Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ikstens: Būtu interesanti redzēt, vai Pīlēns piekristu kļūt par premjerministru

Būtu interesanti redzēt, vai viens no Apvienotā saraksta (AS) veidotājiem un uz Valsts prezidenta amatu neveiksmīgi kandidējušais Uldis Pīlēns piekristu kļūt par premjerministru, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, politologs Jānis Ikstens.

Runājot par jaunā premjera kandidatūru, Ikstens sacīja, ka vispirms jātiek skaidrībā, vai tas būs "Jaunās vienotības" (JV) vai arī kādas citas partijas pārstāvis. Politologa ieskatā būtu "interesanti pamēģināt kādu citu cilvēku" ārpus JV. Ikstens ļoti labprāt paskatītos, vai Pīlēns piekristu "šādam vingrinājumam".

JV joprojām uzskata sevi par politiskās dzīves epicentru, tāpēc pašlaik varētu būt grūti ar viņiem sarunāties par jaunas valdības veidošanu bez viņu partijas premjera, izteicās politologs. Lai tas notiktu, ir jāpaiet laikam, un varbūtībai izveidot valdības koalīciju bez JV jābūt reālai, kaut gan neliela varbūtība, ka valdība varētu tikt izveidota bez JV, tomēr pastāvot.

Pēc Ikstena teiktā, par Kariņu kā premjeru diezgan daudz atmiņu būs saistītas ar "Covid-19" pandēmiju, un tas diez vai paliks atmiņā, kā kaut kas pozitīvs, tāpat kā arī pašreizējā valdības "mocīšanās". Kariņš paudis, ka ļoti smalki menedžējis visāda veida krīzes, un, šķiet, uzskata, ka tas nav līdz galam novērtēts, izteicās politologs. Taču krīžu vadīšana esot bijusi drusku samocīta, tāpēc Ikstens domā, ka Kariņu drīzāk atcerēsies kā neizlēmīgu premjeru, neizlēmīgu politiķi, kas Kariņam personiski varētu būt liela problēma.

Ikstens apgalvoja, ka valstij laikā, kamēr valdību vadīja Kariņš, esot nodarīts kaitējums, kas redzams dažādos valsts attīstības rādītājos.

Kā ziņots, Kariņš pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu.

Kariņš par Ministru prezidentu pirmo reizi kļuva 2019.gada 23.janvārī, un ceturtdien būs apritējušas 1668 dienas, viņam ieņemot šo amatu. Kariņš bija premjers visu 13.Saeimas sasaukuma laiku, un šajā pat amatā ievēlēts arī 14.Saeimā. Ilgāk par viņu premjera krēslu neatkarīgās Latvijas vēsturē ieņēmis tikai Valdis Dombrovskis (JV).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas