Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Jēkabpilī sašautajiem policistiem un uzbrucējiem veselības stāvoklis pagaidām stabils

Visiem sešiem Jēkabpils apšaudē ievainotajiem policistiem un uzbrucējiem veiktas operācijas, un viņu stāvoklis pagaidām ir stabils, pavēstīja Jēkabpils slimnīcas valdes priekšsēdētājs Ivars Zvīdris.Viņš informēja, ka slimnīcā patlaban atrodas seši apšaudē cietušie - trīs uzbrucēji un trīs vīrieši, kas centās viņus aizturēt.

"Bet, protams, mediķiem visi ir pacienti," piebilda I.Zvīdris.Visiem sešiem ievainotajiem ir dažāda smaguma šautas brūces kājās, kaklā un sejā. Līdz brīdim, kad ar helikopteru no Rīgas ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) operatīvās medicīnas daļas speciālisti, Jēkabpils mediķi jau bija paguvuši ķermenī iestrēgušās lodes izņemt, tagad tās atdotas policijai.Neviens no ievainotajiem nav pārvests uz Rīgu, bet NMPD ķirurgi Jēkabpils slimnīcā veikuši divas operācijas - vienam no uzbrucējiem operēta sašautā seja un žoklis, bet spēļu zāles apsargam veikta nopietna asinsvadu operācija augšstilbam. Viņi arī rūpīgi izmeklēja kaklā un krūškurvī ievainoto. No Rīgas izsauktie speciālisti pašlaik jau devušies mājup, teica I.Zvīdris."Briesmas gan vēl nav īsti garām, jo šautās brūces tiek pieskaitītas pie netīrajām," sacīja slimnīcas vadītājs, gan paužot cerību, ka iekaisumi nesāksies un nebūs vajadzīga jauna iejaukšanās. "Tie tomēr ir jauni, stipri cilvēki."Trīs cietušie pagaidām atrodas reanimācijā, trīs - slimnīcas ķirurģijas un traumatoloģijas nodaļā. Uzbrucēji ar rokudzelžiem pieslēgti pie gultas, viņus uzrauga policija.Sniedzot palīdzību, mediķi konstatējuši, ka bruņuvestes bija arī uzbrucējiem. I.Zvīdris iepriekš norādīja, ka gūtie ievainojumi liecina - šaujot speciāli tēmēts uz tām ķermeņa daļām, ko bruņuveste nenosedz.Jēkabpils slimnīcas vadītājs izteica atzinību visiem iesaistītajiem dienestiem - operatīvi izsaukts helikopters, arī Valsts asinsdonoru centra mediķi uzreiz piedāvājuši papildu asins krājumus. "Jēkabpilieši ir ļoti atsaucīgi - gan policisti, gan pārējie," uzsvēra I.Zvīdris un minēja, ka slimnīcas asins dienests otrdien nostrādājis divas maiņas un turpinās pieņemt donorus arī trešdien.Jau vēstīts, ka otrdienas rītā apšaudē pēc bruņotas laupīšanas Jēkabpilī gājis bojā policijas darbinieks, divi policisti ievainoti, viens no tiem smagi. Četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki - divi no "Alfas", bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā.Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (_Vienotība_) pēc Jēkabpils traģiskajiem notikumiem sola skarbas pārmaiņas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē, tostarp specvienībā _Alfa_. L.Mūrniece uz dienesta pārbaudes laiku no pienākumu pildīšanas atstādinājusi Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu Ķuzi.

Top komentāri

J
Naudas vara - kā degradē cilvēkus. Ja paskatās telev;izijā filmas - visur šaušana , līķi, vardarbība. Jaunieši tādu šaušanu uzņem kā likumīgu rīcību. Policisti brauc no Rīgas un Tukuma uz Jēkabpili, lai laupītu... Kurp mēs ejam?
Aija - ...
A
Mūrniecei ir ar dubultu sparu jāstrādā nevis jālaižas! Mainīsim tik ministrus un turpināsim bardaku!
hasans
h
Tam mērglim vajadzēja sadot vēl pa žokli nevis operēt .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas