Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Kalniete: kauns; Urbanovičs: vājprāts

Pilsoniskās savienības (PS) līdzpriekšsēdētāja Sandra Kalniete, komentējot pirmdien notikušās Valsts prezidenta un premjera sarunas rezultātu, paziņoja, ka viņai par notikušo ir kauns. Jau ziņojām, ka pēc amatpersonu tikšanās valdības vadītājs Ivars Godmanis ir palicis savā amatā, par spīti Valda Zatlera iepriekšējiem izteikumiem par uzticības zaudēšanu.

"Man ir kauns par manu valsti. Man ir kauns par valsts vadītājiem, kuri mētājās ar neapdomīgiem politiskiem paziņojumiem, satricina sabiedrību un grauj Latvijas starptautisko reputāciju. Te Valsts prezidents paziņo, ka priecātos, ja valdībā būtu desmit godmaņi, te – ka tas pats vienīgais Godmanis vairs nebauda prezidenta uzticību. Tagad Valsts prezidents teic, ka jūtas gandarīts, ka pēc četru stundu sarunas viņam izdevies Ministru prezidentu pārliecināt darīt to, ko šis Ministru prezidents pirms dažām dienām godmaniskā kategorismā visas valsts priekšā bija apņēmies darīt, bet tad pārdomājis. Tagad nu, izrādās, uzticība atjaunota un skorpionu cīņas koalīcijas burkā var turpināties," paudusi S.Kalniete.

Viņa uzskata, ka Latvijai ir vajadzīga jauna Saeima un jauni politiķi, kas "tēvzemi mīlēs vairāk nekā paši sevi un kas būs gudrāki par "zolītes spēlētājiem" – koalīcijas politiķiem – un "kordziedātājiem" jeb Atmodas trešajiem tēva dēliem". Tieši jauniem politiķiem jābūt tiem, kas nepieļaus jaunu Latvijas piesmiešanu un izlaupīšanu, bet spēs valstij atkal atgūt godu un pašcieņu, uzskata politiķe.

Sarunu rezultātu kritizē arī Jaunais laiks.

"Nu jau šis leļļu teātris, kuru spēlē koalīcija, notiek augstākā līmenī. Nu jau vairs ne tikai premjers savu viedokli diametrāli pretēji maina trīs reizes nedēļā, bet to dara arī prezidents," aģentūrai BNS komentēja Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa. Viņa atzina, ka opozīcija vēl lems, vai mēģināt pārliecināt Zatleru par nepieciešamību mainīt savu nostāju, vai vispirms gaidīt līdz viņa paša noteiktajam termiņam - 31.martam, lai pārliecinātos, ka gandrīz neviens no viņa uzstādījumiem nav izpildīts. "Sagaidīsim vēl 32.martu, kad prezidents varēs redzēt, ka gandrīz neviens no viņa uzstādījumiem nav izpildīts," viņa teica.

Saskaņas centra viens no līderiem Jānis Urbanovičs BNS norādīja, ka normāls cilvēks "vājprātu, kas pašlaik notiek valstī", nav spējīgs komentēt un patlaban notiekošo viņš spēj izskaidrot vienīgi ar "lielu korupciju".

"Neuzskatu, ka kāds normāls cilvēks ir spējīgs šo vājprātu komentēt. Tad jau jāiet uz trako māju. Pavisam nopietni.. Te jau ir jautājums par diagnozi un ārstēšanu," viņš vien noteica, piebilstot, ka nav iespējams adekvāti reaģēt vai vērtēt neadekvātu rīcību. "To varu izskaidrot tikai ar kaut kādu superkorupciju," vēl piemetināja Urbanovičs.

"Man ir rūgtums, liels rūgtums. Kāda tur tikšanās, viņiem [prezidentam un premjeram] tikšanās notiek visu gadu! Viņu atrašanās elitē ir neproduktīva, abu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas