Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Kalniete aicina ziedot naudu Mirjanai, kas cīnās par savu bērnu

Politiķe Sandra Kalniete (PS) aicina ziedot naudu Latvijas pilsonei Mirjanai Ādamsonei, kura devusies uz Austrāliju, lai tiesā cīnītos par tiesībām audzināt un būt kopā ar savu bērnu. Esam jau ziņojuši, ka tiesa nolēmusi, ka bērnam jāpaliek pie tēva, kurš ir Austrālijas pilsonis. S.Kalniete uzskata, ka Latvijas iestādes pārāk viegli piekritušas bērnu izdot ārvalstīm.

Politiķe S.Kalniete Diena.lv publicētajā blogā raksta: “Citās Eiropas Savienības valstīs, kur tāpat darbojas Hāgas konvencija, likumsargi un valsts iestādes ir daudz bagātāki savā izdomā, kad jāspriež par palīdzību savas valsts pilsoņiem. Viņi neiet vieglāko ceļu un uzreiz nepiekrīt, bet meklē pamatojumu, kāpēc bērnam ir labāk palikt kopā ar māti valstī. Tur cīnās par savu pilsoņu interesēm un nepakļauj necilvēcīgiem eksperimentiem mazus bērnus.”

S.Kalniete pauž, ka Bērnu un ģimenes lietu ministrija vairāku gadu laikā nav spējusi izstrādāt nepieciešamos likuma grozījumus, kas ļautu efektīvi aizstāvēt Latvijas pilsoņu bērnus pret nevajadzīgām traumām un aizvešanu svešumā. Grozījumi nu ir jāizstrādā jaunajai valdībai, jo citādi tādas drāmas, kādu nākas pārdzīvot mazajai Emīlijai un Mirjanai Ādamsonei, atkārtosies atkal un atkal, raksta S.Kalniete savā blogā.

Meitenītes māte M.Ādamsone ar bērna tēvu Austrālijā dzīvoja civillaulībā, bet savstarpēju nesaskaņu dēļ pagājušajā vasarā viņa ar meitu atgriezusies Latvijā, vēstīja LETA. Austrālijas varas iestādes lēma, ka aizgādība par bērnu ir abiem vecākiem, tāpēc nevar vienpersoniski lemt par bērna dzīvesvietu. Divas tiesu instances Latvijā atbilstoši Hāgas konvencijas par starptautiskās bērnu nolaupīšanas juridiskajiem aspektiem lēmušas, ka bērnam jāatgriežas tajā valstī no kuras viņš izvests, un par bērna turpmāko dzīvesvietu jālemj Austrālijā. Māte gan nepildīja tiesas lēmumu un ar bērnu neatgriezās Austrālijā, bet slēpa viņu laukos, tāpēc bērna tēvs rīkojies pats un meitu aizvedis no kāda Rīgas tirdzniecības centra stāvlaukuma. Meitenīte no Latvijas izvesta uz Igauniju, bet tālāk - uz Austrāliju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Palīdzēsim Mirjanai Ādamsonei atgūt savu bērnu! S.Kalnietes blogs

Bērnu bija tiesības izvest no Latvijas, jāsakārto tiesas lēmumu izpildes kārtība

BĢLM atbildes Diena.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas