Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Izstādē Skola “ierauj pa 100 gramiem”; Koķe aizrāda

„Prasa gan. Arī skolotājas pa 100 gramiem prasa,” taujāta, vai skolēni vēlas iegādāties alkoholu, portālam Diena.lv apstiprina līdzās ieejai starptautiskajā izglītības izstādē Skola 2010 ierīkotās kafejnīcas pārdevēja. Izstāde atklāta ceturtdien, 25.februārī, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Tajā jaunieši var iegūt informāciju par tālākās izglītības iespējām un profesijas izvēli. Hallē darbojas kafejnīca, kurā plaši pieejami alkoholiskie dzērieni.

Izstādes organizatori uzskata, ka pārmetumi par alkohola tirdzniecības nepieciešamību jauniešiem domātā izstādē ir nepamatoti un uzsver: pasākumu apmeklē ne tikai nepilngadīgie, kuriem alkohols netiek pārdots, bet arī studenti, skolotāji un citi interesenti, kuriem nevar liegt iemalkot grādīgos dzērienus.

Tomēr alkohola tirdzniecību izstādes atklāšanas dienā pamanīja arī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), kura šo situāciju neuzskata par pašsaprotamu. Viņa Ķīpsalas izstāžu centra BT1 vadītājam Viesturam Tīlem ierosinājusi situāciju atrisināt, informē ministres pārstāve Agnese Korbe. „Neskatoties uz to, ka šo tirdzniecību ārpus izstādes halles neveic paši izstādes organizatori, bet gan cits uzņēmums, ministre tomēr sarunā ar Tīli pārrunāja iespēju rast šai situācijai kādu risinājumu.”

Izstādes Skola 2010 projekta vadītājs Valts Jirgensons šo situāciju neuzskata par ārkārtēju un nepiekrīt, ka, pārdodot alkoholiskos dzērienus tieši līdzās ieejai izglītības izstādē, jaunieši tiek kārdināti. „Kafejnīcas darbība atbilst likumdošanai, un personām līdz 18 gadu vecumam alkohols netiek pārdots. Ja veikalā var iegādāties alkoholu, mēs taču neteiksim, lai jaunieši neiet iekšā, jo tā viņi tiek kārdināti. Līdz šim problēmas ar alkoholu izstāžu laikā nav bijušas. Izstāde nav domāta tikai skolēniem, bet arī skolotājiem un citiem interesentiem, un viņiem alkohols netiek liegts. Es kā izstādes organizators neatbildu par Expo cafe sortimentu,” viņš saka.

„Jā, skolēni prasa alkoholu, mēs visiem prasām, vai ir 18 gadi,” apliecina kafejnīcas pārdevēja un piebilst: „Arī skolotājas paņēma brendiju, 300 grami jau aizgāja.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas