Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

IZM: Pirmklasnieki angļu valodu apgūs sākot ar 2014./2015. mācību gadu

2013.g.budžeta pieprasījumā IZM kā vienu no prioritātēm bija iekļāvusi finanšu līdzekļu pieprasījumu angļu valodas apguvei no 1.klases. Diemžēl šāda prioritāte netika atbalstīta 2013. gada budžetā, portālam Diena.lv sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta direktore, Valsts sekretāra vietniece Evija Papule.

Taču atbalsts un finanšu nodrošinājums noteikts angļu valodas ieviešanai sākumskolā, sākot ar 2014./2015. mācību gadu. "Pirmajam ieviešanas gadam - 2014.gada 4 mēnešiem – ir paredzēti 255 084 lati, savukārt otrajam ieviešanas gadam angļu valodas mācībām 1.un 2. klasē 2015.gadā ir plānoti 1 020 336 lati. Sākot no 2016.gada – 1 530 504 lati," informēja E.Papule.

Svešvalodu apguves uzsākšana no 1.klases savstarpēji ir saistīta ar izmaiņām pamatizglītības standartā, ko plānojam ieviest 2014./2015. mācību gadā. Proti, IZM rosina jaunu pieeju stundu plānojumā, nosakot katram mācību priekšmetam minimālo obligāto stundu skaitu izglītības standarta prasību izpildei, sacīja E.Papule.

"Tas nozīmē, ka skolu izlemšanā būs jautājumi par optimālo stundu skaitu katrā mācību priekšmetā. Skolas varēs izlemt, cik kuram mācību priekšmetam nepieciešams mācību stundu, tai skaitā,  lai ieplānotu arī angļu valodas stundas sākumskolā," Dienai.lv skaidroja IZM pārstāve.

 Jau vēstīts, ka nākamajā mācību gadā bērni 1.klasē vēl nevarēs apgūt svešvalodas finansējuma trūkuma dēļ. Izglītības un zinātnes Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta konsultante Inta Stīpniece norādīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija bija spiesta stingri izvērtēt budžeta pieprasījumu un daudzas no sākotnēji izvirzītajām prioritātēm nācās uz laiku atlikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas