Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Kalniete piedalīsies augsta līmeņa ekspertu diskusijās par ES nākotni

Itālijas iekšlietu ministrs un bijušais Eiropas Savienības (ES) Konstitūcijas konventa priekšsēdētājs Džuliano Amato uzaicinājis partijas Jaunais laiks Saeimas deputāti, bijušo ES komisāri Sandru Kalnieti piedalīties Rīcības komitejas par Eiropas demokrātiju darbā 15. un 16.decembrī Florencē, vēsta JL frakcijas paziņojums presei.

Rīcības komiteja apvieno augsta līmeņa ES politiķus un politikas ekspertus, kuri apvienojušies ar nolūku meklēt konkrētus risinājumus, lai pārvarētu krīzi, kādā ES atrodas pēc Francijas un Nīderlandes teiktā «nē» ES Konstitūcijai. Diskusiju laikā eksperti radīs konkrētus un īstenojamus priekšlikumus, kas nākamajām ES prezidentūrām palīdzēs risināt pašreizējo ES institucionālo krīzi.

Noslēguma dokuments būs politiska deklarācija, kas būs adresēta gan plašākai sabiedrībai, gan politikas veidotājiem. Deklarācijā būs izklāstīti priekšlikumi, kā pārveidot jaunā dokumentā jeb pamatlīgumā ES Konstitūcijā piedāvātās reformas tā, lai jaunais līgums būtu vienkāršāks un eiropiešiem pieņemamāks. Komiteja darbu plāno beigt 2007.gada pavasarī, noslēguma dokumentu iesniedzot Vācijas kanclerei Angelai Merkelei.

Rīcības komitejā par Eiropas demokrātiju darbojas arī ES reģionālās attīstības komisāre Danuta Hubnere, Vācijas iekšlietu minists Volfgangs Šoible, bijušais Somijas premjers, tagad parlamenta spīkeris Pāvo Liponens, bijušais Nīderlandes premjers Vims Koks u.c.
 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas