Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Jaunie Demokrāti nosoda vardarbību un aicina uz apvienošanos

Partija JD/DEMOKRĀTI.LV nosoda jebkādu vardarbīgu rīcību, kas rada draudus cilvēku veselībai un dzīvībai, un personas, kuras aicinājušas uz vardarbību un to organizējušas, ir sodāmas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, teikts partijas valdes šodien izplatītajā paziņojumā. Vienlaikus JD izsaka bažas par atsevišķu augstu amatpersonu izteikumos ietvertajiem mēģinājumiem politizēt iespējamos procesus par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un  norāda, ka nepieciešams veikt pasākumus esošās politiskās krīzes cēloņu likvidēšanai.

Šim nolūkam kardināli jāmaina valsts pārvaldes augstāko institūciju darba stils, veidojot konstruktīvu dialogu ar sabiedrību un jebkuriem opozīcijas spēkiem, arī tiem, kas Saeimā nav pārstāvēti, uzskata JD. “Ņemot vērā pēdējā laika aptauju rezultātus, valdošo partiju pārstāvjiem nav nekāda pamata turpināt uzstāt uz politisko partiju dalījumu tā saucamajās „lielajās” un „mazajās” - ne balstoties uz tajās oficiāli reģistrēto biedru skaita, ne uz sabiedrības atbalsta procentuālā sadalījuma. Turpmākie mēģinājumi uzturēt šādu dalījumu varētu tikt pamatoti vienīgi ar to, vai kādu partiju atbalsta kāds no oligarhiskajiem grupējumiem vai nē,” teikts valdes paziņojumā.

JD uzskata, ka 13.janvāra vakara notikumi Vecrīgā visā košumā atklājuši samilzušās problēmas, kuru risināšanai acīmredzami neviens nav spējis piedāvāt skaidrus un nevardarbīgus risinājumus. Satraucošs ir tas apstāklis, ka valdības un pie varas esošo politiķu izteikumos tūlīt pēc notikumiem nav vērojama kāda norāde uz līdzšinējā darba stila maiņu. Tā vietā, lai koncentrētos uz šādu izpausmju cēloņu analizēšanu, atbilstošu rīcības programmas izstrādāšanu un pieļauto kļūdu labošanu, valdības pārstāvji pasludinājuši, ka cīnīsies ar sekām, meklējot vainīgos un ierobežojot turpmākās cilvēku viedokļa izpausmes tiesības.

Partija uzskata, ka valdībai ir jāskaidro sabiedrībai katrs tās pieņemtais lēmums un jāiepazīstina sabiedrība ar konkrētu krīzes pārvarēšanas plānu. “Nav pieļaujama turpmāka manipulācija ar sabiedrību, pārsteidzot to ar dažādiem klusībā pieņemtiem lēmumiem un nemitīgi atsevišķas sabiedrības grupas nostādot fakta priekšā, tādējādi nepārtraukti norādot uz savu „pārākumu” par pie valsts stūres neesošajiem. Atraisītas rokas ekstrēmistiskām tendencēm. Tās tiek provocētas. Žēl, ka arī pēc šiem nepievilcīgajiem notikumiem augstas valsts amatpersonas nesaprot, ka nemiernieku sodīšana nevar būt svarīgāka par katra cilvēka elementārāko vajadzību nodrošināšanu, jo tikai tā var novērst turpmāku saspīlējuma eskalāciju, mieru un drošību,” secinājusi partijas valde.

JD/DEMOKRĀTI.LV aicina opozīcijas spēkus atturēties no kārdinājuma izmantot cilvēku neapmierinātību atsevišķiem, lokāliem savas ietekmes demonstrējumiem, bet novirzīt tautas spēku konstruktīvu mērķu sasniegšanai.  



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas