Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Iesalnieks: Mani izteikumi ir krietni mērenāki nekā VL-TB/LNNK ideoloģiskā sākotne

Nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pārstāvis Jānis Iesalnieks, kura izteikumi internetā izraisījuši plašas diskusijas sabiedrībā, ir pārliecināts, ka no partijas netiks izslēgts. Pēc J.Iesalnieka domām, viņa izteikumi esot pat krietni mērenāki nekā Nacionālās apvienības ideoloģiskā sākotne. T;a J.Iesalnieks teicis intervijā laikrakstā Latvijas Avīze.

"Neizslēgs. Kā jau minēju – mani izteikumi ir pat krietni mērenāki nekā NA ideoloģiskā sākotne. Tad jau mums būtu jānoliedz pašiem sevi! Kad tika sacelts tracis par manu vērtējumu Norvēģijas traģēdijas cēloņiem, pats atteicos no kandidēšanas NA listē. Toreiz paudu viedokli, ka pie traģēdijas ir vainojama arī multikulturālisma politika. Vēlāk atzīti Eiropas eksperti notikušo vērtēja līdzīgās, pat stiprākās toņkārtās. Bija arī citi viedokļi, taču es toreiz atkāpos, jo nelabvēļu saceltais tracis bija radījis kaitējumu partijas tēlam. Kaut arī nebiju pateicis neko nepareizu, nolēmu, ka personīgās intereses iekļūt Saeimā nav stādāmas augstāk par NA interesēm," laikrakstam sacīja J.Iesalnieks.

Jautāts, vai tvitera vidē viņam ir īpaši noliedzēji un sekotāji tam, ko raksta, J.Iesalnieks norāda: "Vesela brigāde. Tie ir vairāki, pēc maniem uzskatiem, klaji kosmopolītiski noskaņoti cilvēki. Tāpat šad tad sanāk interesantas diskusijas ar Nilu Ušakovu."

J.Iesalnieks neslēpj, ka viņu par asajiem izteicieniem kritizējis arī viens no partijas līderiem Roberts Zīle. "Jā, bet man grūti iedomāties Latvijā tādu politiķi, kurš nekad nebūtu pateicis ko neveiklu, interpretējamu vai sagrozāmu." 

Uz jautājumu, ko teica premjera kandidāts Gaidis Bērziņš, viņš saka: "Viņš ir jurists un saprot juridisko argumentāciju, tāpat kā Dzintars Rasnačs. Es jau sacīju, ka ne visus šeit padomju laikā iebraukušos ir vienādi jāuzskata, jo ir ļoti sekmīgi iekļaušanās paraugi latviskā sabiedrībā. Diemžēl pārāk daudzi krievvalodīgie ir tās propagandas ietekmē, kuru izstrādā Kremlī, bet izplata Latvijā. Kultūras ministres Ēlertes jaunajā integrācijas programmā ir daudz vērtīgu lietu un mehānismu, kā veicināt šo cilvēku iekļaušanos mūsu sabiedrībā. Ar to ir jāstrādā un ir jāparāda politiskā griba īstenot Ēlertes kundzes programmu. Ja mācības latviešu valodā tiktu sāktas jau bērnudārzā, tad ir krietni liela cerība, ka šie cilvēki integrēsies latviskajā vidē ne tikai valodas, bet arī domāšanas ziņā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas