Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Ikstens: Bērziņa ievēlēšana ir attieksmes paušana pret nepaklausīgo Zatleru

Saeimas šodienas balsojums, ieceļot prezidenta amatā ZZS kandidātu Andri Bērziņu, ir attieksmes rādīšana pret otru kandidātu - valsts prezidentu Valdi Zatleru, jo deputāti uzskata sevi par nepamatoti atlaistiem, norāda politologs Jānis Ikstens."Balsojums ir attieksmes rādīšana pret valsts prezidentu Valdi Zatleru, jo deputāti uzskata sevi par nepamatoti atlaistiem.

Otrs motīvs ir veidot politisko konkurenci Vienotībai, ja Valdis Zatlers veido pats savu politisko partiju. Ja Zatlers aiziet uz Vienotību, tad tas būs neizdevies manevrs,” vērtē J. Ikstens."53 balsis Andrim Bērziņam nav milzīgs atbalsts, es to nepārspīlētu. Patiesībā mums būs darīšana ar sākotnēji politiski nekompetentu cilvēku, kādi sākotnēji bija gan Valdis Zatlers, gan Vaira Vīķe – Freiberga. Ja pēc nākošās Saeimas vēlēšanām Andris Bērziņš vai nu neatkāpsies, vai viņu neatcels, mūs gaida mācīšanās periods ar visām no tā izrietošajām problēmām,"  norāda politologs.  "Saskaņas centrs balsoja par Bērziņu, jo uzskata, ka viņi varētu gūt labākus panākumus vēlēšanās un varbūt, ka viņiem ir doti kaut kādi solījumi par tuvošanos valdībai. Tas ir tas, kas Saskaņas centru interesē visvairāk," norāda politologs.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta amatā Saeima ceturtdien ievēlēja eksbaņķieri Andri Bērziņu. Vēlēšanu otrajā kārtā par Bērziņu nobalsoja 53 deputāti, bet par Valdi Zatleru balsis atdeva 41 parlamentārietis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas