Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Jurkāns: no Šķēles un Šlesera kakao neizslauksi

Latvijai vairs nav vajadzīgi vakardienas politiķi, un par eksprezidenta Gunta Ulmaņa alošanos, mēģinot pārveidot Andra Šķēles un Aināra Šlesera politiskos tikumus, ekspolitiķis Jānis Jurkāns saka tā: «Vai tad, ja govi sāks barot ar šokolādi, no tās varēs izslaukt kakao? Tā arī šie cilvēki – baro viņus ar šokoloādi, cik gribi, kakao nebūs.»

G.Ulmanis, kurš uzņēmies līderību pirms Saeimas vēlēšanām partiju apvienībā Par labu Latviju! (PLL), par šo J.Jurkāna salīdzinājumu neesot apvainojies.

J.Jurkāns intervijā laikrakstam Telegraf ceturtdien teic, ka jau pērn G.Ulmanim viņš norādījis, ka politikā jāienāk jauniem ļaudīm. Taču tas izvēlējies vakardienu: «Šleseram, Šķēlem jāsaprot, ka viņi ir vakardiena. Šodien Latviju nevar izvilkt ar vakardienas metodēm, bet citu šiem cilvēkiem nav.»

Avīzes vaicāts, kāpēc tad G.Ulmanis tā meties politikā, ja nevarēs izmainīt oligarhu netikumus un rīcību, J.Jurkāns atbild: «Ziniet, ir situācijas, kad tu pārstāj pārvaldīt laukumu. Piemēram, kad vīrietis ir gados, bet viņam liekas, ka jebkura sieviete viņam vēl ir dabūjama. (..) Tu sevi redzi un domā, ka tev ir zobi kā krokodilam, bet patiesībā tu esi… Tā notiek arī politikā. Domāju, ka Ulmanis patiešām uzskata, ka viņam jebkura politiska sieviete – vai pārfrāzējot – politiska problēma - ir pa zobam.»

J.Jurkāns ļoti brīnītos, ja Saskaņas centra (SC) līderis Jānis Urbanovičs pēc vēlēšanām atdotu «grožus Šleseram, Šķēlem un Ulmanim, tad es patiesi [viņu] nesapratīšu».

SC liela problēma, viņaprāt, ir tas, ka par SC nebalso latviešu vēlētājs. «Un es nezinu, kam ir jānotiek, lai pie SC atnāktu latviešu vēlētājs,» saka J.Jurkāns, kurš pats stāvējis pie Tautas saskaņas partijas šūpuļa.

Pēc Saeimas vēlēšanām Saskaņai nepieciešams atrast ļoti stipru personību premjera amatam, uzskata J.Jurkāns un norāda, ka J.Urbanovičam pašam jāstrādā Saeimā. Taču Saskaņas līderis esot gatavs tādu premjera kandidātu atrast – «biznesmeni ar darba pieredzi kaut kur Eiropā».

Arī J.Urbanoviča retoriku par valsts valodu J.Jurkāns uzslavē - «Urbanovičs pareizi saka,– puiši, jūs dzīvojat Latvijā un te būs tikai viena valsts valoda. Bet oficiālās valodas tautību kompaktās dzīves vietās jau Eiropā ir un noteikti būs arī Latvijā». Avīzes vaicāts, kāpēc viņš to atklāti nesaka pirms vēlēšanām, J.Jurkāns atbild - lai netracinātu publiku.

Par vienu no pēdējā laika lielākajām SC kļūdām J.Jurkāns uzskata to, ka SC «nenostrādāja un nepārizvēlēja ģenerālprokuroru Jāni Maizīti. Tā bija nopietna kļūda».

Toties par Rīgas mēru Nilu Ušakovu viņam nav kauns: «Viņam ir labs tēls, viņam ir skaista sieva un viņš tiekas ar skaistiem cilvēkiem. Turklāt ļaudīm patīk jauni cilvēki. (..) Un, paldies Dievam, no viņa ir atstājies Šlesers.»

Par Rīgas vicemēra ietekmi un savulaik Rīgas dvīņiem saukto vadību avīzei J.Jurkāns teic: «Šlesers ir tāds lipeklis, ja viņš pats neizlems aiziet no tevis prom, no viņa ir grūti tikt vaļā. Tāpēc Ušakovam laimējās, ka Šlesers ir nolēmis kandidēt Saeimas vēlēšanās. Ja Šlesers ir līdzās, viņš visu laiku tevi atstumj un dominē.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Ulmanis: saprotu, ka Šķēle un Šlesers var mani iznīcināt

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas