Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ja koalīcijā nebūs vienprātības par uzturēšanās atļaujām, pieaugs ZZS loma

Finanšu ministram Andrim Vilkam (Vienotība) neesot bijušas nemaz tik lielas cerības, ka izdosies 1.oktobrī iesniegt Saeimā nākamā gada valsts budžeta projektu."Ja tik tālu tomēr esam tikuši, tad ļoti jācer, ka termiņuzturēšanās atļauju dēļ budžeta pieņemšana netiks nobloķēta," žurnālistiem trešdien pēc Budžeta un finanšu komisijas sēdes sacīja Vilks.

Viņš atzina, ka ir bažas par likuma pieņemšanu otrajā lasījumā, kad deputāti balsos par iesniegtajiem priekšlikumiem, un šo balsojumu iznākumu iepriekš ir grūti prognozēt.Finanšu ministrs varētu justies drošāk, ja koalīcijā valdītu savstarpējā uzticība un partneri par visu būtu vienojušies, bet tā tas nav. Agrāko gadu pieredze rāda, ka šādos gadījumos premjers raugās pēc atbalsta opozīcijā. Opozīcijas partijām budžeta izskatīšanas gaitā varētu būt liela loma, jo kā Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), tā Saskaņas centrs var gan bloķēties ar kādu valdības partiju un nobalsot vienu vai otru iniciatīvu pretēji Finanšu ministrijas pozīcijai, tiklab atbalstīt premjera partiju Vienotība, ja tā nevar vienoties ar kādu partneri.

Visu Latvijai!-TB/LNNK frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis apstiprināja, ka finanšu ministra minētie riski pastāv, jo par Nacionālajai apvienībai būtisko uzturēšanās atļauju jautājumu nav panākta vienošanās. Nevarot izslēgt arī iepriekš neparedzētus balsojumus, kad "kaut kas tiek nobalsots papildus". Apvienība apzinās, ka termiņuzturēšanās atļauju pilnīgu atcelšanu tā nepanāks, taču tas nav tik nenozīmīgs jautājums, kā tiek pasniegts. "Uzturēšanās atļauju bizness ved valsts ekonomiku nepareizā virzienā," teica Cilinskis.

Valsts budžeta projektu, vidēja termiņa budžeta ietvaru, kā arī pavadošos likumprojektus ceturtdien, 3.oktobrī, Saeima paredzējusi nodot komisijām. Pēc divām nedēļām 17.oktobrī paredzēta tā izskatīšana pirmajā lasījumā, bet galīgajā lasījumā iecerēts valsts budžetu pieņemt 6.novembrī.

Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena ceturtdien, 3.oktobrī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas