Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

IZM valsts sekretāra vietas izpildītājs vēlas sīkas ziņas par nekustamo īpašumu jautājumiem

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Mareks Gruškevics uzdevis ministrijas speciālistiem apkopot informāciju un iesniegt viņam sīku ziņojumu par nekustamo īpašumu jautājumiem, aģentūru BNS informēja izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikāciju jautājumos Agnese Korbe.

Viņa norādīja, ka Gruškevics, sākot darbu jaunajā amatā, vēlas saņemt precīzu informāciju par situāciju saistībā ar IZM nekustamajiem īpašumiem, lai atvieglotu savu turpmāko darbību. Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis IZM valsts sekretāra vietnieku Andreju Cini, kā arī Rīgas Valsts tehnikuma direktoru Daini Marku saistībā ar 80 000 latu kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka IZM valsts sekretāra vietnieks un Markus pēc iepriekšējas vienošanās, rūpīgi izplānojot savas darbības un izmantojot starpnieku, pieprasīja no kādas firmas pārstāvja kukuli 80 000 latu apjomā par to, lai viņi ministrijas un tehnikuma vārdā parakstītu izlīgumu kādā civillietā. Laikraksts Diena vēsta, ka vienīgais tiesvedības process, kurā ir iesaistīta gan IZM, gan Rīgas Valsts tehnikums, ir lieta ar firmu ANNO par nama Brīvības ielā 68 nomu. Ēka Latvijas laikā novēlēta Izglītības komisariātam ar nosacījumu, ka visi no tās iegūtie līdzekļi nonāk tehnikumam. ANNO ēku sāka īrēt pirms vairāk nekā desmit gadiem un nodeva to apakšnomā par tirgus cenu, bet ministrijai maksā 1500 latu mēnesī.

Ēkā ir gan veikali, gan biroja telpas un dzīvokļi. Tā kā līgums ir valstij neizdevīgs un neatbilst testamenta nosacījumiem, 2003.gadā sākta tiesvedība par līguma laušanu. Taču ANNO iesniedza pretprasību par 3,95 miljonu latu zaudējumu piedziņu, jo ēka esot saņemta "avārijas stāvoklī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas