Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Kalvītis: stabilizācijas fonds neko daudz nebūtu mainījis

51% iedzīvotāju uzskata, ka valsts ekonomiskajās problēmas ir vainojama Aigara Kalvīša valdība, par šādiem aptaujas rezultātiem svētdien ziņoja Latvijas televīzijas raidījums De facto. „Parasti pēc lielām kaujām visi ir lieli gudrinieki, bet, kad kaujas sākas, neviens jau uz skatuves negrib būt,” komentēja bijušais valdības vadītājs. A.Kalvītis atteicās vērtēt, cik pie esošās situācijas ir vainīga ekonomiskā krīze pasaulē, bet kāda vaina jāuzņemas pie varas esošajiem.

„Protams, ka varam runāt par to, ka Latvijas valsts varēja izveidot stabilizācijas fondu, mana valdība ar likumu šādu fondu izveidoja. Bet ko šajā fondā varēja noguldīt? Latvijas valstij bija liels ārējais parāds jau tāpat. Te nevar runāt par uzkrājumiem, parādi ir jāatdod. Situācija pārāk sarežģīta, lai vienkārši pateiktu Kalvītis vainīgs, Spurdziņš vainīgs, Repše vainīgs, Emsis vainīgs, a varbūt Gailis vainīgs? Saprotiet, Latvijas valsts kopš neatkarības atjaunošanas dzīvo ar deficīta budžetu, parādi visu laiku tiek uzkrāti,” klāstīja A.Kalvītis. Viņš norādīja, ka ne tikai valsts dzīvojusi pāri saviem līdzekļiem, bet „katrs no mums, kas ņēma kredītus”.

Tautas partijas bijušais līderis uzskata, ka Latvijas situāciju pasliktinājusi „Parex bankas maksātnespēja”.

„Būtu mēs uzkrājuši 100 miljonus latu. Par kādiem cipariem iet runa, lai glābtu Parex banku - tie ir miljardi. Kas būtu mainījies? Kur šobrīd ir Igaunija ar saviem uzkrājumiem? Lietuva šobrīd saviem cilvēkiem nav izmaksājusi algas un pensijas. Te nav jāskatās vai kaimiņiem labi, vai mums slikti, situācija ir pārāk sarežģīta, visā pasaulē trūkst naudas un valstīm, kurām ir parādi ir grūtāk,” esošo ekonomisko situāciju izskaidroja A.Kalvītis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas