Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kabanova izrunāšanos par Dziesmu svētkiem vērtēs SC kongresā

Novembrī būs Saskaņas centra (SC) kongress, un tad biedri izvērtēs deputāta Nikolaja Kabanova atbildību, izrunājoties par Dziesmu un deju svētkiem, trešdien Neatkarīgajā izteicies SC partijas biedrs un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Lēmums noteikti tiks pieņemts," sacīja N.Ušakovs.

"Tīri cilvēciski tas aizvainoja arī mani, jo es redzēju, kāds noskaņojums bija Rīgas ielās, kad notika Dziesmu svētku gājiens; es redzēju, kā cilvēki priecājās stadionā, kur notika deju svētki, un kāda gaisotne bija Mežaparka estrādē. Protams, sarkanā līnija tikusi pārkāpta. Kabanovs ir ass un atraktīvs žurnālists, bet rakstā par Dziesmu svētkiem viss bija pilnīgi garām. To nedrīkstēja darīt. Tā bija absolūta glupība," skarbs ir Rīgas domes vadītājs.

Galvaspilsētas domes priekšsēdētājs vienlaikus gan norādīja, ka "tikpat dumja bija arī dažu deputātu reakcija uz viņa izteikumiem".

"Vēlreiz uzsvēršu: man nav pieņemams Kabanova teiktais par Dziesmu svētkiem, jo tā nebija konstruktīva kritika, piemēram, par pasākuma organizāciju vai tamlīdzīgām lietām. Kabanova sacītais ir nepieklājīgs un aizvainojošs, bet tie, kuri sākuši meklēt dažādus variantus, lai viņu izmestu no Saeimas, izskatās tikpat stulbi. Viens pauž muļķības par Dziesmu svētkiem, otrs savukārt izsakās tikpat nejēdzīgi, tikai citā kontekstā. Tādējādi arī citi politiķi jau paspēja neveiksmīgi pavingrot kopā ar Kabanovu," domā N.Ušakovs.

Jau ziņots, ka laikrakstā Vesti Segodnja N.Kabanovs savā publikācijā ar apakšvirsrakstu Krievi uz nacionālistiskas manifestācijas fona Dziesmu svētkus sauc par "nacionālistisku manifestāciju", tās dalībniekus - Nacionālo karavīru apvienības koristus - dēvē par "Waffen SS 19.grenadieru divīzijas muzikālo vadu", savukārt Latvijas Bankas kori N.Kabanovs nosaucis par dāsni finansētu "ofisa planktonu".

Kā ziņots, VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētāji Raivis Dzintars un Gaidis Bērziņš nosūtīja iesniegumu ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, kurā lūdza sākt kriminālprocesu pret Kabanovu saistībā ar viņa publikāciju.

Nacionālā apvienība N.Kabanova publikāciju laikrakstā Vesti Segodnja vērtēja kā aizskarošu visai Latvijas tautai. Savukārt rakstā lietotie izteiksmes līdzekļi "nepārprotami veicina rasistisku naidu starp divām etniskajām grupām - krievu un latviešu tautības iedzīvotājiem", uzskata nacionālās apvienības pārstāvji, piebilstot, ka N.Kabanova izteiksmes veids ir uzskatāms par naida kurināšanu.

Kā vēstīts, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija nolēma parlamentārietim N.Kabanovam piespriest visbargāko iespējamo sodu saistībā ar viņa pausto viedokli pēc XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem. Pats deputāts šo sodu uzskata par nenopietnu.

Kā ziņots, šīs Saeimas sasaukuma laikā Ētikas komisija jau izskatīja vairākus iesniegumus saistībā ar N.Kabanova rīcību. Vienreiz komisija atzina, ka N.Kabanovs, parakstoties par grozījumiem Satversmē, kas paredz krievu valodai otras valsts valodas statusu, nav ievērojis svinīgo solījumu (zvērestu) un tādējādi pārkāpis deputāta ētikas kodeksu. Vēlreiz N.Kabanovs tika sodīts par viņa izturēšanos un iespējamo atrašanos alkohola reibumā darba laikā.

Abos šajos gadījumos komisija nolēma N.Kabanovam piemērot Saeimas Kārtības rullī paredzēto augstāko soda mēru - izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu laikrakstā Latvijas Vēstnesis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas