Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

IeM rosina sodīt nepilngadīgos par smēķēšanu un dzeršanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Daiga
D
Paskatieties, kad brauciet ar trolejbusu pa Čaka ielu - kur karogs pie skolas durvīm, tur kūp. Sen bija laiks!
Teodora
T
Nu, redzi, nāvesods ir aizliegts, bet tā kā daudzi procesi un parādībasšajā valstiņā man bieži atgādina kādus agrīnos viduslakikus vai pat pirmatnējās kopienas tradīcijas, tad par Kauna stabu pie Rātsnama arī bieži esmu iedomājusies...
...
.
100% atbalstu
fricis
f
Varbūt labāk nāvessodu?
jautājums
j
Kāpēc tikai PSRS problēma ? Tagad problēmas nav ? Vai klāt ir nākusi arī narkomānija ? Tikai kad šādas problēmas ir atrisinātas ar sodu palīdzību ?
gti
g
"..Mūsu vecākiem bija vieglāk - mēs varējam tikai vienkārši piedzerties." ---------------------------------------------- --------------------------------------------------------- Al koholisms bija viena no shausmiigaakajaam PSRS probleemaam. Vieniigi mees par to tik daudz nezinaajam. Aviizes Ciinja tomeer tika cenzeeta. Vieniigi 80to gadu beigaas mees aptveeraam cik ljoti daudz latvieshu bija nodzeerushies. Kaut arii taisniibu sakot - piipeeshana un dzershana skolaas tomeer bija mazaak redzama paraadiiba.
jautājums
j
Sausais likums ir pilnīgs aizliegums.Kas vienmēr rada pretējo reakciju Tieši tāpat kā es neticu soda sankciju efektivitātei Es runāju par cenu. Tai ir jābūt pietiekami augstai. Turklāt vismaz manos paziņās tieši cenas paaugstinājums ir bijis būtisks stimuls no šī netikuma atbrīvoties. Un, ja runājam par jauniešiem , es pārcietīšu faktu, ka čaļi reizēm pagaršos alu arī pirms 21 gada vecuma. Pats jauns biju ..Mūsu vecākiem bija vieglāk - mēs varējam tikai vienkārši piedzerties. Labāk alus un pat vīns nekā Extasy tabletes. Stiprākas narkotikas par zāli pat pieminēt negribu. Un policija ar kontrobandu lai arī cīnās nevis pusaudžiem ! Kuram tad ar viņiem viegli iet ... Viņi ir vienkārši jāaudzina un jāsargā un jāmīl
Ieva
I
Kāpēc pansionātā: slimnīcās, īpaši, kur guļ tie, kas tur nonākuši tieši smēķēšanas dēļ. Un lai redz, kā, piemēram, pīpmanis, kas emfizēmas dēļ pat pačurāt lāgā nevar, nīkst ārā dēļ cigaretes.
HIPERGALAKTIONS
H
Rakstu un komentārus nelasīju, bet - STIGRI ATBALSTU. Manuprāt - komentāri par daudz gari par tik vienkāršu jautājumu.
Liva
L
Tas taču ir pilnīgs bulšits, es atvainojos. Bagāti bērni brīvi samaksās un vēl pasmiesies, ne tik bagātiem tiešām šobrīd ir citas problēmas. Turklāt beigu beigās tas sods jau būs vecākiem. Vajag reālus sodus, kuriem ir kāda jēga - pirmkārt, ja tiešām neko citu nevar izdomāt, vajag paziņot gan vecākiem (visos gadījumos - šobrīd var arī neziņot) un izsaukt viņus uz policiju, gan arī paziņot skolai. Otrkārt, sabiedriskie darbi. Ticiet man, tīnim risks nedēļu apkopt vecus cilvēkus pansionātā vai slaucīt trotuāru parkā pie skolas būs daudz, daudz, daudz iedarbīgāks faktors nekā kautkāda nauda, kuras nozīmi viņš ne zin, ne ir spējīgs saprast.
@
@
"Varbūt pirms sodīšanas padomāt kā radīt kaut vai subsidētās darba vietas jauniešiem no ES fondiem? Jaunieši bieži dara muļķības, ja nav kur laiku un enerģiju likt" Dažam centība no dabas tāda, ka subsidēt viņu varētu tikai sētnieka statusā. Bezpajumtnieka statusā viņš pats nonāks.
Ieva
I
Nikotīns ir atzīts par A klases narkotiku, tāpat kā heroīns un kokaīns. Disenēs lietotais līdz tādiem augstumiem nekādi neizvelk.
Ieva
I
Varētu, ja vien eksistētu ne tikai naudassods, bet arī sabiedriskie darbi un audzinošas lekcijas Atkarību profilakses centrā, ja tas vēl nav nolikvidēts.
gti
g
Ir tikai viens efektīvs veids kā cīnīties ar šiem netikumiem. Cena ! Ja cena ir pietiekami augsta, tad vienkārši nevar nopirkt. ___________________________________ Jaa un Nee. Te jaatceras, kas notika ar sauso likumu ASV un Gorbachova meegjinaajumu ierobezhot alkoholismu. Pieauga kontrabanda un nelegaala alkohola, kandzhas aprite. Rezultaataa akciizes nodoklji valstij samazinaasies, bet nauda aizpluudiis pie kriminaalistiem. Tur jaaskataas kompleksi, piedevaam ES meerogaa. Kaut gan jaatziimee, ka ES ljoti neatlaidiigi un konsekventi apkaro piipeeshanu. Veel pavisam nesen pavisam normaali likaas, ka sabiedriskaas eedinaashans vietaas piipeeja. Nevienu tas neizbriiniija. Burtiski paaris gados situaacija ir kardinaali mainiijusies - piipmanji sab. eedinaashanas vietas, izklaides vietaas jau izskataas perversi un tiek izdziitii laukaa. Taatad kaut ko var izdariit. Taapat cigareshu cena ir pieaugusi jau vismaz 3 reizes burtiski paaris gados.
jautājums
j
Nē. Bet pasākumi būtu jānoliek pareizā prioritārā secībā. Sodi ir muļķības un neko nerisina. Nu maksās vecāki tos sodus, ja būs no kā...Arī bezdarbnieku pabalstiem.. Ir tikai viens efektīvs veids kā cīnīties ar šiem netikumiem. Cena ! Ja cena ir pietiekami augsta, tad vienkārši nevar nopirkt. Un, ja devas dēļ ies laupīt narkomāni, tad neticu, ka to pašu darīs smēķētāji cigaretes dēļ. Un visai sabiedrībai tas vienozīmīgi nāktu par labu veselībai. Un budžets ietaupītu uz izdevumiem veselības aizsardzībai...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas