Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

JL aicina nepieļaut oligarhu ietekmi valdības un Saeimas lēmumos

Partijas Jaunais laiks (JL) dome trešdien pieņēma rezolūciju, kurā norādīja uz nepieciešamību šībrīža politiskajos apstākļos saglabāt Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) vadītās valdības rīcībspēju, vienlaikus nepieļaujot oligarhu ietekmi valdības un Saeimas lēmumos.

Partijas pārstāve Laila Timrota portālam Diena.lv norādīja, ka JL savā rezolūcijā pauž atbalstu Valsts prezidenta Valda Zatlera lēmumam ierosināt Saeimas atlaišanu, aicinot V.Zatleru spert arī nākamo soli, lai uzsāktās politiskās pārmaiņas turpinātu. "Šim lēmumam jāatstāj paliekošas sekas, dodot iespēju sabiedrībai pēc būtības mainīt Latvijas politisko vidi", uzsvēra JL reģionu pārstāvji.

"Valsts prezidenta solis rosināt tautas nobalsošanu par 10.Saeimas atlaišanu ir simbolisks. Saeima, kuras vairākums nav vēlējies rīkoties sabiedrības interesēs un savā darbībā ignorējis tiesiskuma pamatprincipus, ir jāatlaiž," pauda rezolūcijas autori, norādot, ka "šobrīd, pēc 20 gadiem neatkarīgā valstī, mums jāatgriežas pie pirmsākumiem, jāspēj atjaunot valsts stūrakmeņi. Tiesiskums ir nozīmīgākais Latvijas valsts stūrakmens valsts labklājības pamatos. Tikai tad, ja mēs ievērosim šo pamatprincipu, mūsu valsti un sabiedrību sagaida izaugsme, attīstība un labklājība".

JL dome arī aicināja V.Zatleru pievienoties Vienotībai, norādot, ka "profesionāliem un valstiski domājošiem politķiem jāapvienojas, lai sabiedrībai piedāvātu kvalitatīvu un uz attīstību vērstu politisku alternatīvu".

Tāpat rezolūcijas autori uzsvēra nepieciešamību Vienotību veidojošajām būt valstiski domājošām un konstruktīvi virzīties uz vienotas, modernas un plaši pārstāvētas partijas izveidi, esot vienotiem un saskaņotiem savos vārdos un darbos, kā arī aicina valstiski domājošus politiskos spēkus un Latvijas sabiedrību līdzdarboties, lai paredzamās Saeimas vēlēšanas kļūtu par iespēju pēc būtības mainīt politisko vidi un kultūru Latvijā.

"Sīkpartiju laiks Latvijā ir pagājis, vienotai un vienojošai sabiedrībai ir vajadzīga plaša politiska pārstāvniecība," norādīja JL dome.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas