Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

JL aicina Zatleru neizsludināt grozījumus Valsts un pašvaldības mantas atsavināšanas likumā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
likumpaklausīgais
l
Kārtējo reizi esmu palicis muļķos, jo vadījos pēc likumos noteiktās kārtības, kādā notiek privatizācija un atsavināšana. Izrādās, ka joprojām dzīvojam pēc Orvela "Dzīvnieku fermas" likumiem - visi ir vienlīdzīgi, bet daži ir vienlīdzīgāki par citiem. Tipisks valsts nozagšanas gadījums ! Paldies JL, ka izvilka šo gaismā.
vidusmēra pilsonis
v
Vēlreiz atgriežos šajā slejā, jo tikko TVnetā izlasīju vēl vienu, klusi jau pieņemtu lēmumu (vakar) par ierēdņu privilēģiju papildināšanu un atlaišanas pabalsta piešķiršanu. Valdība kārtējo reizi man arī paskaidro, ka ierēdņu sektorā mīt daudz vērtīgāki nācijas pārstāvji, kuriem pat bērni dzimst daudz kvalitatīvāki un efektīgāki par manējiem. Opozīciju arī nedzirdēju! Te nu atkal valstij naudas netrūkst! Klusi, veikli, ātri un atkal saviebtais Godmaņa ģīmis ekrānā, kas skaidro jostu savilkšanas tehnoloģijas vidusmēra pilsoņiem.
Jānis Staigātājs
J
Pietiek melot. Beidziet zagt!
Vikentijs
V
Jēlīši vienīgie cīnās par lietu, pārējie tikai velk valsti purvā. Purvā!
Baiba
B
Stulbie jēlīši!
Ļoņa
Ļ
Cūkas - koalīcija
Seņa
S
Nu tak skaidrs, koalīcija atkal grūž cauri savas intereses.
Rīgas domes pārstāvis
R
Mums tak vajag naudu, lai celtu kārtējos "Dienvidu tiltus" par miljardu, kanālmalu izgaismotu par 2 miljoniem un citiem labiem izsaimniekošanas darbiem. Bet tā kā īpašumu tirgus apstājies un kredītus dabūt nevar, tad jālaiž lejā cena. Vienīgā problēma tā, ka apbūvētiem zemes gabaliem tiesības tos pirkt ir tikai tiem, kam virsū pieder ēkas. Kas nozīmēm, ka vērtējumam un iedāvātajai pārdošanas cenai jābū tādai, lai tas uzņēmējs būtu gatavs pirkt. Un tas nozīmē, jo mazāka, jo labāk. Vai tiešām tas ir rīdzinieku interesēs? Lai maksā nomas maksas, ja negrib pirkt par cenu, kas nav zemāka par kadastrālo vērtību. Un pagaidīt labākus laikus.
ZInātājs
Z
Starpgabali līdz 600 kvadrātmetriem Rīga, kas nozīmē, ka tagad tos varēs novērtēt par 1 latu un pārdot! Apbūvētie zemes gabali ir tie, kurus Bojāra laikā jau tā par santīmiem iznomāja. Uzcela virsū būdas - Triangula bastionu, Krasta ielas lieos tirdzniecības centrus (pārsvarā uz pašvaldības zemes), Duntes ielas SKY, Stāvvieta aiz Stokmann, un daudzi, daudzi citi. Pieteicās privatizācijai un viņiem pirmpirkuma tiesības. Tikai problēma tā, ka zemes cenu privatizācijas vajadzībām nosaka pēc Zemes dienests. Vērtība tuva tirgus cenai. Kas ir adekvāta tirgus cenai. Bet tie, kas pieraduši par santīmiem pirkt, tak negrib maksāt daudz. Tad nu tagad pagroza likumu. Kas tad notiks tagad? Tagad tiem uztaisīs vērtējumu, kas neapšaubāmi būs zems, jo virsū jau mājas un pārdos pa sviestmaizi kārtējo reizi. Vai tad tiešām jāpārdod tikai pārdošanas pēc? Un kā tad ar taisnīgumu - tie, kas jau privatizēja par normālo cenu, tagad grauzīs nagus - "varēju taču pagaidīt". Kartējā valsts izzagšana. Un neviens pat par to nopietni neruna!
vidusmēra pilsonis
v
Tāds ļoti kluss grozījums! Katru dienu nelasu valdības sēžu protokolus, bet samērā regulāri sekoju preses un TV ziņām. Tā nu no mana vidusmēra pilsoņa skatu punkta: šis lēmums skar šobrīd tik sāpīgo valsts ienākumu sfēru un līdz ar to tas man ir interesants. Ja tas izsauc interesi, tad tam ir jābūt plaši apspriestam un izskaidrotam. Nezinu, vai tas ir slikts, vai labs grozījums, bet tieši tā jau arī ir attiecīgo resoru problēma. Gribat kaut ko pieņemt vai grozīt, paskaidrojiet, kāds man - vidusmēra pilsonim no tā labums. Opozīcijas uzdevums ir pamanīt, kāds man no tā sliktums. Ja man nav pietiekoši daudz informācijas, man - vidusmēra pilsonim ir iespējas dažāda veida interpretācijām un neuzticībai šai valstij.
TP
T
Mums te tagad prasa pārāk lielu naudu, bišķiņ jāpagroza likums, lai atkal zemes cenu noteiktu pēc "sarunāšanas principa". Sarunājām - vērtējums Lucavsalai 3 miljoni, tad atnāca JL, uzdeva pārvērtēt citiem un te tev nu bija - vērtējums 50 miljoni. Pēc tam vēl pieņēma likumu, pasakot, ka nedrīkst pārdot zem kadastrālās vērtības un pielīdzināja kadastrālās vērtības tirgus cenai. Ko tad tagad lai dara? Japagroza likums! Un visa valdošā koalīcija un Saskaņas centrs balso par, jo Rīgā, Jūrmalā citādi šiverēšanās ļoti apgrūtināta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas