Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

IZM aktīvi strādā, lai tomēr panāktu skolas gaitu sākšanu no 6 gadu vecuma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kuku
k
Man būtu kāds būtisks jautājumi (varbūt kāds zin atbildi): 1.Kā paredzēts 6gadīgo skolēnu nodarbināt pēcpusdien, kamēr vecāki strādā? Tomēr ir liela atšķirība vai bērnam ir 6 vai 7 gadi. Manas ir aizdomas, ka šādā veidā izdevumi par vesela gada bērnudārzu uzturēšanu tiek ieekonomēti. 2.Cik klases (gadus) kopumā peredzēts mācīties vienam skolēnam? Manas aizdomas, ka sakarā ar valsts lielajiem parādiem notiek notiek darbaspēka agrāka sagatavošana darba tirgum par veselu gadu.
Bezdarbnieks
B
Stulbeņi,nedot bērnam izdzīvot bērnību?!Lai tik nevajadzētu maksāt,gatavi uz visu.Ministri,deputāti,ka nedomā par bērniem ,viņus interesē tikai nauda un vēlreiz nauda.
kaija
k
Nu varbūt vajadzētu piespiedu darbu no kādiem gadiem 10? Citādi nokavēs kaut ko un izaugs lieli slaisti. Kāda starpība pabeidz videni 18 vai 19 gados, galvenais, ka pabeidz sekmīgi mācību iestādi un ir pēc tam spējīgs turpināt studijas augstskolā vai citā mācību iestādē. Toties ir būtiski iebāzt skolā 6 vai 7 gados, jo tajā vecumā tas 1 gads ir nozīmīgs. Un varbūt nevis jāčakarē tie mazie bērni, bet jāpadomā vai vajag 3 gadus vidusskolā? Varbūt tomēr normālu 2 gadīgu programmu vidējai izglītībai? Nevajag bērnus 12 gadus piestūķēt ar teoriju un definīcijām, bet varbūt 11 gados iemācīt domāt, analizēt un radoši rīkoties.
3bērnu mamma
3
Ja tiek uzdots jautājums: "Vai ir normāli, ka skolu beidz 19 gados ?", tad pareizā atbilde nu nekādi nav bērns skolā no 6-gadiem. Turklāt ir piefiksēts fakts, ka 6. klasē notiks sapludināšana? Kāpēc neviens žurnālists neinteresējas par šo murgu?
lidojums
l
Ak bērniņi-nabadziņi 6 gados liek iet uz skolu un nevarēs pilnvērtīgi izgulēt diendusu un paspēlēties:) Domāju, ka būtiskās ir uzdot jautājumu: Vai ir normāli, ka skolu beidz 19 gados ? Nu nav tas normāli - risinājumi divi, vai nu samazināt mācību apjomu vai likt ātrāk mācīties. Skola un valsts nav vainīga, ka vecāki mājās ar bērniem nestrādā un neieliek pamatus - tas nav tikai bērnudārza uzdevums. Bērnam ir jābūt sagatavotam vaikt zināmus uzdevumus un funkcijas, ja tas nav iemācīts - paliek iespēja skolā laist ar viena gada nobīdi - gluži kā pašlaik var laist skolā no 6+ līdz 8- gadiem. Skolas uzdevums nevar būt aizstāt vēcāku rūpes par bērniem, kur tos var "iegrūst" no 8 līdz 17- tādējādi pieskaņojot saviem darba grafikiem, vecāku pienākums ir nodrošināt to, ka bērni arī pēc skolas tiek atbilstoši noslogoti - sporta, mākslas citas interešu izglītības un mācību-mājasdarbu grupiņas, diemžēl tas prasa naudu, ko padarīsi - "nav rociņu, nav cepumu", jeb vacākiem samazinātu darba dienu, taču: ja Tev ir tik dikti jāstrādā, tas laikam arī krīzes apstākļos saņem kaut kādu naudu, kuri vari investēt bērnos - nodarbībās, auklītes, pat kreizās kājas pēdas bubinātājā; ja darba nav tik daudz nu ko padarīsi - pavadi laiku kopā ar mazo :)
kaija
k
IZM jau sen sevi pierādījusi, kā iestādi, kur strādā visādi ļaudis, tikai ne speciālisti pedagoģijā, psiholoģijā vai kādā citādā zinātnes disciplīnā. Murgainās prasības bērniem, nespēja nodrošināt normālu izglītības procesu, jo prasības mainās katru gadu, visu laiku notiek eksperimenti, kuri izgāžas (toties uz to kāds nopelna). Kur skolās tie 6gadnieki gulēs? Vai tas tiks uzgrūsts uz vecāku kakla-algot aukles, kas izņems bērnus no skolas un uzpasēs, līdz vecaķi atgriežas no darba. Nemitīgo eksperimentu un augošo prasību dēļ, izglītības līmenis diemžēl nepaaugstinās, toties ir pārguruši un slimīgi bērni, kuriem katru dienu uz skolu jāstiepj 10kg par vecāku naudu pirktas grāmatas. Var ākstīties pa kaut kādu Satiksmes ministriju, bet bērnu izglītība ir pārāk svarīgs jautājums ar tālejošām sekām, lai ļautu turpināt IZM tirliņiem savas nejēdzības. Pati piedzīvoju vidusskolā eksperimentu - nakamajā gadā to atcēla, bet man diemžēl tika liegta iespēja apgūt pilnvērtīgu vidusskolas programmu.
vispār
v
pie mums skola (kaut arī to sauc savādāk) bērniem sākas no 5 gadiem. piemērota, ar attiecīgajam vecumam apmācītiem skolotājiem, bērni mācās, rotaļājas, paguļ utt. nevajag sagraut lielisku sistēmu, kas jau darbojas! ja gribat - varat to pārsaukt par skolu, bet būtībā viss jau notiek.
jaa
j
Tas, ka jau šobrīt skola bērniem ir OBLIGĀTA no 5 gadiem, to neviens nav pamanījis!!! Beidziet jaukt politiku ar to, kas jāliek bērnu galvās, neuzķerieties tik viegli, cienītie kritizētāji
Anna
A
Summējot: ir acīmredzams, ka liela daļa sabiedrības ir pret šo "reformu", jo ne tikai neredz tai jēgu, bet pat ir pārliecināti, ka patreizējā idejā tā bērnam nodarīs vairāk ļauna kā laba. Jautājums: kāpēc IZM joprojām tik ļoti to cenšas ieviest? Visa tā darbība notiek par mūsu - nodokļu maksātāju naudu. Es, piemēram, negribu, ka manu iemaksu kopējā kasē [lasi: valsts budžetā] tērē tā, kā tas lielai daļai sabiedrības nav pieņemams, un droši vien jūs arī ne. Attiecīgi - vai nu šī ministrija tomēr izdomā, kā lietderīgi apsaimniekot mūsu nodokļus (citādi zūd jēga tos vispār maksāt), vai arī Koķe atkāpjas, jo būtībā šobrīd notiek tāda pati valsts mantas izšķērdēšana, kā jebkura cita.
TasPac
T
Kā Piebalgs reorganizēja (lasīt - sagrāva) Latvijas izglītības sistēmu, tā tagad visādi tirliņi turpina to graut, lai tikai attaisnotu savu eksistenci un varētu par visādu apšaubāmu projektu rakstīšanu naudu saņemt.... skumji...
kaija
k
Nu šaumas, tikai tagad uzzinu, ka es visu biju nokavējusi - gāju no 7 gadiem. Tagad brīnos, kā vispār to augstkolu ar labām sekmēm pabeidzu. Murgs. Tam visam pamatā ir nauda, nevis bērnu vajadzības.
dusmas
d
drīzāk pēdējās klasēs var pavērtēt, kāpēc tik mazs stundu skaits, varbūt var kaut ko salikt kopā un 1 gadu no vecākām klasēm saīsināt. Ja tas tikai nosaukuma pēc - pasludiniet bērnudārzu pēdējo gadu par skolas 1 gadu dārziņā, bet beidziet te veidot marasmus.
dusmas
d
ja 6gadnieks iet uz skolu, tad ir jāpārkārto viss režīms skolā. 6gadniekam vajag citu mācību režīmu, spēļu telpu, diendusai telpu, nav ko viņiem darīt pie lielāko klašu bērniem skolā. tikai kārtējā trauma bērniem un vecākiem.
Ella
E
Tur jau tā lieta, ka Nīderlandē vide 4gadīgam bērnam ir pielāgota. Ja šeit kāds to uzskatītu par priekšnosacījumu, neviens neprotestētu. Taču šobrīd LV vide bērnam ir pielāgota bērnudārza telpās, tātad tur arī viņš ir jāmāca. Neviens nebūs pret, ja obligāto apmācību mūsu b/d pēc Nīderlandes parauga ieviestu jau no 4 gadiem. Bet par to jau šobrīd pat neiet runa. Runa ir par naudas sadali, nevis papildus investīciju, lai cik nebūtu banāli.
...
.
... es savu meitiņu skolotu no 3 gadu vecuma, tikai nepazīstu skolotājus, kas spētu to izdarīt. Nāksies vien pašam...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas