Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Ivars Ijabs: Tauta nedumposies, politiskās konsekvences nebūs

Politologs Ivars Ijabs par ASV vēstnieces runu: Viņa tiešā tekstā pateica to, ko liela daļa sabiedrības jau tāpat apzinās. Norādīja uz divām lietām Latvijā – amatpersonas, kā to parāda arī šīs dienas notikumi ar Loskutovu, ieceļ un atceļ pēc lojalitātes pret noteiktiem politiskiem spēkiem, un vecais stāsts par valsts nozagšanu, kad likumus pieņem atsevišķu privātpersonu interesēs.

Jāpievērš uzmanība arī tam, ko viņa teica par Latvijas ekonomiskajām interesēm – ja Latvija vēlas ekonomiski integrēties rietumu pasaulē, tad politizēta tiesu vara un politiskas amatpersonas nebūs tās, ka vairos Latvijas labklājību.

Viss šis gadījums ar vēstnieces runu ir neviennozīmīgs. Viņa jau to nav sākusi darīt aiz neko darīt, bet gan tādēļ, ka ir izmēģinājusi visus oficiālos un neoficiālos diplomātiskos kanālus, lai valdošajai koalīcijai pateiktu, ka tā nevajag darīt. Tas nestrādāja, tādēļ viņa runāja publiski.

Stāsts ir ļoti bēdīgs arī tādēļ, ka, ja vēstniece iedomājas, ka tauta «dumposies», tad ir skaidrs, ka tas ir naivums, jo nekas tāds nenotiks.

Ir apšaubāms, ka pēc šīs runas sekos kādas politiskas konsekvences. Ja to pateiktu ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa, tas būtu noskanējis pasaulē, taču ASV un Eiropas augstākajām amatpersonām nav laika ar to nodarboties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas