanu Juurmalaa? labaak gribiet maksaat 1.5 stundaa kaa riigaa, bet iebraukt bez maksas?
Ansis
A
Eu, lielie gudrimelji, kalab neviens nebreec par to ka Vecaakjos var iebraukt tikai ar caurlaideem?
prezīc
p
A kam es to naudu maksāju? Kāds var paskaidrot?
Grand Total
G
Gadījumā nav tā, ka paši Jūrmalnieki zina, kas un kā jādara un padomi no malas nav nemaz tik nepieciešami?
gm
g
Kam Munkevičam, Tampem, Ančānam? Tas bija retorisks jautājums. Es bez īpašas vajadzības cenšos nebraukt Jūrmalā. Vienkārši emocionāli nepatīkami. Ir sajūta, ka tur milzīgs slānis savā sulā ir vienkārši sasmirduši. Gadu desmitiem politiska gangrēna ar ko jūrmalnieki nespēj un nespēj tikt galā. Skumji ir par vecajiem, patiesajiem Jūrmalas iedzīvotājiem, bet ....
Resnais
R
muļķības! SAISTOŠIE NOTEIKUMI par autotransporta līdzekļu iebraukšanas nodevu Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā Tātad arī motocikli nav nodevas objekti. Urrāāāā
Grand Total
G
OK, jauki - ja tie priekšlikumi ir tik labi, kāpēc tos neviens nav ieviesis dzīvē? Vai kāds ir izteicis domei šos priekšlikumus? Iesniedzis? Pieļauju, ka ja priekšlikumi būs labi, tos atbalstīs un ieviesīs. Ja jau tu saki, ka esi izpētījis, ka tādā veidā būs labāk Jūrmalai un biznesam. Droš vien noformē to uz A4 papīra lapas un ierakstītā vēstulē aizsūti uz Jūrmalas domi. Redzēs, ko viņi teiks. Ja tiešām, tas ir vērā ņemami - tad protams, ka ieviesīs!
gm
g
Tiešām nevienam nav iebildumi? Tiešām neviens neko nav iebildis? Tiešām sistēma pastāv tikai desmit gadus? Tiešām Tev ir zināma šīs problēmas vēsture? Risinājumi? Atcelt iebraukšanas maksu. Ierīkot maksas stāvvietas. Izstrādāt atpūtas vietas cenu politiku atkarībā no sezonas, veidot plūsmu tā, ka tā ir ērta jūrmlaniekiem un viesiem braukšanai pa pilsētu un nav tik ērta tipiskam tranzītam. Kas gan būtībā nevar būt tik liels, jo runa ir par Kurzemes jūrmalas viesiem un iemītniekiem, kas tomēr nav plūsma, piemēram, uz VIA Baltica trases. Ieviešot šos un citus kompleksos pasākumus var atrast efektīvāku un elastīgāku līdzsvaru starp ienākumiem un pārlieku plūsmu. Plūsmu vajag prasmīgi slaukt, nevis brutāli un mazefektīvi bloķēt ar nosacītu nodevu. Šobrīd pelna tikai Domes jokdari, bet Jūrmalas mazais bizness zaudē iespējas. It īpaši nesezonas laikā, kas sastāda gada lielāko daļu un faktiski lemj pilsētu nīkuļošanai šajā laikā. Stāvvietu tarifus var daudz vieglāk mainīt, kontrolēt nekā iebraukšanas maksu. Ir neskaitāmi mehānismi, vienkārši Jūrmalai nav pieticis drosmes un prāta atteikties no ērtas bet neefktīvas iebraukšanas nodevas. Piemēra pēc tai pašā Siguldā nav jāmaksā par iebraukšanu, plūsma rada problēmas tikai atsevišķās nogalēs festivālu vai vasaras, rudens nogalēs. Pārējā laikā pilsētā pamatīgi pelna, it īpaši mazais bizness, jo cilvēki uz katra stūra tiek aicināti tērēt gan par stāavietām, kajefjnīcām, suvenīriem, atrakcijām. Rezultātā pilsēta paņema nevis 1 Ls no auto, bet gan 3 X 1 Ls no katr auto.
Grand Total
G
Labi, ko tu iesaki? Sistēma strādā jau vairāk kā 10 gadus un nevienam nav nekādi iebildumi. Ne valdībai, ne tiesībsargiem, ne iedzīvotājiem, ne caurbraucējiem, ne tūristiem. Tev vienīgajam. Kā savādāk tu ierosini organizēt transporta plūsmu Jūrmalā? Priekšlikumus, lūdzu - savādāk tā ir tāda tukša muldēšana.
gm
g
Tā rinda ir tikai apliecinājums, ka Jūrmala ar savām caurlaidēm nemāk organizēt satiksmi, piedevām bloķējot tikšanu uz to pašu apvedceļu. Ar ekoloģiju neatrunājies, tas, ka plūsma tiek pārcelta pāri upei nenozīmē nekādu būtiski samazinājumu. Tad jau Salas pagasts arī varētu ieviest caurbraukšanas maksu, kā alternatīvu norādot uz Jūrmalu vai uz Liepājas šoseju pa kuru arī teorētiski var apbraukt. Jūrmalnieki vienkārši nevēlas atteikties no vienkāršota piepelnīšanas veida. To visu var organizēt pavisam citā veidā, gūstot papildus ienākumus pilsētas kasei. Bet par to nav runa. Runa ir par principu, kad izņēmuma kārtā viena pilsēta izrādās "gudrāka", "labāka" par citām, attiecīgi pieslīpējot dažas likumdošanas normas ar savu ietekmīgo iemītnieku likumdošanas ietekmēšanas spējām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas