Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Jurģis Liepnieks: Ja es būtu Godmaņa padomnieks...

Jurģis Liepnieks, bijušā Ministru prezidenta Andra Šķēles (TP) biroja vadītājs, kurš Latvijas politikā iesaistījās pirms 12 gadiem, uzskata, ka šībrīža premjeram trūkst drosmes pieņemt lēmumus, valdībai krasi jāsamazina ierēdņu skaits un jāatliek Gaismas pils celtniecība.

Sestdien intervijā Latvijas avīzei, J.Liepnieks atklāj, ka palīdzēja politiķim Aigaram Štokenbergam izveidot reklāmu, kurā izmantota Latvijas himna, lai aicinātu cilvēkus doties parakstīties par pensiju likuma grozījumiem, taču viņa partijas “celtniecībā” viņš apzināti neiesaistās.

J.Liepnieks atbalsta A.Štokenbergu, jo “pats ieguldīju milzīgi daudz spēka un enerģijas, lai Kalvīša kungam izdotos uzvarēt 9. Saeimas vēlēšanās, bet noticis apmēram tā – ļaujiet mums uzvarēt, gan jau pratīsim un tiksim ar visu galā, un būs skaista, jauna dzīve”. Taču šie solījumi neesot piepildījušies.

J.Liepnieks uzskata, ka šībrīža premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC) trūkst drosmes pieņemt lēmumus, lai cik no malas viņš izskatītos bargs, apņēmīgs un norūpējies.

"Valdība pavisam noteikti var ietekmēt Latvijas ekonomikas stāvokli, vai tā attīstās, vai ieslīgst recesijā. Amerikā vai Anglijā valdības un centrālā banka rīkojas ļoti enerģiski, lai tikai noturētu saimniecību virs ūdens, kaut nepatikšanas bija pagalam draudošas. Naftas vai elektrības sadārdzināšanās skar visus, bet latvieši pikē. Vēl var kaut ko darīt, taču joprojām likumiski spēkā ir ekonomikas bremzēšanas plāns, ko pieņēma Kalvīša valdībā, un tikai runā, ka nupat gan esot bremzēšanas režīms jāmaina, kad ekonomika pāris mēnešus bija "jāsilda", cik vien var. Respektīvi, domāju, ka Godmanis, nekam negribot piedurties, iedzīs gan sevi, gan valsti nepatikšanās, kādas vēl neesam piedzīvojuši, un tad gan izbeigs politisko karjeru," I.Godmani kritizē J.Liepnieks.

“Citi politiskie spēki analizē situāciju un ļaus Godmanim iziet un atsisties pret zemāko punktu, un pēc tam Tautas partija mierīgi varētu atbalstīt, teiksim, Dombrovska kungu no Jaunā laika (JL) par premjeru,” prognozē J.Liepnieks.

“TP ir lielākā partija parlamentā, un tai piemīt stratēģiskā domāšana – pirms vēlēšanām visus iespējamos konkurentus neitralizēt. Godmanim bija ļoti spēcīgs otrais iznāciens kā iekšlietu ministram. Tas būs dzēsts grūtas premjerēšanas laikā. Kāpēc neļaut JL pavaldīt, un kāpēc Dombrovskim neiekampt grūtību ābolā? Nu un uz vēlēšanām TP var iziet ar vismazākajiem grēkiem no visiem valdījušajiem. Kalvītis būs bijis sen, un tātad tā vairs nebūs taisnība,” saka J.Liepnieks.

Runājot par šībrīža politisko un ekonomisko situāciju Latvijā, J. Liepnieks pauž uzskatu, ka valdībai vajadzētu samazināt ierēdņu skaitu un pieņemt likumdošanas paketi krīzes pārvarēšanai.

“Ja es būtu premjera padomnieks, es viņam ieteiktu šodien drastiski samazināt ierēdņu aparātu un divu nedēļu laikā izdzīt Saeimā cauri visu likumu paketi, ko vajag krīzes atrisināšanai. Šodienas apstākļos pietiktu izkārt naudas taupīšanas karogu, lai to nekavējoties optimizētu, lasi, samazinātu,” uzskata J.Liepnieks.

Intervijā viņš arī pauž, ka Nacionālās bibliotēkas celtniecību vajadzētu atlikt, jo tagad to vairs nevarot atļauties.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas