Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Iesniegts kārtējais pieteikums referenduma ierosināšanai par Saeimas atlaišanu

Maija izskaņā Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) ir iesniegts kārtējais pieteikums tautas nobalsošanas ierosināšanai par 14. Saeimas atlaišanu.

Kā informē CVK, jauno pieteikumu iesniegusi biedrība "Varu Latvijas tautai". Organizācija jau 2015. un 2016.gadā neveiksmīgi mēģināja savākt parakstus Saeimas atlaišanai. Organizācijas zināmākā seja ir valdes loceklis Igors Lukjanovs.

Atsaucoties uz likuma normu, kas nosaka, ka līdzīgas lietas ar vairāku pieteicēju pieteikumiem var apvienot, CVK jauno pieteikumu nolēmusi pievienot jau 2023.gada novembrī reģistrētajai parakstu vākšanas iniciatīvai par 14. Saeimas atsaukšanu.
Kā liecina "Latvija.lv" pieejamie dati, līdz šim par "Latvijas pirmajā vietā", "Tautas varas spēks", "Suverēnā vara", "Pamats-LV", "Tautas kalpi Latvijai", "Jaunlatvieši", "Stabilitātei!", "Jaunā saskaņa", "Taisnīgums" un "Centra partija" ierosinājumu rīkot referendumu Saeimas atlaišanai ir parakstījušies nepilni 38 000 iedzīvotāju.
 
Lai varētu tikt sarīkots referendums, jāiegūst desmitās daļas vēlētāju jeb gandrīz 155 000 parakstu. Parakstu savākšanai ir atvēlēts gads - no 2023.gada 10.novembra līdz šā gada 9.novembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas