Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Kampars centīsies sistematizēt Vienotības biedra naudu iekasēšanu

Partijas Vienotība ģenerālsekretārs Artis Kampars iecerējis sistematizēt Vienotības biedra naudu iekasēšanu.

Aģentūrai LETA Kampars pastāstīja, ka nolēmis aicināt Vienotības aktīvākos un labāk situētos partijas biedrus vairāk atbalstīt partiju, maksājot lielākas summas biedru naudās. Pēc Kampara domām, tas atvieglos arī partijas priekšvēlēšanu kampaņu finansēšanu.

Partijas Vienotība budžets sastāvēs no trim daļām: valsts finansējuma, kas Vienotībai 2012.gadā būs 86 281 lats, biedru naudām un ziedojumiem, kas partijas budžetā veidos tikai apmēram trešdaļu.

Kā LETA jau ziņoja, 2010.gada jūnijā 9.Saeima pieņēma grozījumus Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā, paredzot no 2012.gada piešķirt valsts budžeta finansējumu politiskajām partijām, par kurām Saeimas vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā 2% vēlētāju, 0,50 latu apmērā kalendārā gada laikā par katru iegūto balsi. Šajā laikā notikušas jau divas - 10. un 11.Saeimas - vēlēšanas. Politiskajām partijām piešķiramais valsts budžeta finansējums no 2012.gada tiks noteikts pēc pēdējo - 11.Saeimas - vēlēšanu rezultātiem.

Vienotība savu 86 281 latu valsts finansējumu vēlas, pirmkārt, izmantot, lai aktivizētu Vienotības biroju darbību reģionos.

Politiskās partijas patlaban ir ārkārtīgi nepopulāras un nemīlētas reģionos, atzīst Kampars. Tas pats ir arī ar Vienotību. Bet ģenerālsekretāram ir plāns, kā nodrošināt, lai cilvēkiem būtu interesanti piedalīties partijas aktivitātēs.

Partiju birojiem, pēc Kampara domām, būtu jābūt atvērtiem, pieejamiem iedzīvotājiem, jākļūst par sociālo norišu centriem. Lai nāk gan tie cilvēki, kuri grib parunāties par politiku, gan tie, kuriem politika neinteresē. Biroja telpas tiks atvēlētas dažādām lekcijām un priekšlasījumiem. Tiks veicinātas jebkuras sabiedriskās aktivitātes, neuzsverot politisko piederību.

Kampars uzsvēra, ka problēmas ar biedra naudas maksāšanu rodas, ja partija nav labi strukturēta. Tad kongresā delegāti stāv garā rindā, lai samaksātu biedra naudas parādu, pretējā gadījumā viņu mandāts var tikt atzīts par nederīgu.

Lai problēmu atrisinātu, Kampars plāno Vienotības mājaslapā nodrošināt elektronisku biedru naudas maksāšanu. Ģenerālsekretārs sola arī nodrošināt regulārus aicinājumus un atgādinājumus partijas biedriem par biedra naudas maksāšanu.

Par lielāku biedra naudas maksāšanu Vienotībā tiks paredzēts "zelta" un "sudraba" biedra statuss.

"Lai risinātu partijas finansējuma problēmas, ir nepieciešama radoša pieeja," ir pārliecināts Vienotības ģenerālsekretārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas