Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Jēkabpils domes mēra jaunais vietnieks jau iekūlies nepatikšanās

Jēkabpils pilsētas jaunā dome pieredzējušā mēra un Jēkabpils reģionālās partijas vadītāja Leonīda Salcēviča vadībā ir sākusi strādāt nedaudz vētrainā gaisotnē. Lai novērstu iespējamos apdraudējumus, kā rezultātā pilsētas vadību grasījās pārņemt citi politiskie spēki, L. Salcēviča pārstāvētās partijas deputāti ierosināja no jauna izveidot otru priekšsēdētāja vietnieka amatu, kurā ievēlēja Aivaru Krapu (Vienotība).

Tieši viņš iepriekš bija minēts kā iespējamais mēra kandidāts, ja pārējiem spēkiem izdotos vienoties. Jēkabpils reģionālā partija bija uzvarējusi, bet ieguvusi tikai piecas no 13 vietām, kuras sadalīja sešas partijas.

Jau balsojuma dienā pilsētā runāja, ka tieši A. Krapam gadījies pievērst sabiedrības uzmanību ar statusam neatbilstošu uzvedību, ko viņš demonstrējis vēl pirms šīs sēdes. Laikraksts Jaunais Vēstnesis, atsaucoties uz aculiecinieka stāstīto, ziņo, ka pagājušās nedēļas sākumā A. Kraps kādā vakarā bijis spēļu zālē Viestura ielā. Aculiecinieks ievērojis, ka A. Kraps atradies pamatīgā dzērumā. «Kad ienācu spēļu zālē, viņš jau klanījās pie aparāta. Tad pēkšņi dzirdēju, ka kaut kas līst. Sākumā domāju, ka kāda ūdens caurule plīsusi,» stāstījis avīzes avots, kas detalizēti turpinājis attēlot darbības, kuras deputāts veicis zālē, nevis dabisko vajadzību kārtošanai paredzētā vietā. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece Jaunajam Vēstnesim apstiprinājusi, ka policijā sākta administratīvā lieta par huligāniskām izdarībām spēļu zālē.

Vienotības Ētikas komisija aicinājusi A. Krapu nolikt deputāta mandātu. Partijas Ētikas kodeksu augstu vērtē arī Vienotības Jēkabpils nodaļas vadītājs Miervaldis Ziediņš, kurš iepriekš bija deputāts, bet šoreiz palicis pirmais aiz svītras. Ja A. Kraps noliktu mandātu, to iegūtu tieši M. Ziediņš. Viņš norādīja, ka Ētikas kodekss paredz iespēju nožēlot izdarīto, atteikties no amata un palikt partijā. Ja nekas no minētā nenotiek, tad par personas iespējām palikt partijā lemj Vienotības valde. «Visa pilsēta par to runāja. Biju šokēts. Kad to stāstīja kāda aculiecinieka paziņa, negribēju ticēt, bet, kad par to raksta žurnālisti, tad tā jau ir cita lieta,» Dienai sacīja M. Ziediņš. Pēc viņa domām, «tas ir traki, ja tā notiek ar cilvēku, ar kuru kopā daudzus gadus veidoju politiku».

A. Kraps otrdien Dienai teica, ka deputāta mandātu nenoliks. Iesniegumu par izstāšanos no Vienotības emociju brīdī esot uzrakstījis, bet partijas valdei nav nosūtījis un vēl pārdomās, vai to darīt. Savukārt par to, vai viņš var atrasties priekšsēdētāja vietnieka amatā, lems deputāti. «Es visiem atvainojos un nožēloju notikušo. Katrs ir tikai cilvēks, kam var gadīties kļūdīties. Es šo kļūdu esmu sapratis. Taču turpmākos četros gados vēlos pierādīt sevi ar savu darbu domē,» sacīja A. Kraps, kurš arī iepriekš bija domnieks un vadīja Ceļu fondu. Viņš sadarbību ar L. Salcēviču vērtēja kā ļoti labu un pieļauj, ka sarunās par citu koalīciju «mani gribēja tikai izmantot, bet uzvarējušās partijas atstāšana opozīcijā būtu īstermiņa projekts». A. Krapa izteikums, ka «lielākais ienaidnieks varbūt jāmeklē savējo vidū», radīja iespaidu, ka Vienotības nodaļa šajā situācijā viņam nav atbalsts.

Visu rakstu lasiet trešdienas Dienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas