Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Jauniešiem LU erudīcijas testā problēmas sagādā valsts amatpersonu nosaukšana

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jepishātovs
J
testi ir priekš tam lai redzeetu kaadi salmi jaunajiem galvaas , no testa vieglaak secinaat kaads speciaalists veelaak buusi , egzaamenus patiešaam var iekalt , bet uz elementaariem jautaajumiem atbildeet jaavar , ja ne tad Šlesers vien buus...
aldis
a
Interesanti kura gan valsti jaunatnei vai citam godigam cilvekam augstskola iestajoties tiek izvirzita prasiba-zinat vardus visiem politmafijas un valsts izlaupitaju vardus un uzvardus ? kapec gan manam delam butu obligati jazin katra suna sugas suds? Pietiek ka vins to prot atskirt no govs lekas. Pietiek ar to, ka vins zin un saprot ka Latvija tiek pastiprinati izversts genocids. Pietiek ar to ka vins saprot to ka latvija valdosa politmafija aplaupijusi vina vecmammu pensionari !
Jur
J
No to amatpersonu vārdu zināšanas tāpat nav nekādas jēgas - visi vienādi. Turklāt, nevis persona, bet gan paša amata funkcijas ir svarīgas. Konkrētā persona, kas to tajā brīdī ieņem, ir sekundāra.
Sieru Nāve (indiānis)
S
Neviss Valters Zootlers, bet Aplokšņu Valdiņš. Un Lāčplēša iela nosaukta tāpēc ka tur dzīvoja Lāčplēsis, bet Bruņinieku iela par godu Melnajam Bruņiniekam. Testus sastādija pasniedzēji un Jautājumu stulbums pasvītro kādi pie mums pasniedzēji, nu toč dombrovska radi.
zatcha
z
Kapec pienemums, ka vesture ir jazin un tam jabut prieksnoteikumam lai varetu klut par juristu?
kintu
k
Man jau šķiet, ka šis tests bija vieglāks par pilsonības eksāmenu. Domāju, ka tests ir pietiekami labs idiotu atsijāšanai.
J.Biotops
J
Arī man būtu grūtības nosaukt visus pirmskara Latvijas prezidentus, ja atbildei būtu atvēlētas 4 ailes. Uzvārdus, protams, zinu, bet zinu arī to, ka pēdējais no četriem JURIDISKI nekāds VALSTS prezidents nekad nav bijis, kaut arī latvju mūsdienu mitoloģijā skaitās savādāk.
Jānis Dombravs
J
Sava vēsture ir jāzin un šie jautājumi par prezidentiem, ministriem esošajiem un bijušajiem nav sarežģīti ja vien jaunietis kaut cik ir mācījies vēsturi un paseko līdzi notikumiem valstī.
Lamnija
L
Piekrītu, Man bija 30 testa jautājumi - no kuriem daži bija -kas ir valsts prezidents, kur notika PČ hokejā (kad tas bija rīgā). Faktiski šos jautājumus zina visi. Ok. uz 600 cilvēkiem, protams, ir idioti, bet tie nav konkurenti uz brīvajām vietām. Līdz ar to rezultātu izšķir daži jautājumi un tas nav objektīvi.
karlis
k
Speju domat un izdarit logiskus secinajumus no izlasita sads tests nepierada. Un vispusigam cilvekam pilnigi notiekti var but citas intereses, kaa vien lasit, kurs nu atkal soreiz stajies saeimas priekssedetaja amata pec kartejas valdibas mainas. Saiemas priekssedetajs nav nekads paraugs un vina vards nav visiem jazina. Es ari nezinu vina vardu un man sada informacija nav vajadziga. Esmu kartojis eksamenu un pec tam ari macjies LU JF, un pilnigi noteikti zinu ka sads tests nepalidz atlasit spejigakos un talantigakos toposos studentus.
testiņa
t
Spēju lasīt likumus un interpretēt normas iemāca. To nevar pārvaldīt, stājoties juristos. Ir pat kaitīgi (nu labi - smieklīgi), ja kāds 1-2 kursa students iedomājas sevi par juridisko zinātņu ģēniju un interpretācijas guru. Tests savukārt pierāda, ka cilvēks vispār interesējas par notikumiem sabiedrībā, prot atrast informāciju. Un vārdi/uzvārdi/datumi ir tikai neliela daļa no testa, jā kādu arī neatceras, nav nekāda nelaime, pārējais nolīdzsvaro
Labvēlis
L
Un vēl - kāpēc gan Latvijā nav ieviests GMAT kā intelekta pārbaude, kas kandidāta spējas atspoguļotu daudz labāk !
Labvēlis
L
"Piemēram, jautājumā par ES prezidējošo valsti daļa kā pareizo atbildi bija atzīmējuši Baltkrieviju." Asprātīgi gan :-) Interesanti, kādi iestājeksāmeni juridiskajā fakultate ir citu valsu universitātēs ? Man liekas ka jau sen bija laiks ko mainīt LU Juridiskās Fakultātes iestājeksāmenos.
Ilmārs
I
Vienkārši ir cilvēki, kuriem ir perfekta atmiņa uz vārdiem, bet ir tādi, kuri fiziski nav spējīgi atcerēties. Un tā nav viņu vaina - tādi gēni.
karlis
k
Es domaju, ka sads tests ir stulbs. Tas neko neparada par jauniesa speju lasit likumus un interpretet normas, par speju logiski domat un secinat, kas ir galvenais jurista darba. Juristam nav jazina visu valsts amatpersonu vardi, tautasdziesmu beigas un kurs kura bridi nolicis karoti. Tas ka kads spej iekalt sadas zinas, liecina tikai par vina potencialu spelees ka Prata banka, bet ne to ka valstij vajadzetu maksat par vina izglitibu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas