Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Kalvītis bažījas par valsts iespējām uzņemties jaunas finansiālās saistība

Valdības vadītājs Aigars Kalvītis sarunā ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības valdes pārstāvjiem trešdien pauda bažas par valsts iespējām ilgtermiņā uzņemties jaunas finansiālās saistības.

Kalvītis šādu viedokli pauda pēc veselības aprūpes darbinieku arodbiedrību lūgumiem ilgtermiņā paaugstināt mediķu algas. Viņš norādīja, ka "jārealizē esošās saistības, jo nākotnē plašiem manevriem budžetā vairs nebūs tik daudz iespēju".

Arodbiedrību valdes locekļi ar premjeru pārrunāja būtiskākās mediķu, pedagogu, policistu un citu nozaru problēmas. Mediķu arodbiedrības pārstāvjus interesēja atalgojuma paaugstināšana veselības aprūpē.

Uz jautājumu, vai par cilvēkresursu attīstību veselības aprūpē varētu lemt arī ilgākam laika posmam par 2009.gadu, premjers norādīja, ka "tas paver sarunas arī ar citu jomu darbiniekiem un tādēļ būtiska ir pakāpeniska virzība".

Dažādu profesiju arodbiedrību pārstāvji ar premjeru pārrunāja arī izdienas pensiju jautājumu atsevišķu profesiju pārstāvjiem - speciālo izglītības iestāžu darbiniekiem, reanimatologiem, policistiem.

Arodbiedrību valdes locekļi, kas darbojas rūpniecībā, ieteica valdībai dibināt Rūpniecības ministriju. Premjers pret ieteikumu izturējās visai skeptiski un norādīja, ka "diez vai ministrija varēs atrisināt visas rūpniecības problēmas".

Savukārt citi arodbiedrību pārstāvji ieteica izveidot Darba ministriju. Kalvītis norādīja, ka vispirms ir jāizveido funkcionēt spējīga struktūra un tikai tad jāveido jauna institūcija. Viņš piekrita, ka cilvēki ir jāiemāca strādāt, lai darba tirgū būtu pieejami ne vien kvalificēti, bet arī ražīgi darbinieki.

Premjers arodbiedrību valdes pārstāvjiem norādīja, ka apmēram divu gadu ilgo sadarbības posmu ar arodbiedrībām viņš vērtē kā ražīgu.

"Es pārņēmu valdību brīdī, kad ilgstoši netika risināti sociālie un darba algu jautājumi, taču šis gads apliecina, ka esam nevis populistiski, bet pragmatiski strādājuši," sacīja Kalvītis.

Valdības vadītājs ar arodbiedrību valdes locekļiem pārrunāja arī problēmas Valsts policijā un labklājības jomas jautājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas