Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Jēkabpils apšaudē cietušie policisti birokrātijas dēļ nesaņem solīto finanšu palīdzību

Birokrātijas dēļ spēļu zāles Fēnikss laupīšanas laikā cietušie Jēkabpils policisti vēl nav saņēmuši solīto finanšu palīdzību, svētdien ziņoja TV3 raidījums Nekā personīga.

Kopš traģiskajiem notikumiem pagājuši gandrīz trīs mēneši, kad janvāra beigās noziedznieki policijas formās mēģināja aiznest spēļu zāles laupījumu un sašāva savus kolēģus. Vienu nāvējoši, bet divi tika ievainoti. Cietušie policisti darbā vēl nav atgriezušies.

Nekā personīga vēstīja, ka patlaban Jēkabpils policisti ir atstāti tikpat kā bez iztikas līdzekļiem - atlabšanai tik ļoti nepieciešamo fizioterapiju nav iespējams veikt, jo ne valsts, ne spēļu zāles īpašnieks nav atraduši likumīgu veidu, kā viņiem palīdzēt.

Jēkabpils pašvaldība vēlējās palīdzēt un ziedot katram tūkstoti latu. Kopā Jēkabpils apšaudē iesaistītajiem arī citiem likumsargiem dome grasījās izmaksāt 4 400 latu, taču saņēma ziņu no Rīgas, ka ziedot pašvaldība valsts policistiem nedrīkst, jo tas uzskatāms par interešu konfliktu.

„Diemžēl likumdevējs ir sakārtojis tā, ka mēs pat šīs niecīgās naudas summas, ko esam atvēlējuši, nedrīkstam izmaksāt. Ir jāmeklē citi ceļi, objektīvi, legāli,” raidījumam apliecināja Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs (LPP/LC).

Pašvaldība nolēma naudu nodot Iekšlietu ministrijai, lai tā pārskaita līdzekļus policistiem. Taču saskaņojums bija jāprasa valdībai. Pieprasījums Valsts kancelejā nogulējis mēnesi, bet šonedēļ sniegts atteikums, vēstīja raidījums. Atteikuma iemesls - šāds dāvinājums uzskatāms par finanšu šķērdēšanu.

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) par šo situāciju izrādīja sašutumu.

„Šī absurdā likuma interpretācija vienreiz ir jāizbeidz – nevar ziedojumus valsts budžetam interpretēt kā līdzekļu izšķērdēšana,” komentēja valdības vadītājs.

Nekā personīga vēsta, ka tieši Ministru prezidents ir tas, kurš saskaņojumu, lai pašvaldības nauda nonāktu pie policistiem, atteicis. Premjera vēstuli sagatavojis ierēdnis ar desmit gadu stāžu - Andris Lācis. Viņš ieteicis, lai naudu samaksā Jēkabpils pašvaldība kā apbalvojumu. Juridisko formalitāšu nokārtošanai varētu būt nepieciešams pat pusgads, lai izmaksātu naudu.

„Es cilvēciski piekrītu, ka tā situācija nav īsti normāla, bet šoreiz nebūsim adresāts pie kā vērsties ar šo kritiku,” komentēja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone.

Savukārt ordeņa kapituls ir piešķīris policistiem valsts augstāko apbalvojumu, ko viņi saņems 4.maijā.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas