Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Jaunā laika priekšgalā virzīs Kariņu

Jaunā laika vadītāja amatam marta beigās plānotajā ārkārtas kongresā iecerēts izvirzīt partijas Saeimas frakcijas vadītāju Artūru Krišjāni Kariņu, ziņo BNS. JL Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis aģentūrai sacījis, ka JL "šajā brīdī ir vajadzīgs labs komandas kapteinis, kas var pulcēt ap sevi radošus cilvēkus un būt par līderi, motivēt nopietnam darbam, kas JL ir ļoti svarīgi".

K.Šadurskis atzinis, ka _JL_ ir veidojusies kā viena cilvēka - Einara Repšes - partija un iepriekšējā Saeimā tā bijusi nozīmīgākais politiskais spēks. Taču K.Šadurskis norādījis, ka "cilvēks ir cilvēks, idejas izsīkst. Arī izcilam prātam ir vajadzīga atpūta un atjaunošanās". K.Šadurskis uzsvēris, ka K.Kariņam ir spēja radīt komandu, un tas ir pats galvenais, jo _JL _pēdējā laikā sajutis "vadības trūkumu".

Pēc pēdējā bastiona — Rīgas mēra amata zaudēšanas,  un  triju domes frakcijas deputātu aiziešanas Jaunā laika valde nolēmusi 31.martā sasaukt ārkārtas kongresu, ziņo LETA. Kongresā paredzēts apspriest politisko situāciju valstī un izvirzīt īstenojamos uzdevumus, kā arī apspriest partijas vadības uzdevumus un partijas darba organizatoriskos jautājumus. Savukārt BNS ar atsauci uz valdes locekli Kārli Šadurski ziņo, ka  kongresā arī pārvēlēs partijas priekšsēdētāju un valdi.

«Ļoti sarežģītajos politiskajos un ekonomiskajos apstākļos vajadzīga stingra vadība, kas bauda partijas uzticību,» sacījis K.Šadurskis. JL darot bažīgu pašreizējā situācija valstī, tai skaitā «demokrātisko institūciju demontāža» - Saeimas pretkorupcijas komisijas likvidācija, «zemas morāles un reputācijas cilvēku virzīšana amatus», ar valsts drošību saistīto likumu grozījumu pieņemšana, Latvijas - Krievijas robežlīguma virzīšana parakstīšanai «nesaprotamu motīvu dēļ», kā arī vēlme atcelt partiju priekšvēlēšanu tēriņu griestus". Uztraucot arī ekonomikas problēmas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas