Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Izglītības reformām tikai pats sākums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
N.
N
Latvieti! Izkāp taču beidzot no pamperiem.ši smalkā lieta, kuru sauc par izglītības iestāžu optimizāciju ir Starptautiskā valūtas fonda diktēta. Mērķis? Padarīt Latviju par analfabētu valsti.
x.
x
Tas būtu ļoti prātīgi paskatīties kā pašvaldības reorganizē izglītības iestāžu tīklu. Dažās pašvaldībās par izglītību atbild tādi muļķi... un deputāti nu neviens nav saistīti ar izglītību un neko nesaprot no mācīšanas un mācīšanās. Turklāt ziniet ,pats interesantākais ir tas, ka IZM pilnīgi neinteresē pašvaldību aprēķini, kādēļ skolas tiek slēgtas, IZM vienkārši paraksta pašvaldību lēmumus par slēgšanu un apvienošanu, bet vai no tā ir kāda ekonomija, pat nepainteresējas. To man telefoniski paskaidroja viena no ministres Koķes padomniecēm.
Tiks
T
Biedri, KATASTROFĀLI samazinājusies bērnu dzimstība. Nupat Latgalē likvidēja skoliņu, kur 1.septembrī būtu bijuši 36 skolēni + 12 skolotāji + 6 tehniskie darbinieki! Tātad 36 bērnus ganītu 18 pieaugušie! Vai 36 skolēniem būtu 12 skolotāji - uz 1 skolotāju 3 bērni. Vai tāda situācija būtu daudz normālāka?
jautrais
j
Pilnīgi piekrītu par suņa asti, reformātorus ar sūdainu koku pa muguru un bez pabalstu izmaksas.
Gunita
G
VARBŪT MINISTRIJAI BEIDZOT JĀBEIDZ MURGOT UN PIE VIENA AR SKOLU SLĒGŠANU JĀPADOMĀ ARĪ, KUR TĀS MURGAINĀS IDEJAS PAR SEŠGADNIEKU SŪTĪŠANU SKOLĀ REZULTĀTU SKOLĀ LIKS, KAD VISS BŪS SAOPTIMIZĒTS LĪDZ PĒDĒJAI VĪLĪTEI TĀ, KA ESOŠIE BĒRNI PIEPILDĪS VISU LĪDZ MAKSIMUMAM.
OxO
O
1. septembris tiem, kas domā, ka izmaiņas būs nelielas, atnāks kā auksta duša. Daudzos novados slēdz pa 2 ... 3 skolām, bet citviet - krietni vairāk. Rēzeknes novadā vien no līdzšinējām 33 skolām, ja nemaldos, paliks 23 skolas (samazinājums - 10 skolas): nolemts no šī gada 31.augusta likvidēt Daugaviešu pamatskolu Silmalas pagastā, Ilzeskalna pamatskolu Ilzeskalna pagastā, Lūznavas pamatskolu Lūznavas pagastā un Vītolu pamatskolu Sakstagala pagastā. No šī gada 31.augusta Nagļu pamatskola Nagļu pagastā tiks reorganizēta par Nagļu pirmsskolas izglītības iestādi, bet Bērzgales pamatskola Bērzgales pagastā tiks pievienota Nautrēnu vidusskolai Nautrēnu pagastā. Kruķu pamatskola Silmalas pagastā tiks pievienota Tiskādu vidusskolai Silmalas pagastā, Liepu pamatskola Ozolaines pagastā ― Maltas 2. vidusskolai Maltas pagastā, Zarečnajas pamatskola Griškānu pagastā ― Rēznas pamatskolai Stoļerovas pagastā un Rikavas pamatskola Rikavas pagastā ― Gaigalavas pamatskolai Gaigalavas pagastā. Līdzīgs skolu skaita samazinājums arī Rīgā. Jelgavas novadā Lielplatones pamatskolu varētu pievienot Elejas vidusskolai, Glūdas pamatskolu ― Svētes pamatskolai, pārmaiņas gaidāmas arī mazajās Lielvircavas, Platones skolās. Liepājā slēdz vienīgo latviešu skolu Karaostā, 11. vidusskolu apvieno ar 7. vidusskolu, skaitītas dienas kristīgajai sākumskolai. Smiltenes novadā likvidē Brantu pamatskolu un Birzuļu pamatskolu. Strenču novadā Plāņu pamatskolas liktenis mata galā. Tukuma novadā no 1. septembra darbu neuzsāks Lestenes pamatskola. Kritiskā situācijā ir arī Praviņu, Jaunsātu un Sēmes pamatskolas. Zentenes pamatskola jau jūlijā slēgta. Gulbenes novadā - Rankas un Rēveļu pamatskolas apvienošana, kā arī Siltāju pamatskolas kā Gulbīša vidusskolas filiāles izveide. Utt., u.t.jpr. Šādi var vēl ilgi turpināt. Sasummējot visu, kas vēl būs vai nav šeit vēl minēts, visā valstī uz rudeni varētu būt ne tikai par kādām tur 100 skolām mazāk, nekā tas bija vēl šopavasar ...
Oskars
O
Un ja būs 10jeb 12 skolēnu ,tad mācības NENOTIKS ???? KAUTKĀDS MURGOJUMS. Jo klasē mazāk bērnu ,jo tie labāk IEMĀCĀS !!!!! Kad veci KOMUNISTI atstās brīvo Latviju un beigs šeit uzstādīt DUMJUS LIKUMUS ,jo liekas dzīz nevarēs iet pakakāt ja būsi labi PAĒDIS. KĀPĒC Latvijā tik DĀRGAS grāmatas - burtnīcas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas