Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Kā stimulēt ekonomiku?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jēkabs
J
Austrālijā, lai izkļūtu no saimnieciskās krizes, katram pensionāram piešķīra AUD 1000.00 prēmiju un valsts isāka monumentālus kapitāldarbus uz kredita. Latvijā tiek darīts viss pretēji. Kuram taisnība? Kurš rīkojas pareizi, kurš nepareizi, jo abiem nevar būt taisnība?
XXL
X
Būtu labāk savu enerģiju veltījis nevis tukšām pļāpām, bet lai izpētītu kāpēc Elvi nevar piedāvāt konkurētspējīgas cenas. Liels bija mans pārsteigums, kad secināju, ka alus Elvi lielveikalā maksā par 10% dārgāk nekā mazā veikaliņā uz stūra, pie kam novietots plauktā istabas temeratūrā. Salīdzinot ar citiem lielveikaliem starpība ir jau 15-20%. Staigājot, pa Elvi lielveikalu, nekādi nevaru saskatīt to iemeslu, kāpēc lai man gribētos maksāt šos papildus 15-20%.
plakanais
p
Mazumtirdzniecība nav jāatbalsta! Jāatbalsta ražojošās un pakalpojumu nozares. Ja tiem būs nauda, tad mazumtirdzniecība pati attīstīsies.
M
M
Labi, ka ir vismaz kāds, kas par šīm lietām runā...
Kaspers
K
Latvijas provinču ekonomikas pamats ir lauksaimniecība. Eirosavienības lauksaimniecības politika ir Latviju diskriminējoša. Kamēr tāda Eirosavienības politika saglabāsies, mūsu lauksaimniecība nīkuļos. Apmēram pusi no patērētiem gaļas produktiem ieved. Ieved visu cukuru, lielu daļu graudu, dārzeņu un augļu. Arī Latvijas valdībai vajadzētu palīdzēt lauksaimniecībai, kā to dara Polijas valdība, bet mums nav kur ņemt priekš tam līdzekļus. Mūsu pilsētas ir neražojošas. Tās ir tikai administratīvie, izglītības un pakalpojumu centri. Cerība, ka privātais bizness attīstīs ražošanu nav piepildījusies. Rūpnieciskā ražošana ir dārga lieta. Tā mūsu vietējam biznesam nav pa kabatai. Ārvalstu investori negrib pie mums ieguldīt līdzekļus, jo Ķīnā darbaspēks ir daudz lētāks, tur ieguldīt ir daudz izdevīgāk. Būs vien lielai daļai Latvijas iedzīvotāju jāemigrē.
vilis
v
Tukša muldēšana.Vēlme deķīti pārvilkt uz savu pusi.Savu maržu tomēr samazināt negrib.Smadzenes nestrādā.Vēlas iet vieglāko ceļu,lai iegūtu maksimālo peļņu.
ekonomiste
e
nedrīkst stimulēt patēriņu bez strukturālām reformām, tā tikai importu stimulēs. Piedošan, tirgotāji, bet vispirms ir jāattīsta eksports, ražošana, jaunas darba vietas, tad būs lielāki iedzīvotāju ienākumi, kas attiecīgi parādīsies tirdzniecībā. Nekādā gadījumā nav jāsamazina PVN!
Dārznieks
D
Nu nekādi nevaru saprast. Ja lieto šādus argumentus, tad "treknajos" gados ELVI cenām bija jābūt par kārtu zemākām. Bet, ja atmiņa neviļ , tā nebūt nebija.
Globa Lists
G
Absurds paša pamatā! Protams, es saprotu Elvi sāpi, bet vispārigi tā ir tikai esošo vērtību pārdalīšana par labu dažiem, kas par sapelnīto naudu pirks jaunas vacu vai japānu automasinas un televizorus. Tad jau ekonomikai ir labāk, lai visa tirdzniecība notiek no galdiem uz tirgus- būs vairak iesaistito, kas sapelnito naudiņu izlietos primārajām vajadzībām perkot maizi, gurķus , gaļu un citu latvija saražoto.
mērglis
m
ar ko tad taa mazumtirdznieciiba tirgosies??? dodiet darbu un cilveeka cieniigu algu , ja tas nebuus , variet norakt mazumtirdznieciibu , vispirms jau targaši lai nolaižas uz zemes no saviem augstumiiem , ja piem. detaļa lauksaimnieciibas agregaatam makasaa leišos 2 lati tad te taa tiek tirgota par divdesmit , kam tad juus taas preces te tirgo? tiem miljonaariem ?, domaaju ka viņi iepeerkas leetaak un labaak vecajaa Eiropaa
Haris
H
Kārtējais teksts no sērijas: palīdziet man un uzlabosies ekonomika.
jautrais
j
Doma pareiza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas