Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Jāradina pie latviešu valodas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Antinelietis
A
Faktu konstatējums iŗ pareizs, bet secinājums pilnīgi nederīgs (kosmopolītisks)! Proti; ja nevaram integrēt krievus, tad... ievedam ķīniešus, mongoļus utt. Pilnīgs idiotisms, vai apzināta ļaundarība! Par cik integrēt tik lielu daudzumu krievvalodīgo iebraucēju nav iespējams, tad nav citu variantu, kā viņu repatriācija, ko arī paredz starptautiskā likumdošana. Nav mums jāupurē sava kultūra un valoda okupantu un to pēcnācēju labsajūtai !!!
Герасим
Г
Кого это волнует?
vidzemnieks
v
"Valsts ierēdņi - gan jauno Latvijas pasi izsniedzot, gan mašīnu pārreģistrējot - pat nemēģina ar krieviem runāt latviski." Pats esmu tieši to novērojis. It sevišķi pases nodaļā tas ir skandāls. Migrants tikko ir nolicis latviešu valodas pārbaudījumu, bet jau pie pases izsniegšanas jūt, ka viss ir bijis liels farss. Tos ierēdņus vajag nomainīt. Domāju, ka ir bezdarbnieki, kas būtu ar mieu valsts iestādē strādāt, lietojot valsts valodu.
un
u
Ja kāds Čeloveks sevi nosauc par kolonnu, ir jāmaina soļošanas ritms, bet palika tie paši dumjie 'komentāri' un palagi.
lasiitaaja
l
Skolaam bija jaapaariet septinjos gados uz latvieshu valodu. Tagad saak runaat par pieradinaashanu. Kur logjika? Kuru pieradina? Man nav nekas pretiim, ka paardeveejas vai citi savaa starpaa sarunaajaas kjiiniski vai krieviski, ka tikai apkalposhana notiek latviski. Bet valdiibas iestaadees, agjentuuraas, veikalos, u.t.t. ar publiku jaasarunaajaas latviski. Valsts darbiniekiem, ministriem u.c. oficiaalaam intervijaam jaabutt latviski. Privaati var runaat kaa grib. Nedriikst buut situaacija, ka kaads medijs nosaka valodu kuraa jaarunaa--latvieshu valoda nepienjema!
alberts
a
Pieradinat var suni,nevis cilveku kuri vairak ka pusgadsimtu ir runājuši krieviski,bijusi "kungi un noteiceji" un pekšņi viņam jārunā kautkada nesaprotama valoda.Tas ir bezcerigi.Kad visas skolas būs latviesu,TV,Radio latviesu tad ir kautkadas ceribas.Daļa krievu aizmuks,man vienalga uz kurieni,kau vai uz Koreju,daļa saks apjegt ,ka dzīvo Latvijā.NAV CITU variantu.
5 колонна
5
"pati 5. kolona" - "Kolonna" пишется с двумя 'n'! Как же вы поучаете других, когда сами не знаете латышского языка? Какой же вы после этого латыш? Выучите вначале латышский язык, и тогда рассуждайте. К тому времени я полагаю ваши мысли переменятся. Ведь культура облагораживает. Начните свое образование хотя бы с этого: kolonna -as, s. 1. arhit. Balsts (parasti ar apaļu šķērsgriezumu) pārsedzošam būvelementam (sijai, antablementam, telpas pārsegumam u. tml.). Marmora kolonna. Doriskā kolonna. Kolonnu zāle. Ciemata centrā viena otrai pretī it kā sacenšas savā skaistumā skola un klubs. Cauri zaļo košuma koku lapotnei mirdz baltās kolonnas.. Talcis 2, 59. Resnu, aplupušu kolonnu pāris cienīgi balstīja nelielu jumtiņu virs ieejas durvīm. Dripe 2, 41. // Piemineklis, kam ir šāda balsta veids. Deli.. atrodas 6 metrus augsta dzelzs kolonna, kura sver vairākas tonnas. Uz tās ir uzraksts, ka kolonna izlieta un uzstādīta par godu 414. gadā mirušajam caram Čandrahuptam II. Zv 73, 19, 25. 2. Ierinda, rinda, kurā (kas, piemēram, cilvēki, transportlīdzekļi) ir novietots cits aiz cita. Demonstrantu kolonna. Automobiļu kolonna. Kuģu kolonna. Tūlīt pēc salūta uz priekšu sāk doties manifestācijas kolonnas. Saulītis 12, 161. Pusdienas laikā sieviešu kolonna, rokās saķērusies, atkal ienāca pa Grintāles nometnes vārtiem. Birze 4, 62. Smagi ievainotais lidotājs Nikolajs Gastello ar savu degošo lidmašīnu taranēja ienaidnieka tanku kolonnu.. Draugs 75, 5, 3. // mil. Ierinda, kurā apakšvienības vai karavīri stāv cits aiz cita. Pretim soļoja sarkanarmiešu kolonnas, pirmajiem braucējiem tie uzsauca jautru sveicienu.. Sakse 7, 50. ..maršēja kāda kareivju kolonna pilnā kaujas gatavībā.. Štrāls 2, 45. 3. Pārvietojama darba vienība (parasti celtniecībā, remontdarbos). ..sadales komisija šogad pārsvarā piedāvāja meistaru posteņus kādā no mūsu republikas pārvietojamam mehanizētajam kolonnām. Pad J 76, 48, 4. Tas bija Ventspils dzelzceļa remonta kolonnas priekšnieks.. A Grigulis 13, 36. 4. Aparāts, mehānisms, kam ir cilindriska, parasti vertikāla, forma. ..elektronu mikroskopā.. galvenā daļa ir elektronu optiskā kolonna.. Zin T 69, 11, 14. Apmēram 2 procenti šo cukuru pārvēršas etilspirtā, ko tīrā veidā iegūst destilācijas kolonnās. Zv 62, 14, 14. Šis celtnis sastāv no strēles, kolonnas un tītavas. Zin T 64, 11, 35. Nerādīt citātus Locīt šķirkļa vārdu Izrunāt šķirkļavārdu Latviešu literārās valodas vārdnīca Projektu finansē Valsts pētījumu programma "Letonika" Iestrādnes atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds © LU Matemātikas un informātikas institūts © LU Latviešu valodas institūts © Apgāds "Zinātne", 1972-1996
lux
l
Savā pseidosociāldemokrātismā slavējot krievus tā aizrāvies, ka nu jau pat vairs nejēdz, ko runā "Bez Latvijas krieviem mēs valsti nenosargāsim - tas jāsaprot" Tu neesi sapratis, ka vienīgais, no kā Latvija ir jāsargā, ir Putina Krievija un pati 5. kolona. Jo viņu vinīgais mērķisir pārvērst Latviju par tik par mežonīgu valsti kā Krievija. Paši gan viņi uz turieni nemaz tik nadzīgi nedodas. Viņiem tā tēvzemes mīlestība vairāk pa gabalu, ālējoties pie Impotenta sapņa un apkaroties ar okupantu medaļām. Toties te tēlot " lielas dāmas" viņi pirmā numura. Cik daudz problēmu Latvijā atkristu, ja Latvijai nelojālos krievus, kāda ir lielākā krievu varzas daļa, savos gādīgajos apskāvienos paņemtu mīlošā māte Krievija. Ne pārāk gudrs izrādies arī tāpēc, ka aģitē [ar valodu zināšanu. Jo vairāk cilvēks valodu zina, jo labāk. Runa ir par to, gudriniek, ka Latvijā latviešu valodai jābūt pašpietiekamai. Nevienu neinteresē, kādā valodā kāds runā mājās, bet tiklīdz viņš darbojas Latvijas sistēmā, viņam IR JĀZINA latviešu valoda.
lux
l
Piekrītu autoram. Pēdējais laiks apdomāties. Arī starptautiskā konjunktūra ir labvēlīga, lai Latvijā pieņemtu tikai tos, kas zina latviešu valodu, irnpietiekamilojāli un strādā Latvijas labā. Nevis kā tagad, kad lielākā daļu " ekonomiski aktīvo" Kononova mazdēlu savu ekonomisko aktivitāti izrāda tikai ievedot no Krievijas spirtu, benzīnu un vēl šo to. Vienreizēja aktivitāte, neko teikt.
Māra
M
Man prieks par mūsu stipro Mežu, viņa ģimeni, labajām domām.
5 колонна
5
Ну так немцы и не придираются к акценту, в отличие от вас, и не смотрят на происхождение. Вам сравнивать себя со своими бывшими хозяевами по меньшей мере нескромно. Германия была, есть и будет. Относительно Латвии можно сказать только одно: Латвия есть. Латвии раньше не было. И будет ли, большой вопрос.
hm
h
Vācijas TV katru dienu redzami, gan vācu komandās iesauktie jebkuras tautības sportisti, tai skaitā bokseri brāļi Kličko, gan aktieri, priekšnieki un zinātnieki ar tumšu ādas krāsu, bet visi perfekti runā vācu valodā. Tikai Latvijā un tieši krieviem esot grūtības. Neticu, ka Latvija pievelk tikai tos, kam maz smadzeņu. Vaina ir meklējama mūsu īpatnējā attieksmē pret valodām. Latvieši bieži runā krieviski rūpējoties tikai par sevi, lai pašiem nezustu krievu valodas līmenis. Taču oficiālās attiecībās ar valsti, tas varētu nebūt kā attaisnojums..
arturs
a
nu nevajag tikai jaukt sazinaashanos ar cilveeka fiziologjiskajaam vajadziibaa, un ja tu te nespeej atrast atshkjiriibu, tad tu tieshaam pats liidzinies tiem ideologjiskiem domubiedriem par kuriem pats rakstiiji.
arturs
a
nozheelojam izskaties tieshi tu.
Sociāldemokrāts
S
Galvenais, ko vēlējos pateikt un ko Jūs NEPIEŅEMAT: - emigrācijas un viesstrādnieku repatriācijas procesi jau gadus 10-15 ir aizsteigušies priekšā Jūsu ieteikumam (vai Jūs pats esat gadus 10-15 kaut kur aizkavējies). Latvijas valsts brūkošā izglītības sistēma (nedzimst bērni, skolas tukšas, naudas nav, skolotāji aizbrauc uz Īriju), šī izglītības sistēma jau smagā kritienā vēl paspēja saražot krievu jauniešus, kuri samēra labi pārvalda latviešu un angļu valodu. Iespējams, Jums grūti noticēt šādai realitātei, jo starp Jūsu paziņām, kolēgiem un radiem tādu krievu jauniešu, visdrīzāk, nav. Savukārt, arī latviešu jaunieši ap 23-25 gadu vecumā vēl prot krievu valodu. Darba devējiem tā ir bezmaksas iespēja un resurss - kasieris, santehniķis, datoriķis, žurnālists, kurš prot 2-3 valodas, ir vērtīgāks, nekā tāds, kurš prot tikai vienu valodu. Īpaši, ja par 2-3 valodu prasmi cilvēkam var maksāt vienu algu - tad darba tirgū konkurētspējīgāks ir valodu pratējs. Bet Jums un dažiem citiem komentētājiem tā ir problēma - kā pamudināt aizmirst "nepareizo" (krievu) valodu? Kāpēc krievu valodas prasme "nav laba"? Tāpēc, ka izglītības sistēmai turpina nāvējošo kritienu un jau sāk ražot jauno paaudzi, kura prot tikai latviešu valodu un zemā līmenī - krievu un angļu valodas. Darba tirgū ienāk nekonkurētspējīga paaudze. Un rodas jautājums - KO NU TĀLĀK? Kā blēdīgs "patriots" Jūs novirzat uzmanību no izglītības kvalitātes tēmas uz repatriācijas tēmu - Jūs sakāt, ka prom no Latvijas jāaizbrauc konkurētspējīgākiem, kuri prot valodas un spēj aizbraukt. Latvijā jāpaliek neprasmīgākiem, jo citas iespējas izdzīvot tiem nav. Bet tad tā arī vajag pateikt - "pastal-patriotu" vadībā esam krituši, krītam un turpināsim krist, kamēr sašķīdīsim lupatās! "Savējo" rokās Latvijas valsts ir tikai pārejoša parādība, tikai iespēja pēc sirds patikas brīvi paniekoties, padižoties un papriecāties. Tālāk nekas nesekos, valsts atbildīga pastāvēšana kaut kādā veidā beigsies un katram pašam būs jādomā par savu izdzīvošanu. Bet tad arī godīgi vajag pateikt savu nākotnes vīziju par Latviju. Ar saviem pamudinājumiem PRET krievu valodu Jūs mudinat krievus PRET latviešu valodu un PRET Latvijas valsti (jā, Latvija ir arī viņu valsts, jo viņi ir tādi paši pilsoņi, kā mēs, "pareizie nekrievi"!) - redzat, ko te krievi komentāros kirillicā raksta? Mani Jūs kaitinat "līdz baltkvēlei", jo vai nu neizpratnes, vai latviski-manipulējošās apzinātas blēdīgas viltībiņas dēļ cenšaties piesegt "nesmukumu", kas notiek ar Latvijas valsti. Manuprāt, tas līdzinās loga pievēršanai, lai neredz progresējoša ugunsgrēka dūmus. Vajag nekavējoties, pārdomāti un apņēmīgi rīkoties, nevis truli slēpuļoties un izlikties, ka visss ir labi un pats no sevis kļūs vēl labāk... Bez Latvijas krieviem mēs valsti nenosargāsim - tas jāsaprot!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas