Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

JL iesniedz Saeimā likumprojektu par RD deputātu skaita samazināšanu

Šodien, 3.jūnijā, partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas deputāti iesnieguši likumprojektu „Par grozījumiem likumā „Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumā””, lai uz pusi samazinātu Rīgas domes deputātu skaitu. JL uzskata, ka tādējādi uzlabotos pašvaldības darbība. 

"Rīgas domnieku skaits patlaban ir neadekvāti augsts, tas jāmazina. Jo vairāk deputātu, jo lēmumu pieņemšanas process ir neefektīvāks, ir vairāk politisko intrigu, arī sabiedrībai ir grūti pamatot, kāpēc tādā saimnieciskā institūcijā kā Rīgas dome ir nepieciešama tāda, tik apjomīga lēmējvara," skaidro JL Rīgas mēra amata kandidāts Edgars Jaunups. Šī likumprojekta iesniegšana ir viens no soļiem, kas jāveic šo strukturālo reformu ietvaros Rīgas pašvaldībā, viņš piebilst.

JL uzskata, ka šis lēmums jāpieņem tagad, lai pierādītu sabiedrībai, ka šis nav tikai priekšvēlēšanu solījums, bet nopietna apņemšanās, ko iespējams atbalstīt visām partijām, tādēļ JL deputāti lūguši likumprojektu iekļaut ceturtdienas Saeimas sēdes darba kārtībā un izskatīt steidzami.

JL iepriekš paudis viedokli, ka Rīgas pašvaldībā nākamo divu gadu laikā administratīvie izdevumi jāsamazina par 40%, jāveic nopietns funkciju audits, iespēju robežās tās deleģējot privātajam un nevalstiskajam sektoram, jālikvidē divi vicemēru amati, izpilddirektora vietnieka amats, kā arī nopietni jāpārskata Rīgas priekšpilsētu izpilddirekciju un Sabiedrisko attiecību nodaļas lietderība u.tml.

Rīgas domē ievēlamo deputātu skaitu nosaka "Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likums", patlaban paredzot, ka Rīgas domes sastāvā ir 60 deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas