Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Intelektuāļa atbildība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
uldis
u
Totalitāra vara jeb fašistiskas diktaturas vara =demokratiskas republikas valsts vara ???
uldis
u
Socioloģija ir absurda māte.Viņš ir dzimis ārlaulibā.Viņa tēvs nav īsti zināms,un ir viens no trim kungiem: sociālisms, liberālisms un nacionālisms.Dažrez socioloģia absurdam izvēlas patēvu.Tā tas ir gan ar marksistiski- ļēņinisko socioloģiju gan ar mūsdienu socioloģiju. Intelektuāļa uzdevums un aicinājums ir nepieļaut socioloģijas mīlēšanos ar vienu no šiem kungiem.Ir liela atšķirība starp intelektuāli un inteliģenci.
jautājums
j
te gan dereetu padomaat, kaadeelj protestanti dalaas konfesijaas, bet katolji - ne tik ljoti ----------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ----------------- Starp katoļiem un Dievu ir starpnieks- priesteris, kas tulko, interpretē un traktē Dieva vārdu un nosaka tradīcijas un ierašas. Baznīca dod oficālo skaidrojumu kā tieši konkrētie vārdi ir jāsaprot un katoļi tā arī saprot. Protestanta attiecības ar Dievu ir tiešas. Tur nav starpnieku , ne priesteru, ne svēto institūta . Un katrs protestants Dieva vārdu interpretē saprot un tulko pats. Un cik juristu tik viedokļu, kas apvienojas domu biedru grupās-draudzēs, kas veido konfesiju. Bet būtiskajās lietās protestantiskā baznīca ir vienota, jo balstās JD tekstā. Katra cilvēka attiecības ar Dievu ir personiskas un ceļš pie Dieva individuāls. Un katrs cilvēks ir atšķirīgs. Ar savu raksturu un temperamentu. Un man šķiet, ka Dievs ir devis vairākas baznīcas, lai katrs cilvēks varētu atrast to, kurā jūtās vislabāk. Un līdzīgi ir arī ar tautu nacionālajiem raksturiem. Kuras ir vēsturiski protestantiskās valstis ? Rietumeiropa. Angļu un holandiešu jūrasbraucēji un tirgotāji, vācu amatnieki un birģeri. Labklājīgas un organizētas valstis, kur pārticība ir iegūta ar darbu. ,. Ar darbu un cīņu...līdz galam...Un Tavs prāts, lai notiek ! Tā ir skarba ticība, kas pieprasa paša cilvēka aktīvu rīcību un darbu. Arī ASV pionieri nāk no protestantiskajām konfesijām. Katoliskās tautas ir 'vairāk fatālisti. Es neapšaubu katoliskās baznīcas brīnumus, jo Dievs katram ticīgajam dod, ko lūdzējam vajag. Es esmu protestants-luterānis. Mani vecvecāki bija protestanti-baptisti. Tie, kas patiešām ir protestanti var pāriet no vienas konfesijas citā savas baznīcas ietvaros, bet viņi nekad nekļūs katoļi. Pārāk fundamentālas atšķirības...
gm
g
Baptisti ir protestantiskās baznīcas konfesija, kā arī luterāņi, anglikāņi, metodisti un daudzi citi.. _______________ Zinu, bet MLK gadiijumaa biezhaak izveelaas preciizo - baptistu, nevis vispaarinosho - protestantu. Kaut arii atziistu, ka taa ir matu skaldiishana. te gan dereetu padomaat, kaadeelj protestanti dalaas konfesijaas, bet katolji - ne tik ljoti. Tas ir it kaa aarpus konkreetaas diskusijas un tai pashaa laikaa arii - nee. Viena versija ir taa, ka protestantiem ir tieksme skaidrot to, kam vienkaarshi Jaatic. Shajaa briidi vinji kaut ko pazaudee. Taa ir arii intelektuaalju probleema - vinju veertiibas balstaas uz praata apsveerumiem, nevis Ticiibas.
zvirbulēns
z
Tas labi, nu var tak divi normāli cilvēki pasmaidīt arī par sevi, un tas priecē! :)))
jautājums
j
Es esmu kristietis ! Stingrs un pārliecināts ! Bet nē, Tu mani neaizvainoji. Es zinu, ka ķircinies. Es jau arī...
zvirbulēns
z
Pasaule mainās - intelektuāļi nē! Ne kripatiņas arī nē! :)))
zvirbulēns
z
Nebūšu tak Tevi aizvainojis? Vai Tu esi kristietis? Nu, tā vai citādi, nedusmo, es tik te dzenu jokus! :))))
tara
t
1.Hemingvejs izdariija pashnaaviibu 2. Vinjs uzrakstiija "Zudusii paaudze" ,domaajams, arii par sevi . 3.Iesaku paintereseeties kaa bazniicas veesturee/attistiibaa nonaaca lidz milj.lielai draudzei Dienvidkorekaa. No liideriem lidz shuuninju siteemai (kaa biteem). Varbuut, ka no taa var maaciities. Autoram - pasaule mainaas... Intelektuaalji arii...
jautājums
j
Neēd ! Tev kāds uzbāžās ? Tu esi lūgts citās dzīrēs, kur Margarita ir karaliene. Katram savs !
zvirbulēns
z
Vienreiz jau prasīju. Volanda kungs tik atrūca - ko tur daudz, mežoņi! Visi kā viens būs pie manīm uz pārtaisīšanu. Bet, ja tā visu apdomā, nu ir jau ar mežonība, ēst nost savu Dieviņu!
RēgaināsVirsotnes
R
Mistērija ir tas intelektuāļu & inteliģentu paveiktais Latvijā kopš 1990.g. 4. maija ? - tāda ''mistērija'', ka nevar saprast - kas ir kas ?
jautājums
j
Tu taču esi draugs Volandam ... Paprasi ! Paskaidros... Tici man , tur ir liela jēga un noslēpums. Mistērija...
PILNAI LAIMEI
P
"Visā, ko dara intelektuālis, jābūt jaušamai augstai garīgo spēku koncentrācijai. Hemingvejs brauca simtiem kilometru ārā no Parīzes, sekoja Tour de France karavānai un apbrīnoja riteņbraucējus. Bet viņi apputējušām, ciešanu pārvērstām sejām un rezerves riepu ap pleciem aprija kārtējos kilometru simtus." ---------------------------- Satriecošs piemērs. Labi, ka zinu. Es arī katru vakaru pa galvu, pa kaklu steidzos no darba mājās, lai TV apbrīnotu Latvijas basketbolistes, kas ciešanu pārvērstām sejām skrien, lec un met. Esmu intelektuālis, kura darbībā "jaušama augsta garīgo spēku koncentrācija".
zvirbulēns
z
Vai Jūs nemācētu man izskaidrot, kādēļ kristieši savos rituālos ēd sava Dieva miesu - ņam, ņam, šņak,šņak, un dzer viņa asinis - buļ, buļ, buļ buļ ? :)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas