Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

"Kā parādīt prokuroriem, kur vēži ziemo?" - jaunākie dokumenti rokasgramata.com

Interneta vietnē www.rokasgramata.com šodien publicē dokumentus, tostarp bijušā _Apsardzes dienesta Venta _analītiskās nodaļas vadītāja Jāzepa Meikšāna liecības prokuratūrai. Par to vēsta dokumentu kopijas. Tāpat publicēts Ventspils mēra Aivara Lemberga un bijušā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova (SCP) sarunas atšifrējums, vairākas noklausītas telefonsarunas un citi materiāli.

_Rokasgramata.com_ jaunākos materiālus piesaka – “Kā parādīt prokuroriem, kur vēži ziemo”.  Publicētāji norāda, ka dokumenti parāda, kā “mūsu varonis ir darbos apliecinājis, ka ne velti viņš labi justos arī premjera krēslā, — vismaz savas ādas glābšanas pasākumos organizatora spēju viņam netrūkst: izrādās, ka šī, izsakoties paša Aivara vārdiem, „šaraškina kantora” prokuroru telefonsarunas var izsekot, par viņiem var mēģināt kaut ko pavākt, galu galā var sekot arī viņiem pašiem – turklāt ir taču vēl labi ļaudis no KNAB un Drošības policijas, kuriem „ir iespēja atnest man kaut kādu informāciju””.Kā, izpētot šodien publicēto saturu, liecina Meikšāna liecības _- _viņš _Ventas_ vadības uzdevumā vācis informāciju par dažādiem cilvēkiem, tostarp tā dēvētās Lemberga krimināllietas prokuroru Andi Mežsargu un Ventspils uzņēmējiem. Pēc viņa liecinātā, lai “pēc iespējas mazinātu Aivara Lemberga biznesa konkurentu ietekmi”. Tikusi vākta arī informācija par Andri Šķēli, kuru starpā bijušas “asas attiecības”. Par uzņēmējiem (Berķi, Skoku, Stepanovu) saskaņā ar vietnē publicētajām kopijām, viņš vācis arī informāciju, vai tie sadarbojas ar prokuratūru. Viņš izmantojis "personīgo pazīšanos ar Drošības policijas darbinieku Indriksonu" un ieguvis telefonsarunu izdrukas.Tāpat viņam uzdots vākt informāciju par prokuroru Andi Mežsargu.

Saskaņā ar publicētajiem dokumentu kopijām vietnē, J.Meikšāns arī liecina, ka 2004.gadā viņa tiešais šefs pateicis, ka Lembergs meklē piemērotu KNAB vadītāju. Viņš ieteicis Alekseju Loskutovu, jo ar viņu kopā strādājis Policijas Akadēmijā. “Ja Aivaram Lembergam viņa – Loskutova kandidatūra apmierinās, 99%, ka viņš kļūs par KNAB priekšnieku,” J.Meikšans sacījis sarunā A.Loskutovam.

A.Lemberga un A.Loskutova sarunas atšifrējums liecina, ka Ventspils mērs bijis ieinteresēts toreizējā KNAB izmeklēšanas nodaļas vadītāja Ilmāra Bodes paturēšanā amatā. Loskutovs pirms tam Bodi bija atstādinājis no amata.

"Neslikts kontakts man ar viņu [Bodi] ir. Un viņš man dod iespēju būt daudz-maz lietas kursā, ko tas Maizītis un visa tā "šaraškina kantora" pret mani tur dara," teicis viens no sarunas dalībniekiem. Valsts policijas kriminālistikas pārvaldes eksperti oficiālā atzinumā secinājuši, ka runātājs ir Lembergs un ieraksts nav montēts.

Mājas lapā publiskoti arī, iespējams, Lemberga un advokātes Ievas Ramiņas telefonsarunu atšifrējumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas