Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Jurševska: ģimenes valsts pabalsti no 1.jūlija tiks izmaksāti

Ģimenes valsts pabalsti no šī gada 1.jūlija tiks izmaksāti līdzšinējā apmērā visiem cilvēkiem, kam tie pienākas, apstirpināja Labklājības ministre Ilona Jurševska.Lai no šī gada otrā pusgada nodrošinātu ģimenes valsts pabalsta izmaksu, Labklājības ministrija (LM) vērsīsies Finanšu ministrijā, lai sagatavotu Ministru kabinetam saskaņotus priekšlikumus par iespējām rast papildu nepieciešamos līdzekļus.

"Labklājības ministrijai tika uzdots reformēt ģimenes valsts pabalstu jau ar šī gada 1.jūliju, atstājot to vai nu trūcīgām personām vai daudzbērnu ģimenēm, jo 2011.gada budžetā šim mērķim tika samazināts finansējums. Uzskatu, ka tā nav reforma, kas risina problēmas, tajā skaitā, demogrāfiskās. Tāpēc turpinām strādāt pie iespējami labāka risinājuma," uzsver I. Jurševska.Šobrīd būtiskākais ir nodrošināt, lai reformas rezultātā neciestu neviena sociālā grupa, respektīvi, lai atbalstu saņemtu visas sociālās grupas, norāda ministre.

Viens no iespējamiem virzieniem ir atbalsta sniegšana ekonomiski aktīvajām ģimenēm ar bērniem, izmantojot iedzīvotāja ienākuma nodokļa (IIN) atvieglojumu par apgādībā esošu bērnu. Savukārt tās ģimenes, kuras neatrodas darba tirgū, ģimenes valsts pabalsta ekvivalentu varētu saņemt, izmantojot pašvaldību sociālo palīdzību, informē LM.

LM šobrīd strādā pie ģimenes valsts pabalsta reformas. To plānots ieviest ar 2012.gada 1.janvāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas