Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Jēkabpils vicemērs Kraps izstājies no Vienotības

Pirmdien Jēkabpils vicemērs Aivars Kraps, kurš tiek vainots nepiedienīgā uzvedībā kādā no pilsētas spēļu zālēm, Vienotības valdes sēdē atteicās pildīt Ētikas komisijas ieteikumu un nolikt deputāta mandātu. Tā vietā viņš nolēma no Vienotības izstāties, jo uzskata, ka nevarot pievilt savus vēlētājus, ziņo Latvijas Radio.

Jau ziņots, ka laikraksts Jaunais Vēstnesis, atsaucoties uz aculiecinieka stāstīto, ziņoja, ka A. Kraps pēc vēlēšanām kādā vakarā bijis spēļu zālē Viestura ielā. Aculiecinieks ievērojis, ka A.Kraps atradies pamatīgā dzērumā. "Kad ienācu spēļu zālē, viņš jau klanījās pie aparāta. Tad pēkšņi dzirdēju, ka kaut kas līst. Sākumā domāju, ka kāda ūdens caurule plīsusi," stāstījis avīzes avots, kas detalizēti turpinājis attēlot darbības, kuras deputāts veicis zālē, nevis dabisko vajadzību kārtošanai paredzētā vietā. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece Jaunajam Vēstnesim apstiprinājusi, ka policijā sākta administratīvā lieta par huligāniskām izdarībām spēļu zālē.

Kā vēstīts, partija Vienotība pirmdien skatīja jautājumu saistībā ar A.Krapu un aicināja viņu izstāties no partijas.

Radio vēsta, ka pirmdien partijas valdes sēdes laikā A.Kraps gan to darīt atteicās, atzina Ētikas komisijas vadītājs Didzis Šēnbergs. "Krapa kungs diezgan skaidri teica, ka mandātu viņš nenoliks. Un cik mēs sapratām, ka viņš nolēmis atstāt partijas rindas."

Latvijas Radio zināms, ka A.Kraps Vienotības valdei apgalvojis: avīzēs rakstītais esot lielā mērā pārspīlēts. Taču vienlaikus viņš atzinis, ka pats neatceroties, ko spēļu zāles apmeklējuma laikā darījis. Iesniegumu par izstāšanos no partijas A.Kraps uzrakstīja uzreiz pēc sēdes, stāsta pats Jēkabpils vicemērs. "Mandātu es nenoliku, jo uzskatu, ka es tiem cilvēkiem, kuri mani ievēlēja, būtu stipri lietderīgāks strādājot, nekā noliekot mandātu. Otrs lēmums – tikko uzrakstīju iesniegumu par izstāšanos no partijas," apstiprināja A.Kraps.

Viņš daļēji atzina, ka rīkojies neētiski, piebilstot: "Pilsētā mani pazīst un zina, ka jebkāda rīcība, kas tur varēja būt, tas man nav raksturīga. Līdz ar to es atvainojos gan partijas biedriem, gan saviem vēlētājiem publiski medijos. Un esmu gatavs šos četrus gadus, kas man ir doti, strādāt un izpildīt solījumus, ko es devu pirms vēlēšanām."

Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars Latvijas Radio neslēpj, ka domes deputāta vietas un vicemēra amata zaudēšana vienā no lielajām pilsētām partijai ir nepatīkama. "Protams, ir sāpīgi. Šādi gadījumi ne tik daudz no partijas viedokļa, bet no morālā, ētiskā viedokļa, kā cilvēki spēj uzvesties un nespēj pieņemt atbildīgus lēmumus, lai nodzēstu šādus, manuprāt, kliedzošas un nepatīkamas uzvedības sekas," sacīja A.Kampars.

Top komentāri

Vēlētāja
V
Man ir patiess kauns, ka balsoju un atbalstīju šo partiju un šo cilvēku...kad ievēl, tad tikai parādās medaļas otra puse, būtu padomājis, kā tālāk dzīvos viņa tuvākie cilvēki...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas