Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Jāņos smagākās traumas guvuši divi jaunieši, lecot ūdenī

Mediķiem Līgo svētki un Jāņu nakts pagājusi salīdzinoši mierīgi, traumu nav bijis stipri vairāk nekā ikdienā un tās lielākoties nav bijušas lielas, aģentūru BNS informēja Katastrofu medicīnas centra (KMC) vadītājs Mārtiņš Šics.

"Par prieku visiem jāņotājem un latviešu cilvēkiem, var uzskatīt, ka svētki ir mierīgi pagājuši," viņš atzina.

Smagas traumas gan bijušas diviem jauniešiem - 18 un 21 gadu veciem puišiem -, kuri, neveiksmīgi lecot ūdenī, lauzuši kakla skriemeli un līdz ar to iestājusies paralīze. Viens no jauniešiem peldējies Gaujā, otrs Rīgā.

Tomēr kopumā mediķiem visvairāk nācies cīnīties ar sadzīves traumām, kādas parasti rodas, cilvēkiem atrodoties brīvā dabā, piemēram, kukaiņu kodumiem, nācies noņemt arī piesūkušās ērces, palīdzēt cilvēkiem, kas sagriezušies ar stikliem. Vairāki cilvēki cietuši, alkohola reibumā mēģinot noskaidrot savstarpējās attiecības, bet citi iereibušie vienkārši pakrituši kaut kur dodoties un neveiksmīgi sasitot, piemēram, galvu.

Vairāki cilvēki pēc palīdzības griezušies arī Apdegumu centrā, tomēr lielākoties ar viegliem apdegumiem, nopietni cietuši divi cilvēki, kuri arī hospitalizēti. Savukārt Bērnu slimnīcā nonācis kāds 14 gadus vecs pusaudzis, kurš nopietni saindējies ar alkohola suragātiem.

Kopumā ātrās palīdzības brigādēm gan Rīgā, gan citur Latvijā Līgo svētku diena pagājusi salīdzinoši mierīgi, tomēr nakts, sākot no pusnakts līdz plkst. 3 vai 4 rītā, darba apjoma ziņā "bijusi vētraina", atzina Šics. Izsaukumu gan neesot bijis vairāk nekā parasti, vienīgi šo dažu nakts stundu intensitāte bijusi lielāka. Pierīgā un Rīgā, piemēram, kopumā mediķi devušies 500 izsaukumos.

KMC vadītājs arī atzina, ka liels paldies jāsaka policijai - pateicoties kārtības sargu klātbūtnei nakts salīdzinoši mierīga bijusi uz ceļiem un smagu ceļu satiksmes negadījumu ar cietušajiem un traumām gandrīz nav bijis.

Arī lielākajās jāņošanas vietās viss bijis mierīgi.

Šics gan vēl prognozēja, ka Jāņu dienas laikā un dienu pēc tam, kad cilvēki būs izgulējušies, mediķiem vēl nāksies palīdzēt traumas guvušajiem, tomēr kopumā svētkus varot vērtēt kā salīdzinoši patīkami mierīgus.

"Cilvēki beidzot ir iemācījušies svinēt," atzina Šics.

Jau vēstīts, ka pērn KMC Līgo svētku un Jāņu laikā sniedza palīdzību vairāk nekā 30 smagas traumas un slimības guvušajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas